REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos banko (LB) analitikai skaičiuoja, kad minimali mėnesio alga (MMA) 2020 metais galėtų didėti apie 10 procentų.

Lietuvos banko (LB) analitikai skaičiuoja, kad minimali mėnesio alga (MMA) 2020 metais galėtų didėti apie 10 procentų.

REKLAMA

„Kalbant apie kitų metų minimalios algos dydį, jis, rodo skaičiavimai, pagal ankstesnę sistemą (iki šių metų sausį įsigaliojusios mokesčių reformos – BNS) siektų apie 470 eurų ir jo augimas būtų 9,4-9,5 proc.“, – antradienį Trišalės tarybos posėdyje sakė LB Makroekonomikos ir prognozavimo skyriaus viršininkas Andrius Škarnulis.

Pagal dabartinę mokesčių sistemą MMA siektų 607 eurus.

A. Škarnulis, Trišalėje taryboje pristatydamas šalies ekonominę situaciją ir prielaidas didinti MMA atkreipė dėmesį, kad kol kas šalies ekonomika auga sparčiai, tačiau prognozuojamas lėtėjimas.

„Lietuvos ekonomika ir toliau išlaikys gana spartų augimą, bet žvelgiant į šiuos ir kitus ateinančius metus matoma ekonomikos lėtėjimo tendencija“, – teigė jis.

REKLAMA
REKLAMA

LB prognozuoja, kad 2020-aisiais šalies BVP augimas bus 2,6 proc., o 2021-aisiais – 2,4 proc.

A. Škarnulis priminė, kad pernai vidutinis darbo užmokestis (VDU) pagal ankstesnę mokesčių sistemą siekė 860 eurų. Šiemet ir kitąmet VDU augimas prognozuojamas atitinkamai 8,1 proc. ir 6,7 procento.

REKLAMA

Anot LB, kitąmet VDU, skaičiuojant pagal ankstesnę mokesčių sistemą, sieks 991,8 euro.

Vyriausybės, profesinių sąjungų bei darbdavių atstovai savo pozicijų dėl MMA kol kas neišsakė. LB pateiktą dydį Trišalės tarybos nariai aptars kitame posėdyje.

MMA nuo šių metų sausio didėjo 7,5 proc. – nuo 400 iki 430 eurų, tačiau nuo sujungus darbuotojo ir darbdavio mokamus mokesčius, jos dydis siekia 555 eurus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų