REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo meilės iki neapykantos – tik vienas žingsnis arba kelios taurelės alkoholio. Mažeikiuose prieš pat Velykas vietos pareigūnams teko skubėti į iškvietimą dėl smurto artimoje aplinkoje.

Nuo meilės iki neapykantos – tik vienas žingsnis arba kelios taurelės alkoholio. Mažeikiuose prieš pat Velykas vietos pareigūnams teko skubėti į iškvietimą dėl smurto artimoje aplinkoje.

REKLAMA

Kaip paaiškėjo vėliau, šis įvykis buvo užregistruotas balandžio 19 d., apie 23 val., Mažeikiuose, Naftininkų gatvėje esančiuose namuose.

Policijos atstovai patvirtino, kad neblaivus (nusistatyti girtumą atsisakė) vyras (gimęs 1997 m.) grasino sugyventinei (gimusi 1999 m.), kad su ja susidoros. Konflikto metu namuose buvo mažametis vaikas.

Įtariamasis dėl šių grasinimų buvo sulaikytas. Pareigūnai patikslino, kad smurto jauna mama išvengė, todėl ikiteisminis tyrimas pradėtas dėl grasinimo nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą. Baudžiamasis kodeksas už tai numato ir laisvės atėmimą iki dviejų metų.

Grasino vaiko akivaizdoje

Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Aušra Blaževičienė patvirtino, kad jauna moteris grasinimų sulaukė jos 3 metų vaiko akivaizdoje:

REKLAMA
REKLAMA

„Vaikui – trys metukai. Oficialiai neturime duomenų dėl smurto, nes ikiteisminis tyrimas pradėtas dėl grasinimo susidoroti. Apie šią jauną šeimą policiją duomenų taip pat neturi.“

REKLAMA

Policijos atstovė patvirtino, kad šiuo atveju vaikas liko su mama, o grasinęs vyras buvo sulaikytas:

„Praktiškai visais tokiais atvejais yra sulaikomas įtariamasis. Nebent būna pasišalinęs iš įvykio vietos, tada vyksta operatyvi jo paieška. Bet kuriuo atveju, jei vienas iš tėvų būna blaivus ir gali užtikrinti saugią aplinką, tai vaikas paliekamas su tuo tėvu. Informaciją apie įvykį be išimties yra perduodama vaiko apsauga besirūpinantiems specialistams.

Visiškai kitaip esame priversti reaguoti, kad, pavyzdžiui, aptinkami abu neblaivūs tėvai, tada jau ieškoma, kam perduoti vaiką ar vaikus. Pavyzdžiui, būna kai tiek įtariamasis, tiek nukentėjusioji namuose yra girti ir su trimis vaikais šalia. Tada vaikai nėra paliekami tokių tėvų globoje“, – apibendrino A. Blaževičienė.

REKLAMA
REKLAMA

Telšių apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus Mažeikių rajone vyriausioji specialistė Virginija Liatukienė pridūrė, kad po šio įvykio specialistai aiškinsis situaciją šioje šeimoje.

„Jei mama būna blaivi, tai nėra net klausimo dėl vaiko paėmimo iš šeimos. Visada yra vertinama aplinkybių visuma ir siekiama užtikrinti vaikui saugią aplinką“, – trumpai situaciją pakomentavo V. Liatukienė.

Pirminiais šios tarnybos atstovų duomenimis, anksčiau ši šeima nebuvo atsidūrusi vaiko teisių akiratyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų