REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gegužės 29-ąją bus lygiai metai, kai Airijoje be žinios dingo lietuvė Giedrė Raguckaitė. Moteriai buvo 29 metai, o kaip iki šiol rodo surinkti duomenys ir artimųjų pasakojimai – lietuvė buvo žiauriai nužudyta, o jos kūnas iki šiol nėra rastas.

Gegužės 29-ąją bus lygiai metai, kai Airijoje be žinios dingo lietuvė Giedrė Raguckaitė. Moteriai buvo 29 metai, o kaip iki šiol rodo surinkti duomenys ir artimųjų pasakojimai – lietuvė buvo žiauriai nužudyta, o jos kūnas iki šiol nėra rastas.

REKLAMA

Airių naujienų portalas independent.ie skelbia, kad atsirado dar vienas liudininkas, kuris tvirtina, kad Giedrė buvo įvelta į prostituciją ir nužudyta. Vietos tyrėjai, kaip skelbia žiniasklaida, netrukus ketina vykti į Lietuvą, kur išsamiai galės apklausti liudininką ir, galbūt, sužinoti daugiau įvykio aplinkybių.

Paskutinį kartą moteris matyta praėjusių metų gegužės mėnesį apie 23 val. vakaro name Laytown mieste. Moteris tąsyk buvo pastebėta nestabilios būklės, nesiorientuojanti aplinkoje. Nors pati lietuvė nebuvo pastebėta išeinanti, kol kas tyrimo aplinkybės nurodo, kad namą ji paliko su dviejų vyrų palyda.

Tyrėjai atidžiai apieškojo visą namą, tačiau jokių įkalčių nerado.

Netrukus bus lygiai metai, kai lietuvė dingo be žinios, o ši nelaimė kaip reikiant nuvilnijo per visą Airiją. Užsienio žiniasklaida rašo, kad netrukus policija ir tyrėjai paviešins naujus duomenis apie moters dingimą.

REKLAMA
REKLAMA

Nemažai mįslių užminė ir naujas liudininkas, kuris net kelis mėnesius tylėjo ir neskelbė jokios informacijos. Independent.ie rašo, kad liudininkas su dingusios Giedrės Raguckaitės artimaisiais susisiekė per socialinius tinklus, o jų paprašytas, sutiko savo liudijimus patvirtinti ir tyrėjams.

REKLAMA

Pasak dingusios lietuvės artimo draugo, liudininkas šeimai patvirtino, kad su jos dingimu susiję vyrai ketino ją įtraukti į prostitucijos liūną, buvo suderėta ją išvežti į Šiaurės Airiją. Žinoma, pati Giedrė kaip įmanydama stengėsi priešintis. Tačiau nesėkmingai.

Detektyvas Martinas Beggy nesutiko patvirtinti jokių su šiuo tyrimu susijusių naujų kalbų, tačiau patvirtino faktą, kad byloje išties figūruoja naujas liudininkas.

Tikėtina, kad dingdama Giedrė Raguckaitė su savimi turėjo kuprinę, kurioje buvo keletas drabužių, makiažo ir higienos priemonių, tačiau šie daiktai taip pat nebuvo rasti. Esą kuprinę Giedrė pametė iki savo pačios dingimo. Pats krepšys vėliau buvo rastas Dundalko mieste.

REKLAMA
REKLAMA

Airių žiniasklaida išsamiai rašo, kad Giedrė Raguckaitė – Lietuvos pilietė, Airijoje pragyvenusi maždaug šešias savaites ir dirbusi labdaros organizacijos (charity – red.) parduotuvėje. Airijoje ji neturėjo draugų, nuolat palaikė artimą ryšį su Lietuvoje likusiais tėvais, užsienyje gyvenančia seserimi ir bičiuliais.

Moteris iki dingimo nuolat keitė būstus, tyrėjai iki šiol bando tikslinti visą turimą informaciją, kur išties ji gyveno.

Gegužės 26-ąją Giedrė užfiksuota Dundalko mieste esančioje degalinėje. Po trijų dienų ji telefonu susisiekė su tėvu.

„Tą naktį, kai ji dingo, prieš tai kalbėjo su tėčiu. Ji buvo laiminga. Ir viskas atrodė gerai… Su tėčiu ji kalbėjo apie pusė 6 vakare ir būtent tą naktį ji dingo. Viskas labai keista. Į Airiją ji išvyko ieškoti geresnio gyvenimo. Ji turėjo aukštąjį išsilavinimą, po jų ir išvyko svetur“, - tvirtino jos vaikystės draugė Gedvilė Hiber.

Dar praėjusiais metais Giedrės dingimo byla buvo perkvalifikuota į nužudymą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų