REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Konservatorius Andrius Kubilius ir dar trys kandidatai vadovauti Europos Tarybai trečiadienį Strasbūre prisistatė šios organizacijos šalių atstovams.

Konservatorius Andrius Kubilius ir dar trys kandidatai vadovauti Europos Tarybai trečiadienį Strasbūre prisistatė šios organizacijos šalių atstovams.

REKLAMA

Buvęs premjeras, Seimo narys teigė valandą trukusiame prisistatyme Strasbūre pažadėjęs būti vienodai teisingas visoms tarybos šalims, įskaitant Rusiją.

„Aš tikrai matau savo tą savybę, kad galiu išklausyti, ieškoti sprendimų ir būti vienodai teisingas visiems“, – BNS sakė A. Kubilius.

„Vis dėlto ir Europos Tarybos šalys turi dėti pastangas įgyvendinti pagrindines Europos Tarybos vertybes – žmogaus teisių, demokratijos ir teisinės valstybės“, – pridūrė jis.

A. Kubilius Europos Tarybos Ministrų Komitetui prisistatė antras po Belgijos užsienio reikalų ministro Didier Reynderso. Politikas jį laiko rimčiausiu konkurentu.

REKLAMA
REKLAMA

Šalių atstovams taip pat prisistatė Graikijos užsienio reikalų ministrė Dora Bakoyannis ir Kroatijos užsienio reikalų ministrė Marija Pejčinovič Burič.

REKLAMA

„Iššūkiai demokratijai, kuriuos matome Europos kontinente, galėtų tapti svarbiausia Europos Tarybos misija“, – sakė A. Kubilius.

Jis teigė sulaukęs klausimo, kaip galės būti generaliniu tarybos sekretoriumi, jeigu yra įtrauktas į nepageidaujamų Rusijoje asmenų sąrašą.

„Sakiau, kad tai neturėtų būti priežastimi neparemti mano kandidatūros, nes jeigu tai būtų traktuojama kaip kliūtis, tada Rusijai būtų suteiktas intrumentas pačiai išrinkti, kas gali būti Europos Tarybos generaliniu sekretoriumi“, – tvirtino politikas.

„Tą juodųjų sąrašų veikimą neseniai, prieš dvi savaites išbandžiau lankydamasis Rusijos ambasadoje Strasbūre. Traktuojant, kad ambasada yra savos šalies teritorija, tai aš buvau įžengęs į Rusijos teritoriją ir niekas manęs nesulaikė“, – juokavo jis.

REKLAMA
REKLAMA

Ministrų Komitetas susideda iš Europos Tarybos šalių užsienio reikalų ministrų arba juos pavaduojančių diplomatų.

Po savaitės komitetas apsispręs, kurie iš keturių kandidatų bus teikiami Europos Tarybos Parlamentinei Asamblėjai. Balsavimas asamblėjoje numatytas birželio pabaigoje.

Europos Taryba yra nesusijusi su Europos Sąjungos (ES) institucija, jai priklauso ir tokios šalys kaip Turkija ar Serbija. Jos veikloje daugiausia dėmesio skiriama žmogaus teisių situacijai

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų