REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Apeliacinis teismas penktadienį dėl savo kūdikio nužudymo išteisino kaunietį Giedrių Kuzarį.

Apeliacinis teismas penktadienį dėl savo kūdikio nužudymo išteisino kaunietį Giedrių Kuzarį.

REKLAMA

28 metų vyrui pagal naują nuosprendį bausmės laikas baigiasi sekmadienį, todėl iš kalinimo įstaigos jis tikriausiai bus paleistas artimiausiu metu.

REKLAMA
REKLAMA

Apeliacinis teismas nusprendė, kad G. Kuzario 3 mėnesių dukra mirė nė dėl sukrėsto kūdikio sindromo, bet tėvui per stipriai ją pasupus.

REKLAMA

„Ačiū“, – išgirdęs naują nuosprendį pasakė vyras. Konvojaus pareigūnai buvo jį atvežę išklausyti sprendimo.

Teisėjas Aloyzas Kruopys per posėdį sakė, kad tėvo veiksmų negalima vertinti kaip tyčinio nužudymo, jo veiksmai kvalifikuojami kaip neatsargus gyvybės atėmimas.

Pagal naują nuosprendį G. Kuzariui skirta vienų metų ir keturių mėnesių laisvės atėmimo bausmė. Laukdamas, kol bus išnagrinėtas advokato skundas dėl 2017 metų lapkritį jam paskelbto Kauno apygardos teismo nuosprendžio, tėvas atliko beveik visą bausmę, nes po Kauno apygardos teismo verdikto jis buvo suimtas teismo salėje.

REKLAMA
REKLAMA

Apeliacinis teismas nuteistojo veiksmus perkvalifikavo remdamasis naujos ekspertizės išvadomis.

Pasak teisėjo A. Kruopio, šioje byloje buvo įvairių medicininių išvadų, esą tai galėjo būti supurtyto kūdikio sindromas, gana skirtingas laikas, kad tai galėjo būti padaryta per dviejų savaičių laikotarpį.

Gavęs šią baudžiamąją bylą, Apeliacinis teismas skyrė kompleksinę ekspertizę.

„Trys ekspertai atsakė į mūsų klausimus. Jų atsakymai kitokie – nėra supurtyto kūdikio sindromo, nes nėra specifinių sužalojimų“, – sakė teisėjas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ekspertai mano, kad tikėtina, jog vaikas buvo per stipriai pasuptas. Pasak teisėjo, netikėti šia ekspertų išvada nėra pagrindo. Vaikas nukentėjo 2015-ųjų gegužės 4-osios naktį. Tuo metu kūdikį prižiūrėjo G. Kuzaris. Teismas mano, kad, elgdamasis nerūpestingai, vyras per stipriai pasupo dukrą.

Kaip ir buvo nusprendęs Kauno apygardos teismas, G. Kuzariui teks sumokėti 20,3 tūkst. eurų civilinį ieškinį už dukters gydymo išlaidas.

„Žala atlyginama ir už neatsargiais veiksmais padarytą nusikaltimą“, – sakė teisėjas.

Medikai ilgai kovojo už vaiko gyvybę, tačiau jo išgelbėti nepavyko – kūdikis mirė 2016 metų vasarį Kauno klinikose.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų