REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo šiemet paskelbta amnestija iš viso pasinaudojo 86 nuteistieji, pranešė Kalėjimų departamentas.

Seimo šiemet paskelbta amnestija iš viso pasinaudojo 86 nuteistieji, pranešė Kalėjimų departamentas.

REKLAMA

Įkalinimo įstaigose veikiančios Amnestijos komisijos nusprendė visiškai atleisti nuo arešto ar sumažinti šią bausmę 65 nuteistiesiems, 18 žmonių atleisti nuo likusios laisvės atėmimo bausmės, dar dviem asmenims laisvės atėmimo bausmė sumažinta, teigiama departamento BNS pateiktame atsakyme.

Neatliktos laisvės atėmimo bausmės dalis sumažinta vienam žmogui, nuteistam už nusikaltimą, padarytą dėl neatsargumo.

Amnestija pasinaudojo 24 nuteistieji Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime, 22 žmones Kauno nepilnamečių tardymo izoliatoriuje-pataisos namuose, 16 asmenų Šiaulių tardymo izoliatoriuje ir dešimt žmonių Panevėžio moterų kalėjime.

Kitose įkalinimo įstaigose amnestija palietė mažiau žmonių.

Amnestijos komisijos yra sudarytos iš įkalinimo įstaigų darbuotojų ir visuomenės atstovų. Jos sprendė dėl amnestijos taikymo galimybių nuteistiesiems, atitinkantiems tam tikrus kriterijus.

REKLAMA
REKLAMA

Galimybę susitrumpinti bausmę pagal Seimo priimtą įstatymą turėjo areštą atliekantys, pirmą kartą nuteisti asmenys, besilaukiančios moterys, neįgalieji, kitos nuteistųjų grupės.

REKLAMA

Amnestijos įstatyme numatyta, kad ji netaikoma sunkiems nusikaltėliams, recidyvistams, taip pat asmenims, nuteistiems už laisvės atėmimo vietose padarytus nusikaltimus.

Anot Kalėjimų departamento, šie apribojimai gerokai sumažino asmenų, kuriems galėjo būti pritaikyta amnestija, skaičių.

„Amnestijos tikslas buvo ne pritaikyti amnestiją maksimaliai didžiausiam asmenų skaičiui, o paleisti į laisvę tik tuos nuteistuosius, kurių pakartotino nusikalstamumo tikimybė mažiausia“, – nurodė departamentas.

Anksčiau Teisingumo ministerija skelbė, kad Amnestijos įstatyme numatytus kriterijus atitinka apie 420 asmenų.

Valdančiųjų „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio iniciatyva amnestija paskelbta Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio ir popiežiaus Pranciškaus vizito proga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų