REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kraupi istorija iš Kretingos rajono: žmonės laukuose rado prie krūmų pririštą nugaišusį šunį. Šeimininkas aiškina, esą šuo pats nutrūko nuo grandinės ir pabėgo, tačiau kyla įtarimų, kad senas šuo buvo pririštas ir paliktas nudvėsti. 

Kraupi istorija iš Kretingos rajono: žmonės laukuose rado prie krūmų pririštą nugaišusį šunį. Šeimininkas aiškina, esą šuo pats nutrūko nuo grandinės ir pabėgo, tačiau kyla įtarimų, kad senas šuo buvo pririštas ir paliktas nudvėsti. 

REKLAMA

Prižiūrimas policijos pareigūnų, Grūšlaukės gyventojas atkasa po stulpu vandens pilnoje duobėje užkastą šunį: keturkojis įdedamas į maišą ir bus vežamas ekspertams. O viso šito priešistorė vyko šeštadienio vakarą, kai Grūšlaukėje neseniai įsikūrusios Almos dukra pamatė štai tokį vaizdą – prie nudžiūvusios eglės kelmo pririštą šunį.

„Grįždama namo pro čia, sako, galvoju, kad lapė guli, sako, žiūrim, šuniukas pririštas. – Bet dar gyvas? – Dar sakė, bet jau, apvertė jinai ant kito šono, mes galvojom, kad gyvas, parsinešim į namus, bet sako, jau būtų nebeatsigavęs, dar „biški“ letenėlę papurtė“, – sako Grūšiaukės gyventoja Alma.

REKLAMA
REKLAMA

Kadangi šuo jau buvo nugaišęs, ryte žmonės norėjo jį palaidoti, tačiau tuo pačiu kilo įtarimų, kad gyvūnas nebus pats atklydęs į laukus prie tvenkinio. Pašnekovės dukra per visą gyvenvietę ėmė ieškoti šeimininko, tačiau niekas neprisipažino, kieno šuo. Kol vakar popiet per laukus atpėdino vienas gyventojas.

REKLAMA

„Žiūrim, juodai apsirengęs, stovi čia, mes greitai subėgom, žiūrim, pareina, kai pamato mumis, nusisuka, vėl eina namo, bijo mūsų, jau supratom, kad šuniuko šeimininkas, pasislėpėm už tvarto, laukėm, kol ateis iki įvykio vietos, tada dukra su tečiu atbėgus nutvėrė jį čia, sakom, ko čia atėjai, šuniukas nusitraukė nuo būdos, einu ieškot“, – sako Alma.

Vyras iškart sukėlė įtarimą, mat neva pabėgusio šuns atėjo su maišu po pažastimi. Vyras aiškino, kad šuo nutrūkęs su grandine nuo būdos ir pats užsisukęs už krūmų.

„Sako, jisai turbūt pats užsipynė, senas buvo, nebereikalingas jau, dažnai išleisdavau pasivaikščiot aš jį, bet sakau, tiek toli šuniukas nenueis pats. Kad čia užsipintų", – sako Alma.

REKLAMA
REKLAMA

Pensininkas aiškino, kad šuo iš kiemo dingęs net prieš porą mėnesių.

Žmonės iškvietė policiją. Iki vidurnakčio pareigūnai klampojo po laukus, užfiksavo įvykio vietą, tačiau šįryt gyventojai vėl stebėjo siaubą keliantį vaizdą – prie šuns vėl atpėdino šeimininkas.

„Atėjo, žiūrim, nusirišo, pasiėmė vilktinai nusivilko ir ten kokias dvi valandas kasė. Pakasė po stulpu“, – sako Alma.

Ne visi kaimynai Almą palaiko: kiti apšaukė, kad kišasi, kur nereikia, esą kaime visi puikiai žino, kaip tvarkytis su senais gyvūnais, tačiau moteris tikisi, kad daugiau tokių dalykų nebus. 35-erius metus Grūšlaukėje gyvenantis Antanas tokią siaubingą istoriją girdi pirmą kartą:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pririštas ir dar kaklas jam ten suspaustas, įveržtas, tai vienu žodžiu, čia ne žmonės, aš skaitau, tokiu atveju, čia yra žmogus be – ar vyras, ar moteris, kas ten buvo, ar tėvai, ar vaikai, buvo beširdžiai – taip negalima elgtis su tuo gyvūnu“.

Pasišnekėti su pačiu šuns šeimininku nepavyko – vos pabeldus į duris, žmonės užsirakino ir neįsileido, tačiau kieme sutiktas kaimynas pasakojo, esą savininkai gyvūnus labai myli ir jokiu būdu nebūtų taip pasielgę. Neva, savininkui dėl visos šios istorijos net sustreikavusi širdis.

„Toks normalus žmogus, nei pijokas, nei ko, kodėl jis atėjo, pririšo ir paliko savo 20 metų išaugintą šuniuką – 20 metų jau dabar nebereikalingas, jis nebegirdėjo ausim, nebematė akim, sako, vos vos bepasivalkiojo“, – sako Alma.

REKLAMA

Policijos pareigūnai šunį išvežė tyrimams. Dabar bus laukiama ekspertų išvadų, dėl ko nugaišo šuo: ar nuo senatvės, ar jis buvo nukankintas. Kai bus išvados, tada policija nuspręs, kokį tyrimą dėl žiauraus elgesio su gyvūnais pradėti.

Daugiau - TV3 reportaže (įspėjame, siužete rodomi vaizdai gali šokiruoti):

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų