REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje gyvenantys ar besilankantys Ukrainos piliečiai sekmadienį ambasadoje Vilniuje balsuoja šios šalies prezidento rinkimų antrajame ture.

Lietuvoje gyvenantys ar besilankantys Ukrainos piliečiai sekmadienį ambasadoje Vilniuje balsuoja šios šalies prezidento rinkimų antrajame ture.

REKLAMA

Dalyvauti prezidento rinkimuose ambasadoje registravosi apie 3,1 tūkst. Ukrainos piliečių. Per pirmąjį turą kovo 31 dieną balsavime dalyvavo apie 435 žmonių.

Rinkimų komisijos pirmininkas Mykola Dziadzinas BNS sakė antrąjį turą laukiantis didesnio rinkėjų aktyvumo – daugiau žmonių registravosi balsavimui.

„Tikriausiai balsuojančių bus daugiau, per pirmąjį turą registravosi 3 tūkst. 34 rinkėjai, o antrajam turui pageidaujančių balsuoti ambasadoje yra maždaug septyniasdešimčia daugiau“, – sakė komisijos vadovas.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Balsuoti Ukrainos prezidento rinkimuose Lietuvoje galima tik ambasadoje Vilniuje. Komisijos vadovas teigė, jog kitiems rinkimams reikėtų ir balsavimo punkto Klaipėdoje, Kaune.

REKLAMA
REKLAMA

„Žmonėms atvažiuoti iš Klaipėdos į vieną pusę kainuoja 25 eurai, į abi – 50, bet vis viena važiuoja, ir šiandien laukiame atvykstančių iš Klaipėdos“, – pasakojo komisijos vadovas.

REKLAMA

Sekmadienio rytą savo balsą už dabartinį Ukrainos prezidentą Petro Porošenką atidavęs Jurijus Jančiukas sakė rinkimų rezultatų laukiantis su nerimu.

„Vienas iš kandidatų, atleiskite, yra visiškas politikos analfabetas. Šalis kariauja, aš sakyčiau, vadovybės keisti šiuo metu nereikėtų. Todėl mano nuotaikos prastos“, – BNS sakė vyras.

„Tauta žiūri iš vidaus, ir tai kitas požiūris, o diasporos žvilgsnis kitas. Ir šie rinkimai kelia labai didelį nerimą“, – kalbėjo Ukrainos pilietis.

Lietuvoje magistrantūroje studijuojanti Julija Kolomijec sakė tikinti, jog šalies kryptis nesikeis, koks bebūtų rinkimų rezultatas.

REKLAMA
REKLAMA

„Rinkimai yra svarbus apsisprendimas šaliai. Tačiau šalies kryptis neturėtų keistis iš esmės, mes prezidento vaidmuo nėra pagrindinis, mes nesame prezidentinė respublika“, – BNS sakė studentė.

Per pirmąjį turą Vilniuje balsavę rinkėjai labiausiai palaikė dabartinį šalies vadovą Petro Porošenką, jam davę 165 balsus, o antrojoje vietoje paliko komiką Volodymyrą Zelenskį su 127 balsais.

Šie du kandidatai rungiasi ir antrajame rinkimų ture. Ukrainoje per pirmąjį turą pirmavo V. Zelenskis su 30,24 proc. rinkėjų parama, o P. Porošenką palaikė 15,95 proc. rinkėjų.

Per pirmąjį turą dėl Ukrainos prezidento posto varžėsi 39 kandidatai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų