REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
36
Žinomos gražuolės renkasi politiką (tv3.lt fotomontažas)

Modelio karjera ar pergalė gražuolių konkursuose dažniausiai reiškia galimybę įsitvirtinti pramogų versle. Tačiau tai gali reikšti ir karjerą politikoje. Pasitikėjimą gražuolėmis demonstruoja ir Kauno meras, ir premjero kėdę į prezidento postą iškeisti norintis Saulius Skvernelis.

36

Modelio karjera ar pergalė gražuolių konkursuose dažniausiai reiškia galimybę įsitvirtinti pramogų versle. Tačiau tai gali reikšti ir karjerą politikoje. Pasitikėjimą gražuolėmis demonstruoja ir Kauno meras, ir premjero kėdę į prezidento postą iškeisti norintis Saulius Skvernelis.

REKLAMA

Modeliui Rugilei Rukšėnaitei kauniečiai parodė pasitikėjimą ir padėjo manekenei patekti į Kauno miesto tarybą. Premjeras S. Skvernelis į savo prezidento rinkimų komandą pasikvietė ir „Mis Lietuva 2011“ nugalėtoją Ieva Gervinskaitę. 

 

Modelio karjerą iškeitė į tarybą

Kauno miesto mero Visvaldo Matijošaičio vadovaujamas komitetas „Vieningas Kaunas“ užsitikrino absoliučią daugumą taryboje, laimėję 32 mandatus. Viena iš naujųjų miesto tarybos narių – profesionalus modelis Rugilė Rukšėnaitė.

Šviesiaplaukė gražuolė 2012 m. vykusiame konkurse „Amber Lady“ tapo nugalėtoja ir atstovavo mūsų šaliai kaip baltiško grožio etalonas. Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) puslapyje nurodoma, kad R. Rukšėnaitė Vilniaus universitete baigė Lietuvių filologiją, reklamą ir kalbotyrą.

REKLAMA
REKLAMA

Modeliu dirbusi mergina tvirtina mokanti anglų, rusų, prancūzų ir lotynų kalbas. R. Rukšėnaitė tarp savo pomėgių įvardija grojimą fortepijonu, menus, sportą ir keliones. Kauniečiai jai parodė didžiulį pasitikėjimą – sąraše ji buvo įrašyta 40 numeriu, o rinkėjai, skyrę 2579 pirmumo balsus, iškėlė R. Rukšėnaitę į 16 vietą.

REKLAMA

„Mis Lietuva“ talkins Skverneliui

Prieš paskelbdamas savo rinkimų komandą, S. Skvernelis intrigavo, kad jai priklausys trys žinomos Lietuvos moterys. Pristatymo metu paaiškėjo, kad viena jų – 2011 metais gražuolių konkursą „Mis Lietuva“ laimėjusi ir konkurse „Mis Pasaulis“ mūsų šaliai atstovavusi Ieva Gervinskaitė.

Po pergalės ji buvo dažna viešnia vakarėliuose ir pramogų pasaulio renginiuose, dalyvavo keliuose televizijos projektuose. Vėliau mergina dingo iš viešumos ir atsidėjo mokslams, prieš trejus metus Mykolo Romerio universitete baigė teisės ir valdymo studijas.

REKLAMA
REKLAMA

Po jų dirbo Vidaus reikalų ministerijoje tuometinio ministro S. Skvernelio referente, vėliau specializavosi Regioninės politikos skyriuje, dirbo Viešųjų investicijų plėtros agentūros projektų vadove. S. Skvernelio komandoje I. Gervinskaitė bus kandidato patikėtine.

Taikėsi ir į „Mis Klaipėdą“, ir į Klaipėdos meres

Seimo narė, konservatorė Agnė Bilotaitė taip pat ragavo misės duonos. Prieš pasukdama į politiką, A. Bilotaitė 2003 m. dalyvavo grožio konkurse „Mis Klaipėda“. Nors gražiausios uostamiesčio merginos karūnos A. Bilotaitei užsidėti nepavyko, dienraščio „Vakarų ekspresas“ skaitytojai skyrė jai „Mis Foto“ titulą

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A. Bilotaitė 2006 m. Klaipėdos universitete įgijo politikos mokslų bakalauro kvalifikacinį laipsnį. Studijų metais praktiką atliko Užsienio reikalų ministerijos Vidurio ir Pietryčių Europos skyriuje. 2004 m. per mainų programą buvo išvykusi studijuoti į Vokietiją, Miuncheno Bundesvero akademiją.

2012 m. Mykolo Romerio universitete apsigynė teisės magistrą. Nuo 2008 m. Seimo narė. 2015 m. ir 2019 m. buvo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) kandidatė Klaipėdos miesto mero rinkimuose. Prieš ketverius metus antrajame ture ji nusileido Vytautui Grubliauskui, o šių metų rinkimuose nepateko į antrąjį turą.

Į politiką ir gražiausia amerikietė, ir Italijos televizijos žvaigždė

Politikoje gražuolės savęs išbandyti nevengia ir kitose pasaulio šalyse. Neseniai kilo skandalas, kai paaiškėjo, kad Vladimiro Putino atstovo Dmitrijaus Peskovo dukra Jelizaveta stažuojasi Europos Parlamento nario Aymerico Chauprade biure. Mergina savo daugiatūkstantinę gerbėjų armiją socialiniame tinkle „Instagram“ audrina pikantiškais kadrais.

REKLAMA

Politinių aukštumų Italijoje pasiekė buvęs modelis Mara Carafagna. 1997 m. ji dalyvavo „Mis Italija“ konkurse, vėliau dirbo modeliu, televizijos laidų vedėja, pozavo vyrams skirtiems kalendoriams.

Nuo 2006 m. M. Carafagna yra Italijos parlamento narė, 2008 m. tapo lygių galimybių ministre Silvio Berlusconio vyriausybėje ir šias pareigas ėjo trejus metus. M. Carafagna yra aktyvi kovotoja už moterų teises, tačiau aršiai priešinasi homoseksualų santuokoms.

Laimę politikoje bandė ir Mallory Hagan. Mergina 2013 m. laimėjo grožio konkursą „Mis Amerika“, taip pat kelis kartus dalyvavo konkurse „Mis Niujorkas“. Po pergalės grožio konkurse M. Hagan dirbo televizijoje, o praėjusių metų pabaigoje pradėjo savo politinę karjerą. Demokratų partija ją iškėlė savo kandidate rinkimuose į Atstovų rūmus vienoje iš apygardų Alabamos valstijoje, tačiau mergina pralaimėjo kovą ilgamečiam politikui Mike'ui Rogersui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų