REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš pat Velykas daugelis Lietuvos gyventojų joms ruošiasi visu pajėgumu. Be šventinio namų kuopimo viena svarbiausių užduočių – spėti pasirūpinti kiaušiniais, ir geriausia, kad jie būtų baltu lukštu.

Prieš pat Velykas daugelis Lietuvos gyventojų joms ruošiasi visu pajėgumu. Be šventinio namų kuopimo viena svarbiausių užduočių – spėti pasirūpinti kiaušiniais, ir geriausia, kad jie būtų baltu lukštu.

REKLAMA

Ir „spėti“ visai ne perkeltine šio žodžio prasme, nes kiekvienais metais pastebima tendencija, kad prieš pat Velykas kiaušiniai baltu lukštu iššluojami iš prekybos vietų. Tad kokia situacija šiais metais?

Šių metų favoritai stebina prekybininkus

Geidžiamiausiais baltalukščiai kiaušiniai prieš šventę tampa dėl to, kad juos lengviau dažyti. Esą baltas lukštas nusidažo intensyvesne spalva, todėl margučiai tampa tikra šventinio stalo puošmena.

Tačiau šiais metais pastebima, jog baltalukščiai kiaušiniai prarado savo populiarumą.

Lietuvos prekybos įmonių asociacijos vykdomoji direktorė Rūta Vainienė pastebi, kad situacija tikrai įdomi – šiais metais didžioji dalis, net apie 70 proc., asociacijos narių parduodamų kiaušinių sudaro rudu lukštu. Ir visai ne dėl to, kad prekyboje pritrūktų baltalukščių.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jos, vartotojų pasirinkimas pasikeitė, nes būtent rudi lukštai pasižymi tvirtumu ir dėl to labiau tinka marginimui, terminiam apdorojimui, rečiau sutrūkinėja.

REKLAMA

Pritrūks ar nepritrūks esminės prekės?

Paklausta, ar ant žmonių stalų nepritrūks svarbiausio šv. Velykų atributo, R. Vainienė atsakė, kad nors ir kiaušinių rudu lukštu parduodama daugiausia, vis dėlto jų neturėtų pritrūkti. O su baltais, pasak jos, situacija visuomet prasta.

„Gamintojai pasiskundė, kad lietuviškų baltų kiaušinių iš viso nelabai gali pasiūlyti velykiniu laikotarpiu. Kitu laikotarpiu lietuviškų baltalukščių apskritai ne visur ir būna, nes žmonės visada labiau nori rudų kiaušinių. Dėl to prekybininkai yra priversti baltus įsivežti iš kitų šalių, dažniausiai atsivežama iš Lenkijos, Danijos ir Ukrainos“, – sakė ji.

REKLAMA
REKLAMA

Jai antrina ir Lietuvos paukštininkystės asociacijos vadovas Vytautas Tėvelis. Jis sako, kad trūkumo nėra, nes prekybininkai šiais metais kiaušiniais pasirūpino iš užsienio: „Prieš kelias dienas ėjau per prekybos vietas – pilnos lentynos kiaušinių. Kiek žiūrėjau, suvežė iš Latvijos, Lenkijos, ir iš tos pačios Ukrainos, ant kurios mes dabar pykstame, kad iš jos veža. Tad manau, kiaušinių nepritrūks, prekybininkai tuo pasirūpins.“

Priminus apie Lietuvos paukštininkystės asociacijos pasipiktinimą dėl importuojamų pigesnių kiaušinių, Lietuvos prekybos įmonių asociacijos vykdančioji direktorė Rūta Vainienė sako, kad pykti nėra ko: „Vartotojai nori pigiau, Vyriausybė nori pigiau. Seimas nori pigiau. Prekybininkai yra vartotojų „ausys“, jie išgirsta, ką vartotojas sako, girdi, ką jis nori vartoti. Ir nuo to priklauso, ką prekybininkai pasiūlo.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų