REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kėdainiuose antstolė atėmė visą vyro pensiją

Į „Rinkos aikštės“ redakciją užsuko kaip reikiant susierzinęs kraštietis. Truskavietis Jonas skundėsi, kad nelemti antstoliai nuskaitę visą jo pensiją, nors taip elgtis neturėjo jokios teisės.

Į „Rinkos aikštės“ redakciją užsuko kaip reikiant susierzinęs kraštietis. Truskavietis Jonas skundėsi, kad nelemti antstoliai nuskaitę visą jo pensiją, nors taip elgtis neturėjo jokios teisės.

REKLAMA

„Neseniai išėjau į pensiją ir po Naujųjų pagaliau gavau savo pirmąją pensiją į banko kortelę, tačiau vėliau, kai norėjau pinigus pasiimti, pamačiau, kad sąskaita yra visiškai tuščia. Iš karto sumojau, kad tai bus antstoliai nuskaičiavę. Nieko nesakau, turiu skolų, kurias privalau grąžinti, bet jūs man pasakykit, ar antstolis gali nuskaičiuoti visą mano pensiją iš karto? Juk tai yra neteisėta! Yra įstatymas, kur pasakyta, kad galima nuskaityti ne daugiau nei 20 proc. nuo pajamų.

Mano pensija visai nedidelė, vos kiek daugiau nei 120 Eur. Ir visa ji buvo antstolių paimta nuo sąskaitos. Buvau nuėjęs pas antstolę Virginiją Paunovienę. Tai ji pripažino, kad ji neturėjo tiek atskaičiuoti, bet atseit aš pats kažkokių dokumentų nepateikiau, tai ir nuskaitė tiek. Žadėjo grąžinti, kai bus dokumentai, bet vis tiek norėčiau paviešinti, kaip antstoliai elgiasi su žmonėmis“, – bėdoja kraštietis.

REKLAMA
REKLAMA

Susisiekus su antstole Virginija Paunoviene, paaiškėjo, kad iš tiesų p. Jonas nepateikė visų reikalingų dokumentų, todėl antstoliai paprasčiausiai nežinojo jo pajamų kilmės ir kiek jų galima atskaičiuoti.

REKLAMA

„Taip atsitiko todėl, kad p. Jonas nepasirūpino mums pateikti pažymą apie savo pajamas. Tai padarė jau po to, kai buvo padarytas atskaičiavimas iš sąskaitos. Mes, kai tik gavome reikiamus dokumentus, iš karto grąžinome jam pinigines lėšas, panaikinome areštus.

O šiaip žmogus, kuris turi įsiskolinimą, yra informuotas, kad antstoliams būtina pateikti dokumentus, patvirtinančius piniginių lėšų kilmę. P. Jonas tikrai žinojo apie tai, mes jam ne kartą kartojome, kad tokį dokumentą privalu pateikti, buvo paaiškinta, ką jis turi padaryti.

Tik bėda, kad žmogus nubėgo į kitą banką, atsidarė naują sąskaitą ir galvoja, kad antstolis nematys jos. O iš tikrųjų tos sąskaitos automatiškai blokuojasi.

REKLAMA
REKLAMA

Skolininko prievolė yra informuoti antstolį apie piniginių lėšų kilmę, nes piniginių lėšų kilmės sąskaitoje antstolis negali matyti. Tad tai, kad P. Jonui buvo nuskaityta visa jo pensija, yra ne antstolio kaltė, o paties nesidomėjimas byla ir ne laiku pateikti dokumentai“, – atsako antstolė V. Paunovienė.

Straipsnio autorė – Kristina Mirvienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų