REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
27
Stichija siautė Kėdainiuose (Algimanto Barzdžiaus nuotr.)

Naktį šėlęs vėjas pridarė nuostolių: virto medžiai, sužalotas žmogus

Dingo elektra

Naktį siautęs stiprus vėjas vartė medžius, apgadinti keli automobiliai, gelbėtojams teko šalinti ir ant kelių pastatų užvirtusius medžius. Radviliškyje stipriam vėjui nuvertus reklaminį stendą, sužalota moteris.

27

Naktį siautęs stiprus vėjas vartė medžius, apgadinti keli automobiliai, gelbėtojams teko šalinti ir ant kelių pastatų užvirtusius medžius. Radviliškyje stipriam vėjui nuvertus reklaminį stendą, sužalota moteris.

REKLAMA

Policijos departamentas šeštadienį pranešė, kad penktadienį apie 19 val. 45 min. Radviliškyje, Gedimino-Dariaus ir Girėno gatvių sankryžoje, automobilių stovėjimo aikštelėje, pučiant stipriam vėjui nugriuvo reklaminis stendas.

Jis kliudė pro šalį ėjusią 35 metų moterį. Nukentėjusioji dėl gaktikaulio lūžimo paguldyta į ligoninę.

„Nuvirto 103 medžiai, penki – ant automobilių, du ant pastatų“, – BNS šeštadienio rytą informavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo centro budėtojas.

Daugiausia iškvietimų gauta Utenos, Klaipėdos, Kauno, Vilniaus ir Šiaulių apskrityse.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas per Gyventojų perspėjimo ir informavimo sistemą mobiliųjų telefonų savininkams dar penktadienį išsiuntė pranešimą dėl stipraus vakarų, pietvakarių vėjo, kurio gūsiai siekia 15-25 m/s.

REKLAMA
REKLAMA

Siaučiant stipriam vėjui, gelbėtojai ragina nestovėti po aukštais medžiais, nestatyti automobilių po jais, nestovėti po elektros linijomis ir prie didelių reklamos stendų.

REKLAMA

„Nelieskite ir ant laidų užvirtusių medžių ar oro linijų atramų, nes tai gali sukelti pavojų jūsų gyvybei. Pučiant stipriam vėjui gali sutrikti elektros energijos tiekimas, todėl namuose turėkite žibintuvėlį, atsarginių elementų, radijo imtuvą, žvakių“, – perspėja ugniagesiai.

Tūkstančiai be elektros

Nuo penktadienio vakaro iki šeštadienio paryčių ESO operatyvinės brigados elektros tiekimą atkūrė beveik 75 tūkst. klientų.

Kaip pranešė ESO, daugiausia be elektros likusių buvo Klaipėdos, Šiaulių, Utenos, Kauno, Alytaus regionų klientų.

REKLAMA
REKLAMA

Šeštadienio 9 val. duomenimis, be elektros buvo apie 1500 klientų.

„Elektros tiekimo sutrikimus lemia sustiprėjęs vėjas ant elektros oro linijų verčiantis medžių šakas ar medžius, kurie nutraukia elektros oro linijas ar net atramas“, – pranešime teigia ESO atstovas Tomas Kavaliauskas.

Pasak jo, elektros energijos sutrikimus šalina gausios ESO ir rangovų pajėgos – apie 100 operatyvinių brigadų.

Dalis klientų be elektros buvo trumpą laiką, nes buvo operatyviai atkurtas elektros tiekimas, kita dalis klientų sutrikimų galėjo ir nepajusti, nes buvo tik sekundinis elektros energijos pertrūkis, tačiau ir jie įtraukiami į bendrąją statistiką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

ESO primena, jog pastebėjus pažeistus elektros tinklo įrenginius ar nutrūkusius elektros laidus, griežtai draudžiama juos liesti, artintis ar mėginti ką nors daryti ir patariame nedelsiant apie tai pranešti ESO gedimų registravimo trumpuoju numeriu 1852 (skambutis nemokamas), bendruoju pagalbos telefonu 112.

Savaitgalio orai

Kovo 9-os dieną Lietuvoje bus debesuota su pragiedruliais. Pirmoje dienos pusėje be gausesnių kritulių, antroje dienos pusėje daugelyje rajonų numatomas lietus.

Vėjas pietvakarių, pietų, gūsiai daug kur sieks 15–18m/s. Aukščiausia temperatūra 4–8 laipsniai šilumos.

Kovo 10 d. protarpiais lietus, šlapdriba. Rytą kai kur plikledis. Pūs gūsingas vakarinių krypčių vėjas. Temperatūra naktį nuo 0 iki 3, dieną iki 1–4 laipsnių šilumos.

REKLAMA

Automobilių kelių direkcija informuoja, kad Vakarų ir šiaurės vakarų Lietuvoje eismo sąlygas sunkina susiformavęs plikledis, barstomi slidūs valstybinės reikšmės kelių ruožai. Vairuotojų vykstančių šiais keliais prašome atkreipti dėmesį į pavojingus kelio ruožus ir sumažinti greitį prieš juos, t.y. sankryžas, miško proskynas, taip pat būti atidžius važiuojant per tiltus ir viadukus.

Likusioje šalies dalyje pagrindinių kelių dangos daugiausia sausos, vietomis yra drėgnų kelių ruožų. Mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai šalies rytiniuose rajonuose miškingose vietovėse išlieka vietomis padengti pažliugusio sniego sluoksniu, slidūs.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų