REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
Ugniagesiai turi svarbų perspėjimą prieš Velykas (nuotr. Gelbėtojų)

Artėja ilgasis Velykų savaitgalis, tačiau, kad šventės netaptų skaudžia tragedija, svarbų perspėjimą siunčia šalies ugniagesiai. Jie itin atkreipia dėmesį į pernykštės žolės degintojus Lietuvoje.

5

Artėja ilgasis Velykų savaitgalis, tačiau, kad šventės netaptų skaudžia tragedija, svarbų perspėjimą siunčia šalies ugniagesiai. Jie itin atkreipia dėmesį į pernykštės žolės degintojus Lietuvoje.

REKLAMA

Pastaruoju metu kiekvieną dieną šalies ugniagesiai gelbėtojai vyksta gesinti po 70 ar net 100 tokių gaisrų. Nuo liepsnojančios žolės ugnis persimeta ir į miškus, durpynus, gyventojų sodybas, ūkinius pastatus.

„Nedaug trūko, kad ir praėjusį Panevėžyje, Savitiškio gatvėje, įsiplieskusi ugnis būtų pasiglemžusi 7 gyventojų namus ir 8 gamybinius pastatus. Didžiulių pastangų dėka ugniagesiams pavyko sustabdyti ugnies plitimą.

Situaciją apsunkino stiprus vėjas, liepsnos pasiglemžė kelias pušis ir jau kėsinosi į gyventojų namus vedantį taką. Gaisro metu išdegė apie 45 ha žolės. Įtariama, kad ji buvo padegta tyčia“, – pabrėžė ugniagesių atstovai.

REKLAMA
REKLAMA

Kiti įvykiai

Trečiadienį Radviliškio rajone, Sklioriškių kaime, degė žolė, nuo jos užsidegė ūkinis pastatas. Žolėse rastas sodybos savininko kūnas. Aplinkybes aiškinasi policijos pareigūnai. Gaisro metu ūkinis pastatas sudegė, išdegė apie 2 ha žolės ir krūmynų.

REKLAMA

Antradienį Vilniuje, Lentvario gatvėje, liepsnojo 30 ha žolės ir krūmų, degė šiukšlės ir padangos. Didžiulį gaisrą gesino 6 gaisrinės autocisternos.

Neseniai Tauragės rajone, Sakalinės kaime, nuo degančio laužo ugnis išplito į pievą, o nuo jos užsidegė ir šalia stovėję du pastatai – negyvenamas namas ir garažas. Gaisro metu sudegė abu pastatai, 1 ha žolės ir 0,5 ha miško paklotės.

Siaubingi skaičiai

Nuo metų pradžios ugniagesiai užgesino 1344 žolės gaisrus. Jų metu išdegė 2246 ha atvirų teritorijų, liepsnos sunaikino 5 pastatus. 112 pastatų išgelbėjo ugniagesiai.

REKLAMA
REKLAMA

Kad artėjantis ilgasis Šv. Velykų savaitgalis neatneštų skaudžių nelaimių, ugniagesiai įspėja gyventojus nedeginti pernykštės žolės. Liepsnose galima prarasti ne tik savo turtą, bet ir gyvybę. Už sausos žolės, nendrių, nukritusių medžių lapų, šiaudų, daržo atliekų deginimą pažeidžiant aplinkos apsaugos reikalavimus numatyta administracinė atsakomybė ir gresia baudos nuo 30 iki 230 eurų.

Nuo 50 iki 300 eurų baudos gali būti skiriamos už ražienų, nenupjautų ir nesugrėbtų žolių, javų ir kitų žemės ūkio kultūrų deginimą. Pažeidėjams ne tik bus skirta administracinė nuobauda, bet gali tekti atlyginti ir gamtai padarytą žalą, kuri siekia ne vieną tūkstantį eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų