REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdos centre jau pora savaičių siautėja šaulys: naktimis jis apšaudo įstaigų pirmų aukštų langus bei duris. Policija jau sulaukė keturių nukentėjusiųjų pranešimų. Žala – ne tik materialinė, darbuotojai baiminasi, kad nebūtų sužeisti.

Klaipėdos centre jau pora savaičių siautėja šaulys: naktimis jis apšaudo įstaigų pirmų aukštų langus bei duris. Policija jau sulaukė keturių nukentėjusiųjų pranešimų. Žala – ne tik materialinė, darbuotojai baiminasi, kad nebūtų sužeisti.

REKLAMA

Klaipėdos technologijų mokymo centro ūkvedė aprodo apšaudytus langus: dabar tokie – jau trys: klasėje, koridoriuje ir rūbinėje.

Visuose stikluose – skylutės, bet pažeistas tik vienas stiklo paketo sluoksnis – kiaurai neperėjo.

„Mums nerimą kelia tai, kad tai yra ir dirbtuvės, ir ten vyksta ir ugdymo procesas ir klausimas iš karto, kas jeigu tai būtų ugdymo proceso metu, kita pusė medalio, yra, aišku, finansinė, nes niekas gi nedengia, tuos langus dabar reikės keisti. Vidutiniškai galvojam bus apie 750-800 eurų pakeisti langus", – sako mokymo centro direktorė Violeta Petrušienė.

Pirma skylutė lange atsirado dar gruodį, tąkart mokymo centro vadovybė įvykio nesureikšmino, langas – prie gatvės, galvota, kad skylę išmušė automobilio ratų išsviestas akmenukas. Tačiau šį mėnesį viena po kitos skylutės pastebėtos languose, esančiuose iš kiemo pusės. Vaizdo stebėjimo kameros neužfiksavo nieko įtartino.

REKLAMA
REKLAMA

„Smūgio nėra labai didelio, bet akivaizdu, kad ne akmenukas, kaip kad mes iš pradžių galvojom, kad gal akmenukas", – kalbėjo ji.

Vos už kelių pastatų, centrinėje Herkaus Manto gatvėje, apšaudytas ir optikos centras. Čia skylės žioji dvejose duryse.

REKLAMA

„Šis įvykis nutiko iš pirmadienio nakties į antradienio rytą ir buvom baisiai išsigandę, nustebę ryte atėję radę tokį radinį savo patalpose. Dvejos durys, pažeisti stiklo paketai ir jaučiamės labai nesaugiai", – pasakojo Optikos centro direktorė Ramunė Juodienė.

Vadovė džiaugiasi, kad nenukentėjo darbuotojai ar klientai, tačiau nesugaunamas šaulys sėja baimę – juk žmonės anksti ateina, vėlai baigia darbą.

„Apie 500 eurų nuostolis, ir moralinė žala, aišku, kurios niekas neatlygins", – skaičiuoja R. Juodienė.

Pastebėtas ir dar vienas taikinys. Keturios žymės odontologijos klinikos stikluose. Kiek toliau nuo šių pastatų – tokia pat žymė ir verslo centro lange. Visi šūviai – pirmuose aukštuose, visais atvejais, spėjama, šauta naktį, nes žymes darbuotojai randa atėję į darbą. Įvykiai fiksuojami pastarąsias dvi savaites.

REKLAMA
REKLAMA

„Policija yra pradėjusi keturis ikiteisminius tyrimus dėl viešosios tvarkos pažeidimo ir dėl turto sugadinimo, miesto policijos pareigūnai intensyviai dirba norėdami išsiaiškinti visas šių įvykių centrinėje Klaipėdos dalyje aplinkybes, kol kas jie jau nustatė, kad greičiausiai šauta buvo tik vienu atveju – Danės gatvėje yra surastas šratas", – kalbėjo Klaipėdos policijos atstovė Jūratė Albrektienė.

Kitais atvejais matyti tik skylės ir įskilę stiklai. Policijos pareigūnai prašo atsiliepti, jei kas nors ką nors įtartino pastebėjo ar užfiksavo vaizdo kameromis ar automobilių vaizdo registratoriais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų