REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
29
D. Didžiūnaitytė

Dar 2017 metų lapkričio 20-sios vakarą Klaipėdoje iš viešbučio 14 aukšto iškritusios ir žuvusios garsios 22 metų lietuvių manekenės Dovilės Didžiūnaitytės mirties aplinkybių tyrimas tapo rimtu iššūkiu teisėsaugos pareigūnams.

29

Dar 2017 metų lapkričio 20-sios vakarą Klaipėdoje iš viešbučio 14 aukšto iškritusios ir žuvusios garsios 22 metų lietuvių manekenės Dovilės Didžiūnaitytės mirties aplinkybių tyrimas tapo rimtu iššūkiu teisėsaugos pareigūnams.

REKLAMA

Nors iš pradžių manyta, kad įvyko nelaimė, bet pradėjus aiškintis visas aplinkybes ir sulaukus pirmųjų ekspertų išvadų, tyrimas buvo perkvalifikuotas į privedimą prie savižudybės. Nepaisant to, atrodo, kad šis tyrimas toliau bejėgiškai blaškosi aklavietėje.

Daugiau tikimasi sužinoti sulaukus pomirtinės D. Didžiūnaitytės psichologinės psichiatrinės ekspertizės išvadų. Ikiteisminį tyrimą kontroliuojantis Klaipėdos apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Arūnas Saunorius pranešė, kad šios išvados jį turėtų pasiekti artimiausiu metu.

„Tokia ekspertizė yra itin sudėtinga, nėra tiek daug darbinės medžiagos, todėl ekspertai privalo kruopščiai viską pasverti bei įvertinti. Kiekvieną išvados dalį jie turės būti pasiruošę apginti teisme. Todėl šios ekspertizės užtrunka. Šių išvadų jau laukėme prieš mėnesį, bet, tikėtina, kad jų sulauksime balandį arba gegužės pradžioje“, – pabrėžė A. Saunorius.

REKLAMA
REKLAMA

Bus priimami sprendimai

Prokuroras pabrėžė, kad tik sulaukus pomirtinės psichologinės psichiatrinės ekspertizės išvadų bus priimami esminiai sprendimai vykdomame ikiteisminiame tyrime:

REKLAMA

„Sprendimai bus priimami dėl įvertinus gautas išvadas. Tikėtina, kad po jų bus galima kalbėti apie ikiteisminio tyrimo pabaigą ir tolimesnius veiksmus šioje byloje.“

Kol kas šiame tyrime įtarimai yra pareikšti tik pramogų pasaulyje gerai žinomam Ričardui Pinikui.

„Vos po kelių savaičių (nuo merginos žūties – aut. past.) šiam asmeniui buvo pareikšti įtarimai dėl privedimo prie savižudybės. Vėliau jis tapo įtariamuoju dėl nežymaus sveikatos sutrikdymo, narkotikų platinimo bei poveikio liudytojui. Dėl kitų šiame tyrime figūruojančių asmenų dar nėra priimtas sprendimas“, – pabrėžė A. Saunorius.

REKLAMA
REKLAMA

Žinoma, kad įtarimai kol kas nėra pareikšti paskutines Dovilės gyvenimo akimirkas mačiusiam medikui Aivarui Milteniui.

Bet prokuroras užsimena, kad šiame tyrime galimai yra įsipainioję ir daugiau asmenų: „Tikrai negaliu atskleisti, nei kas ten per asmenys, nei kuo jie gali būti įtariami. Šiuo metu reikia sulaukti minėtų išvadų.“

Advokatas skeptiškas

Žuvusios manekenės D. Didžiūnaitytės artimuosius atstovaujantis advokatas Gintaras Černiauskas netiki, kad šiame tyrime bus dar kažkam pareikšti įtarimai:

„Iš prokuratūros kol kas mus pasiekė tokios žinios, kad nėra atlikta pomirtinė psichologinė psichiatrinė ekspertizė. Tas pats R. Pinikas šiuo metu esą gydosi. Tiesa, teigiama, kad jis neatsisako tikrintis melo detektoriumi, bet rezultato kol kas nėra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prašymas dėl įtarimų pareiškimo A. Milteniui buvo atmestas, nes yra laukiama visų išvadų. Nors prokuroras jau buvo pasakęs, kad jo sprendimą galėsime skųsti. O tą daryti galima tik kai atsisakoma pareikšti įtarimus.“

G. Černiauskas pasakojo, kad dėl šio tyrimo jau keletą mėnesių nesėkmingai bando susitikti su Generalinės prokuratūros atstovais: „Seniai siuntėme prašymą, bet po ilgo laiko sulaukėme atsakymo, kad dokumentas pasimetė. Dabar vėl laukiame, gal teiksis priimti. Norime išsakyti savo poziciją dėl šio ikiteisminio tyrimo.“

Paneigė kaltinimus

Šiame tyrime minimas gydytojas A. Miltenis šių metų vasario pradžioje buvo atsidūręs dėmesio centre dėl skandalingų kaltinimų. Anonimas apkaltino jį darbo vietoje dirbus apsvaigus nuo alkoholio ir narkotinių medžiagų.

REKLAMA

Dėl šių kaltinimų vidinį tyrimą atlikto Kretingos ligoninės vadovų sudaryta speciali komisija. Pateikiame oficialias komisijos išvadas:

„Kretingos ligoninė (toliau – Ligoninė) 2019 vasario 4 d. elektroniniu paštu gavo anoniminį laišką „Skalpelis nuo narkotikų apsvaigusio gydytojo rankose: realybė galinti virsti tragedija“, kuriame gydytojas chirurgas Aivaras Miltenis kaltinimas šiurkščiais darbo pareigų pažeidimais ir nusikalstamų veikų padarymais darbo vietose.

Išanalizavus anoniminiame laiške pateiktus kaltinimus ir nurodytas aplinkybes, siekiant patvirtinti arba paneigti pateiktus gydytojui A. Milteniui kaltinimus darbo pareigų pažeidimų padarymu, Ligoninės vyriausioji gydytoja 2019 vasario 5 d. įsakymu sudarė komisiją (toliau – Komisija), kuriai pavedė atlikti tyrimą dėl A.Miltenio galimai padarytų darbo pareigų pažeidimų, nurodytų gautame anoniminiame laiške.

REKLAMA

2019 vasario 6 d. Ligoninės Vyriausioji gydytoja A. Milteniui, jo darbo metu ir jam esant darbo vietoje, pasiūlė pasitikrinti dėl alkoholio ir narkotinių medžiagų vartojimo. Gydytojas šį pasiūlymą priėmė ir savo noru paprašė atlikti Medicininę apžiūrą neblaivumui, girtumui ar kitokiam galimam apsvaigimui nustatyti.

Atlikus patikrinimą nustatyta, kad jis yra blaivus ir atliktame šlapimo mėginio tyrime – narkotinių medžiagų nerasta. Buvo paimtas A.Miltenio kraujo mėginys alkoholio ir narkotinių medžiagų nustatymui, kuris išvežtas į Valstybinės Teismo medicinos tarnybos toksikologijos laboratoriją. 2019 kovo 25 d. iš minėtos laboratorijos gauta Specialisto išvada, kad A.Miltenio kraujyje amfetaminų, benzodiazepinų, kokaino, kokaino metabolitų, opiatų, tetrahidrokanabinolio, tetrahidrokabinolio metabolitų, etilo alkoholio nerasta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Komisija galimo darbo pareigų pažeidimo tyrimą atliko savo kompetencijos ir įstatymų ribose, vadovaudamasi LR Darbo kodekso nuostatomis, t. y. tyrė tik tuos laiške nurodytus kaltinimus gydytojui A. Milteniui, kurie turi darbo pareigų pažeidimų požymius. Informacijos iš teisėsaugos institucijų, apie atliekamą ikiteisminį ar kitą tyrimą dėl A. Miltenio veiklos Ligoninė nėra gavusi.

Komisija, atlikusi tyrimą ir įvertinusi surinktus įrodymus bei faktines aplinkybes, nenustatė, kad gydytojas A. Miltenis savo veiksmais būtų padaręs darbo pareigų pažeidimus, įskaitant ir tuos, kurie buvo aprašyti atsiųstame anoniminiame laiške.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų