REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Balandžio 12 d. į Šiaulių ligoninę iš Radviliškio r., Šeduvos, namų, pristatyta ir dėl skruosto bei kairės kojos sumušimų paguldyta mergytė (g. 2018 m.). 

Balandžio 12 d. į Šiaulių ligoninę iš Radviliškio r., Šeduvos, namų, pristatyta ir dėl skruosto bei kairės kojos sumušimų paguldyta mergytė (g. 2018 m.). 

REKLAMA

Policija pradėjo tyrimą dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo ir į areštinę uždarė mergytės motiną g. (1997 m.) ir tėvą (g. 2001 m.).

Ne pirmas pareigūnų vizitas

Šiaulių apskrities Vaiko teisių apsaugos skyriaus Viešųjų ryšių ir komunikacijos skyriaus atstovė spaudai Silva Šimkevičienė sakė, kad ši mergytė – pirmas jaunų tėvų vaikelis.

2019 m. sausio mėnesį buvo gauta informacija iš policijos pareigūnų dėl sutuoktinių žodinio konflikto.

Atlikus grėsmės vaikui lygio vertinimą, buvo nustatytas pirmas grėsmės lygis, Atvejo vadybos posėdžio metu vėl buvo koreguojamas pagalbos šeimai planas.

REKLAMA
REKLAMA

Atsisakė gydyti dukrytę

2019-04-11 socialinis darbuotojas Skyrių informavo, kad tėvai nevykdo gydytojo nurodymo guldyti vaiką į ligoninės stacionarą dėl sveikatos būklės (pagrindinė priežastis buvo ne galimas fizinis smurtas prieš vaiką).

REKLAMA

Skyriaus specialistai, tėvams prieštaraujant dėl vaiko guldymo į stacionarą būtinumo, surašė vaiko paėmimo iš nesaugios jam aplinkos aktą ir vaiką patalpino į VĮ Respublikinės Šiaulių ligoninės Moters ir vaiko klinikų Vaikų ligų skyrių.

Sprendžiasi vaiko likimas

Įtardami, kad ant vaiko kūno rastos hematomos gali būti smurtinės, raštu informavo policijos pareigūnus, kurie pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Šiuo metu jau aiškus tolimesnis mergytės likimas. „Vaikui nustatytas antrasis grėsmės lygis. Skyriaus specialistai su prašymu kreipėsi į teismą prašydama išduoti leidimą paimti vaiką iš įstatyminių atstovų, kol vaikas bus grąžintas tėvams arba jam bus nustatyta laikina globa.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu vaikas gydomas VĮ Respublikinės Šiaulių ligoninės Moters ir vaiko klinikų Vaikų ligų skyriuje, globa nėra nustatyta“, - komentavo S. Šimkevičienė.

Klausimas dėl tolimesnės mergaitės globos su sprendžiamas tada, kai bus gautas leidimas iš teismo dėl vaiko paėmimo iš jo įstatyminių atstovų, taip pat gauta informacija iš teisėsaugos institucijų dėl galimai vaiko atžvilgiu atliktų smurtinių veiksmų patvirtinimo ar paneigimo.

Anot jos, 2018 metais gimusi mergaitė iš Šeduvos buvo pristatyta į Šiaulių ligoninę. Mažametei nustatyti skruosto ir kairės kojos sumušimai.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų