REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
3
Dingęs be žinios Vaidotas Milius (nuotr. asm. archyvo)

Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai jau trečia savaitė įnirtingai ieško dviejų iš Mažeikių krašto praktiškai tuo pačiu metu dingusių jaunų žmonių. Iš pradžių buvo paskelbta, kad iš Mažeikių rajone esančių namų dingo 16-metė Paulina Gelžinytė. Po kurio laiko pradėta ieškoti ir Mažeikiuose gyvenančio 23 metų Vaidoto Miliaus.

3

Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai jau trečia savaitė įnirtingai ieško dviejų iš Mažeikių krašto praktiškai tuo pačiu metu dingusių jaunų žmonių. Iš pradžių buvo paskelbta, kad iš Mažeikių rajone esančių namų dingo 16-metė Paulina Gelžinytė. Po kurio laiko pradėta ieškoti ir Mažeikiuose gyvenančio 23 metų Vaidoto Miliaus.

REKLAMA

Pareigūnai pranešė, kad abu šiuos dingusius asmenis sieja giminystės ryšys. Naujienų portalas tv3.lt išsiaiškino, kad dingę jauni žmonės yra pusbrolis ir pusseserė. Vaikinas dingo kovo 9-ąją, o mergina – kovo 10-ąją. Anot pareigūnų, jie gali keliauti po Lietuvą automobiliu arba kita transporto priemone. Kol kas nėra duomenų, kad jie būtų išvykę už Lietuvos ribų.

Apie dingusį Vaidotą plačiau papasakoti panoro jo brolis Laurynas. Slegiančios nežinios prislėgtas vyras teigė, kad iki šiol nėra tikras, jog jo brolis kažkur galėtų klaidžioti su pussesere kažkur po Lietuvą. Tokioms mintims pagrindo suteikia prieš pat dingimą Laurynui atsiųstos Vaidoto žinutės. „Jis gali būti ir su pussesere, ir vienas... Jei tik žinočiau, kur jo ieškoti, pradėčiau tą pačią akimirką“, – tikina Laurynas Milius.

REKLAMA
REKLAMA

Dingsta pirmą kartą

Laurynas pasakoja, kad Vaidotas iš namų dingsta pirmą kartą: „Anksčiau nieko panašaus nėra buvę. Taip, jis turi tam tikrų sveikatos problemų. Net yra bandęs pakelti prieš save ranką. Bet viską iki šiol išspręsdavome, padėdavome jam kaip galėdavome. Tačiau tiek ilgai jis dar nėra pradingęs.“

REKLAMA

Paskutinį kartą Mažeikiuose gyvenantys broliai matėsi šių metų kovo 8-ąją. „Su Vaidotu buvome susitikę kovo 8-sios vakarą, Mažeikiuose. Kuo puikiausiai kartu praleidome vakarą – pavalgėme, pasikalbėjome. Vėliau atsisveikinome, pasakėme, kad greitai susitiksime. Nieko įtartino jo elgesyje nepastebėjau, nebuvo jokių nerimo ženklų.

Kitą dieną jis skambino, norėjo vėl susitikti, bet dėl darbų negalėjau to padaryti. Vėliau brolis dar parašė keletą žinučių, kuriose užsiminė, kaip viskas jam atsibodo. Žinau apie jo sveikatos problemas ir tokios žinutės nebuvo naujiena, bet vėliau su juo susisiekti telefonu taip ir nebepavyko. Pagalvojau, kad nusiramins ir perskambins, bet praėjo kelios dienos ir jokių žinių iš jo taip ir nesulaukiau“, – pasakoja dingusiojo brolis.

REKLAMA
REKLAMA

Neigia vieną aplinkybę

Tik sužinojęs, kad praktiškai tuo pačiu metu pradingo ir jo pusseserė, Laurynas susisiekė su policijos pareigūnais. Būtent todėl ir nuspręsta, kad 16-metė Paulina ir Vaidotas galėtų būti kartu ir automobiliu keliauti po Lietuvą.

Bet, anot Lauryno, Vaidotas neturi nei vairuotojo pažymėjimo, nei automobilio, todėl tokia versija nėra iki galo įtikinanti:

„Kilo įtarimas, kad jie gali būti kartu. Ji taip pat turi panašių sveikatos problemų, kaip ir mano brolis. Tačiau netikiu, kad jie patys galėjo išvykti automobiliu. Teko girdėti, kad kažkas atvyko automobiliu ir išsivežė Pauliną. Bet niekas nematė, jog su ja kartu būtų buvęs ir Vaidotas. Todėl labai bijau, kad jis sau kažko blogo nebūtų pasidaręs...“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot Lauryno, nors Vaidoto gyvenimas nėra klotas rožėmis, bet šis kabinasi į jį kaip tik sugeba: „Dėl chuliganizmo jam teko ir už grotų pasėdėti. Vėliau ieškojosi darbo. Jis turi vaiką, kuris gyvena su mūsų mama Ispanijoje. Tiesa, jo ir žmonos bendras gyvenimas nesusiklostė. Bet tikrai jis nebuvo iš tų, kurie būtų itin prislėgti. Nesimatė iš šono, kad bus kažkokia bėda. Visa šeima esame sukrėsti. Miegu apsikabinęs telefoną ir prabundu vos kažkam parašius komentarą ar atsiuntus žinutę...“

Dingusiųjų požymiai

Policija informuoja, kad su Mažeikiuose gyvenančiu Vaidotu Miliumi (gimęs 1995 m.) artimieji nebesusisiekia nuo kovo 9 dienos. Dingęs asmuo yra apie 173 cm ūgio, šviesių plaukų, vidutinio kūno sudėjimo.

REKLAMA

Tuo tarpu dingusioji Paulina yra apie 160 cm ūgio, ilgų šviesių plaukų, mūvėjo rožinės spalvos sportinius batelius, vilkėjo mėlynus džinsus, pilką džemperį su gobtuvu.

Gyventojų, pastebėjusių be žinios dingusius asmenis ar žinančių galimą jų buvimo vietą, prašome nedelsiant informuoti Telšių apskr. VPK Mažeikių r. PK Veiklos skyriaus vyriausiąjį tyrėją Artūrą Tiškų, tel.: 8 602 56946, 8 700 61200, atvykti į policijos komisariatą, adresu Gamyklos g. 36, Mažeikiuose arba paskambinti bendruoju pagalbos centro tel. 112.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų