REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Puiki darželio auklėtoja, o savaitgaliais išgėrusi velnio lašų – užkietėjusi skambintoja bendruoju pagalbos numeriu. Atrodo neadekvatu, bet būtent tokia moteris gyvena Ukmergėje. Pagalbos numerį ji jau surinko pusę tūkstančio kartų, už tai moka baudas ir vėl skambina pareigūnams. 

Puiki darželio auklėtoja, o savaitgaliais išgėrusi velnio lašų – užkietėjusi skambintoja bendruoju pagalbos numeriu. Atrodo neadekvatu, bet būtent tokia moteris gyvena Ukmergėje. Pagalbos numerį ji jau surinko pusę tūkstančio kartų, už tai moka baudas ir vėl skambina pareigūnams. 

REKLAMA

Turbūt dažnas esame skambinę pagalbos numeriu 112. Juk visko nutinka, reikia iškviesti policiją arba greitąją. Bet toli gražu ne kiekvienas žmogus šį numeriuką renka norėdamas išsikviesti pagalbą. Mes esame Ukmergėje. Čia gyvena moteris, kuri 112 numeriu jau skambino virš pusės tūkstančio kartų. Vien šiemet maždaug 120, tai yra vidutiniškai 2 kartus per dieną. Ir ji dirba darželio auklėtoja. 

112, klausome. – Oi tu fainuolis. Va, prisigėriau su draugu. – Na tai nebeskambinkit, eikit miegot, kodėl taip darot? – Ačiū…. Kiškis grynas… – Gerai, sakykit ką jūs norit, dėl ko skambinat? – Aš jus gerbiu. – Viso gero.“ Toks pokalbis buvo įrašytas sausio 24 dieną, ketvirtadienį apie 13 val. dienos.   

REKLAMA
REKLAMA

O štai po poros savaičių 112 sulaikė tokio skambučio: "112. – Kai sumanus balsas… – Kaip sakote? – …malonus balsas. – Ačiū. – Ką veikiate? – Dirbam. O jūs ką veikiate, kas pas jus įvyko? – Geriu. – Nieko neįvyko blogo? – Nieko. – Tai gerai tada. Viso gero.“

REKLAMA

„Skambinama ne kiekvieną dieną. Skambinama tam tikromis dienomis. Matyt, kai ji turi ar laisvadienį, ar šiaip kažkokia proga. Nes sprendžiant iš balso, dažniausiai skambina neblaivi. Tie pokalbiai, dažniausiai netrunka ilgai, nes mūsų pareigūnai supratę, kad pagalbos jai nereikia, tiesiog pasako, kad pagalbos prašymo jei neišgirdo, ir nutraukia tą pokalbį“, – sakė BPC atstovė Vilma Juozevičiūtė.

Ukmergės rajono policijos komisariatas gavęs skundą apie pagalbos centro operatorių darbą trukdančią moterį – ją susirado. Ieškojo ne šiaip – už tokį skambinėjimą be reikalo numatytos baudos. Ir pasirodo moteris už tai jau drausmingai sumokėjo kone pusę tūkstančio eurų baudų.

REKLAMA
REKLAMA

„Dėl padaryto pažeidimo paaiškino, kad viską supranta, nuoširdžiai gailisi, tačiau negali savo veiksmų apriboti ir neskambinti į BPC. Taip, klausiame. Sakė, nu negali paaiškinti aplinkybių dėl ko skambina, paprasčiausiai nurodo, kad nori pasikalbėti“, – aiškina Vaidas Šereva Ukmergės rajono policijos vyr. tyrėjas.

„Paskutiniai skambučiai buvo šį savaitgalį po rinkimų. Ji tiesiog skambino, norėjo pasipasakoti už ką ji balsavo rinkimų metu“, – sako BPC atstovė.

Ukmergėje veikia mažiausiai 5 vaikų lopšeliai-darželiai. Kuriame iš jų dirba užkietėjusi skambintoja, žinoma, neskelbiama dėl asmens duomenų apsaugos. Be to, neoficialiai kalbama, kad apie minėtą auklėtoją atsiliepimai tik geri.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ir anot psichologų – ukmergiškių darželinukų tėvai neturėtų per daug jaudintis, jei jų atžalas globojanti moteris niekam iki šiol dėl savo galimo psichologinio sutrikimo neužkliuvo. Moteriai gali būti, pavyzdžiui, skilusi asmenybė. Esą būtent velnio lašai gerą auklėtoją savaitgaliais gali paversti visai kitu, neadekvačiu ir bendrauti na labai jau norinčiu žmogumi.

„Manau, kad jei labai kruopščiai išnagrinėtume to miesto ar kito miesto darželiuose dirbančius žmones, tai rastume su dar įdomesniais psichikos, teks pasakyti ne visai mokslinį žodį „prajovais“. Jeigu pasiaiškintume su kaimynais, su bendradarbiais – irgi rastume keistų žmonių“, – sako psichologas Gediminas Navaitis.

REKLAMA

Vis dėlto, kad moteriai reikia psichologinės pagalbos – specialistai neabejoja. Ukmergės rajono policijos komisariato pareigūnai žada tuo pasirūpinti. Tuo tarpu Bendrasis pagalbos centras skaičiuoja, kad iš daugiau nei 2 mln. skambučių į BPC, virš 200 tūkst. buvo trukdantys, tai yra piktybiniai.

„Labas vakaras. – Labas vakaras. – Ar žinot, jeigu aš, ką aš žinau, būčiau prezidentė… – Skambinat pakalbėti? Pagalba jums jokia nereikalinga? – Ne, ne… – Supratau, pokalbis baigtas.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų