REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Perrinkto Vilniaus miesto mero Remigijaus Šimašiaus komitetas nebetęs derybų dėl būsimos koalicijos su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS).

Perrinkto Vilniaus miesto mero Remigijaus Šimašiaus komitetas nebetęs derybų dėl būsimos koalicijos su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS).

REKLAMA

„Koaliciją tikrai turėsime, tikrai tvirtą, su rimta daugumą, o kol kas Žaliųjų ir valstiečių sąjunga mūsų pasiūlytomis sąlygomis koalicijoje dalyvauti atsisako. Ir daugiau kalbama ne apie darbus, o apie pozicijas. Akivaizdu, kad buvo prašoma neproporcingai laimėtų vietų skaičiui“, – BNS pirmadienį sakė R. Šimašius.

Mero vadovaujamas komitetas iškovojo 18 mandatų ir imasi iniciatyvos formuoti daugumą.

„Valstiečiai“ turės tris atstovus taryboje ir turėtų likti opozicijoje su dešimt Artūro Zuoko koalicijos „Laimingas Vilnius“ atstovų.

R. Šimašius BNS teigė, kad derybos toliau tęsiamos su devynis tarybos narius turėsiančiais konservatoriais, šešis mandatus gavusia Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga, penkis mandatus iškovojusiais „darbiečiais“. Tokiu atveju, valdantieji turėtų 39 tarybos narius iš 51.

REKLAMA
REKLAMA

LVŽS Vilniaus skyriaus vadovas Virginijus Sinkevičius teigia po pirmadienio pokalbio su R. Šimašiumi neradęs bendros kalbos dėl kai kurių programinių nuostatų. Anot jo, „valstiečiai“ siūlė į koalicijos programą įtraukti atskirą 5 mln. eurų savivaldybės fondą kvartalinei renovacijai skatinti, nemokamą viešąjį transportą senjorams ir moksleiviams.

REKLAMA

„Tai yra tokie dalykai, kur esminio sutarimo sunku rasti. Tai yra mūsų iškeltos sąlygos, viskas yra mero rankose. Šiandien turėjome galutinį pokalbį. Kaip viskas bus, sunku pasakyti, išsakėme poziciją, o meras turi skaičiuotis balsus, kiek jis turi. Bet mes norime likti nuosekliai prie savo programos“, – BNS sakė V. Sinkevičius.

R. Šimašius tvirtino, kad V. Sinkevičiaus pasiūlymai „buvo logiški ir daugiau nei į pusę jų bus ne tik kad atsižvelgta, bet ir bus įgyvendinta“.

„Jie buvo priimtini. Nepriimtina buvo politinė matematika, kurią padiktavo rinkėjai“, – teigė meras.

Jis neatskleidė, kokios buvo derybinės pozicijos.

BNS žiniomis, „valstiečiai“ siekė turėti vicemero, administracijos direktoriaus ir kelias kitas svarbias pozicijas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų