REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo penktadienio iki sekmadienio ugniagesiams Lietuvoje daugiau kaip 200 kartų teko vykti gesinti žolės gaisrų.

Nuo penktadienio iki sekmadienio ugniagesiams Lietuvoje daugiau kaip 200 kartų teko vykti gesinti žolės gaisrų.

REKLAMA

„Šiais metais šį šeštadienį yra kilę daugiausiai žolės gaisrų“, – BNS sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Laura Valauskienė.

Penktadienį ugniagesiai vyko į 53 iškvietimus dėl žolės gaisrų, per juos išdegė apie 8 tūkst. arų žolės, 5,5 tūkst. iš jų – Vilniaus apskrityje, čia ugniagesiai vyko 28 kartus. Dešimt kartų žolė gesinta Kauno apskrityje, septynis – Šiaulių.

Vieną padegėją Šilutės rajone, Paleičių kaime, sučiupo pasieniečiai. Ugniagesių duomenimis, pasienio ruože ugniagesiai gesino keliose vietose liepsnojusius 10 arų žolės, o pasieniečiai sulaikė vyrą, kuris įtariamas šios žolės padegimu.

Šeštadienį gauta 113 iškvietimų, liepsnojo 23,5 tūkst. arų žolės, iš jų daugiau kaip 16 tūkst. arų išdegė Vilniaus apskrityje, kur vykta 57 kartus. Utenos ir Kauno apskrityse gauta po 17 iškvietimų.

REKLAMA
REKLAMA

Sekmadienį gauti 63 iškvietimai, išdegė per 8 tūkst. arų žolės, 5,1 tūkst. – Vilniaus apskrityje, čia vykta 32 kartus. Kauno ir Panevėžio apskrityse gesinta po septynis gaisrus, Alytaus – tris.

Ugniagesiai ir aplinkosaugininkai nuolat įspėja, jog žolės deginimas yra draudžiamas, be to, yra pavojingas, nes greitai plintanti ugnis gali persimesti į pastatus.

Už žolės deginimą gresia baudos nuo kelių dešimčių iki kelių šimtų eurų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų