REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus apygardos teismas kaltais dėl 13-mečio nužudymo pripažino du nepilnamečius.

Vilniaus apygardos teismas kaltais dėl 13-mečio nužudymo pripažino du nepilnamečius.

REKLAMA

Anksčiau ne kartą teistas 17-metis D. Š. iš viso kalės 10 metų, bausmė jam subendrinta su nuosprendžiais už kitus nusikaltimus, 17-mečiui R. R. skirta 9 metų laisvės atėmimo bausmė.

Nuteistieji turės atlyginti daugiau nei 4,5 tūkst. eurų turtinės žalos ir 50 tūkst. eurų neturtinės žalos nužudytojo tėvams. Už vaiko žūtį jie prašė priteisti po 100 tūkst. eurų. Neturint lėšų nepilnamečiams, žalą nukentėjusiems turės atlyginti jų mamos.

Bylą nagrinėjusi teisėja Daiva Kazlauskienė BNS sakė, kad nuosprendis paskelbtas vasario 15 dieną, jis kol kas nėra įsiteisėjęs, nes R. R. nuosprendį apskundė dėl bausmės atlikimo sąlygų. Ši byla nagrinėta uždaruose teismo posėdžiuose.

Bylos duomenimis, paaugliai praėjusią vasarą Vilniuje, Vandentiekio gatvėje, akmeniu mirtinai sužaloję paauglį. 13-metis netrukus turėjo vykti į Švediją pas tėvą.

REKLAMA
REKLAMA

Nustatyta, kad mažametį itin žiauriai mušę nepilnamečiai R. R. ir D. Š. tuo metu buvo apsvaigę nuo alkoholio, narkotinių bei psichotropinių medžiagų.

REKLAMA

Prieš šio nusikaltimo padarymą R. R. jau buvo teistas dėl vagystės, D. Š. – dėl vagysčių, plėšimo ir sunkaus kūno sužalojimo.

Nuteistas už dar vieną žiaurų išpuolį

D. Š. pernai spalį įsiteisėjusiu Lietuvos apeliacinio teismo nuosprendžiu nuteistas kalėti septynerius metus už sunkų sveikatos sutrikdymą, o jo motina nukentėjusiajam iš viso turės sumokėti per 54,4 tūkst. eurų.

Be to, Vilniaus teritorinei ligonių kasai paauglio motina turės sumokėti 10 tūkst. 800 eurų patirtos žalos už nukentėjusiojo gydymą.

Nukentėjusiajam po patirtų sužalojimų sutriko kalba, paralyžiuotos galūnės, jis neturi galimybės tęsti mokslų, gyventi pilnavertį gyvenimą, jam nuolat reikalinga artimųjų slauga, masažai bei ambulatorinis gydymas. Dabar nukentėjusiajam nustatytas tik 25 proc. darbingumas.

REKLAMA
REKLAMA

Nusikaltimas įvykdytas 2017-ųjų rugsėjo 2-osios vėlų vakarą, apie 23.20 val., viešoje vietoje – skvere, esančiame prie parduotuvės „Norfa“, Karoliniškių rajone, L. Asanavičiūtės gatvėje.

Tuomet nuo alkoholio apsvaigęs paauglys be aiškios priežasties, priėjo prie su kitais draugais ant suoliuko sėdinčio jaunuolio ir tyčia sudavė jam rankomis ir kojomis ne mažiau penkis smūgius.

Mažiausiai du smūgiai suduoti į kairę galvos pusę. Po šių smūgių nukentėjusiam plyšo vidinė miego arterija, po kelių dienų jį ištiko infarktas. Jaunuolis išgyveno, tačiau liko neįgalus.

13-metis nužudytas Vandentiekio gatvėje

Tragedija pasibaigusios muštynės įvyko 2018 metų birželio 30 dieną Vilniuje, Vandentiekio gatvėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Per ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad du nepilnamečiai asmenys be jokios aiškios priežasties iš chuliganiškų paskatų į nuošalią vietą nusiviliojo mažametį, kur jį itin žiauriai sumušė.

Ligoninėje vaikui diagnozuota koma, galvos ir viso kūno daugybiniai sumušimai. Liepos 1-osios rytą nuo patirtų itin sunkių sužalojimų jis ligoninėje mirė.

Nepilnamečiai R. R. ir D. Š kaltinti dėl itin žiauraus mažamečio nužudymo iš chuliganiškų paskatų, jį kankinant – už šį nusikaltimą Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą nuo aštuonerių iki 20 metų arba iki gyvos galvos. Teismai paprastai nepilnamečiams skiria ne ilgesnes nei 10 metų laisvės atėmimo bausmes.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų