REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savaitgalį Šalčininkų kelio poste muitininkams įkliuvusi cigarečių kontrabandininkė kartu su savimi vežėsi ir mažametę dukrą.

Savaitgalį Šalčininkų kelio poste muitininkams įkliuvusi cigarečių kontrabandininkė kartu su savimi vežėsi ir mažametę dukrą.

REKLAMA

Pasak pareigūnų, tikrinant automobilį ir atverinėjant slėptuves, penkiametė mergaitė jautėsi visiškai laisvai, net bandė padėti muitininkams rūšiuoti pakelius.

„Susidarė įspūdis, kad vaikas į cigarečių gabenimo verslą galbūt yra įtrauktas nuo mažų dienų“ – rašoma Muitinės departamento pranešime.

Šeštadienį į Šalčininkų kelio postą atvykusi Baltarusijos pilietė žodžiu deklaravo jokių prekių, viršijančių nustatytus apribojimus negabenanti.

Tačiau posto muitininkai jau turėjo informacijos, kad ši moteris gali gabenti nelegalias prekes ir jos vairuojamą automobilį „Citroen C5“ nukreipė patikrinti detaliai.

REKLAMA
REKLAMA

Čia ir paaiškėjo, kad mašina paversta tikra kontrabandos gabenimo slėptuve. Bamperis, posparniai, slenksčiai ir ertmė po pavarų svirtimi buvo perdaryti taip, kad juose tilptų kuo daugiau cigarečių pakelių.

REKLAMA

Automobilį tikrinančių muitininkų darbą labai palengvino rentgenologų įžvalgos. Buvo slėptuvių, kurias pastebėti pavyko tik analizuojant mašinos rentgeno nuotraukas.

Pasak muitinės pareigūnų, kelios slėptuvės buvo paliktos tuščios, buvo akivaizdu, kad pažeidėja skaičiavo, kaip neviršyti gabenamo kiekio ribos, nuo kurios jau gresia baudžiamoji atsakomybė.

Įdomu ir tai, kad kiekvienoje slėptuvėje buvo įdėta medvilninio audinio skiaučių, išmirkytų specifiniame skystyje, kuris skleidė ypač nemalonų ir aitrų kvapą. Matyt, taip kontrabandininkė tikėjosi suklaidinti muitinės kinologų šunis.

REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnai atkreipė dėmesį į nelegalias cigaretes gabenusios moters dukrą. Mažametė detalaus patikrinimo metu nuolat sukiojosi tarp muitininkų, jautėsi laisvai ir, panašu, kad jai nekėlė jokios nuostabos automobilyje aptiktos cigaretės.

Penkiametė net ėmėsi padėti pareigūnams ir dėlioti penkių skirtingų rūšių cigarečių pakelius į atskiras krūveles.

Susidarė įspūdis, kad vaikas, galimai, mato cigaretėms gabenti paruoštą automobilį jau ne pirmą kartą. Anot muitinės rentgenologų, mašinoje buvo tokių ertmių, į kurias suaugusio žmogaus ranka niekaip netilptų, o vaiko ranka įlįstų lengvai.

Iš viso muitininkai iš moters vairuojamo „Citroen“ ištraukė beveik 4 dėžes skirtingų rūšių kontrabandinių cigarečių. Nelegalūs rūkalai ir pažeidėjos automobilis sulaikyti.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų