REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ilgasis šventinis savaitgalis Panevėžyje prasidėjo kraupiu nusikaltimu. Naktį į vasario 9-ąją, Dariaus ir Girėno gatvėje, ties 13 numeriu pažymėtu namu atsitiktinis praeivis pastebėjo kraujo klane gulintį vyrą.

Ilgasis šventinis savaitgalis Panevėžyje prasidėjo kraupiu nusikaltimu. Naktį į vasario 9-ąją, Dariaus ir Girėno gatvėje, ties 13 numeriu pažymėtu namu atsitiktinis praeivis pastebėjo kraujo klane gulintį vyrą.

REKLAMA

Apie tai buvo skubiai pranešta policijos pareigūnams bei greitosios pagalbos medikams, tačiau pastariesiems liko tik konstatuoti smurtinę, kaip vėliau paaiškėjo, 53 metų Panevėžio gyventojo mirtį. Jo kūne rastos mažiausiai dvi durtinės žaizdos.

Sukrečia tai, kad kiek daugiau kaip prieš metus, 2017-ųjų gruodį, toje pačioje gatvėje, keleto namų atstumu buvo įvykdytas kone identiškas nusikaltimas. Tą kraupų vakarą tuomet peiliu mirtinai buvo sužalotas 17-metis gimnazistas.

Rajonas nėra išskirtinis

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės vyresnioji specialistė Rasa Meištė antradienį teigė, kad kol kas pareigūnams nepavyko nustatyti įtariamojo (arba įtariamųjų – aut. past.) dėl pastarojo nusikaltimo.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiuo metu pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nužudymo, bet įtariamasis dar nenustatytas. Iškart po nusikaltimo kreipėmės pagalbos į visuomenę, bet jos taip ir nesulaukėme. Visuomenė kol kas apskritai nesureagavo, nors šiame tyrime bet kokia informacija būtų labai reikalinga. Norisi dar kartą paraginti žmones būti aktyvesniais. Jei nenorite skambinti, rašykite policijai socialiniuose tinkluose.

REKLAMA

Prisimenant 17-mečio gimnazisto nužudymą, tai žmonės itin aktyviai dalijosi turima informacija. Sulaukėme daug žinučių mūsų „Facebook“ paskyroje. Tad visiškai nesvarbu kokia forma bus pateikta informacija, pareigūnai visada ją kruopščiai patikrins“, – pabrėžė Panevėžio policijos atstovė.

R. Meištė užtikrino, kad per pusantrų metų laikotarpį iš kriminalinės pusės liūdnai pagarsėjusi Dariaus ir Girėno gatvė Panevėžyje nėra kažkoks „juodasis“ taškas, kur nuolat vykdomi nusikaltimai:

„Jei neminėtume šių dviejų nužudymų, tai ši gatvė tikrai niekuo neišsiskiria nusikalstamumo požiūriu. Šįkart tiesiog taip sutapo, bet tikrai nėra taip, kad ten būtų nuolat vykdomi nusikaltimai“, – pabrėžė R. Meištė.

REKLAMA
REKLAMA

Prašymas visuomenei

Panevėžio policija dar šeštadienį pranešė prašanti visuomenės pagalbos, siekiant ištirti 53 metų panevėžiečio nužudymą.

Policija pranešė, kad šeštadienį 1.25 val. Panevėžyje, Dariaus ir Girėno gatvėje šalia daugiabučio gyvenamojo namo, buvo rastas vyro, gyvenusio Panevėžyje, kūnas su durtinėmis žaizdomis pilvo srityje.

Pareigūnai nurodo, jog tiriant šį nusikaltimą svarbi bet kokia informacija apie pastebėtus įtartinus asmenis, girdėtą triukšmą, konfliktą, pastebėtas keistas aplinkybes.

Policija prašo vairuotojų, kurių automobiliuose yra vaizdo registratoriai, ir kurie laiku nuo 2019-03-08 vidurnakčio iki 2019-03-09 2 val. važiavo automobiliu Panevėžio m. Klaipėdos g., Dariaus ir Girėno g., Ateities g., Parko g., Savitiškio g. (Karinė g.), pasidalinti vaizdo registratoriuose nurodytu laiku užfiksuota medžiaga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ką nors žinančius apie šį įvykį, policija prašo kreiptis telefonu: 8 45 503312 arba Skubios pagalbos telefonu 112.

Gimnazisto nužudymo byla

Naujienų portalas tv3.lt dar 2017 metų gruodžio mėnesį rašė, kad 17-mečio gimnazisto kūnas buvo aptiktas Panevėžyje Dariaus ir Girėno gatvėje ties 21-uoju namu esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje.

Jaunuolio kūnas buvo rastas su žaizda kakle. Nors iš karto buvo mestos gausios policijos pareigūnų pajėgos, bet operatyviai sulaikyti įtariamųjų nepavyko.

Tas padaryta tik prabėgus keliems mėnesiams po nusikaltimo, bet tuo viskas dar nesibaigė. Tuomet buvo sulaikyti du asmenys, kurie nusikaltimo metu buvo nepilnamečiai.

REKLAMA

Tad suimtas buvo tik sulaikymo metu jau 18 metų sulaukęs jaunuolis. Kitam pritaikytos švelnesnės kardomosios priemonės, o galiausiai jam įtarimai apskritai buvo panaikinti.

Lyg to būtų maža, prieš keletą dienų, šių metų kovo pradžioje į laisvę iš suėmimo buvo paleistas ir antrasis įtariamasis. Nuo šiol jis kontroliuojamas elektroninėmis stebėjimo priemonėmis (prisegta apykojė – aut. past.).

Ar šis netikėtas posūkis byloje reiškia, kad tyrimas dėl gimnazisto nužudymo atsidūrė aklavietėje? Prokurorai teigia, kad ikiteisminis tyrimas tęsiamas toliau, atliekami procesiniai veiksmai.

Daugiau - TV3 reportaže:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų