REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
49
Buto nuoma Lietuvoje iki 100 eurų (nuotr. Turto savininkų)

Buto nuoma įprastai „suvalgo“ nemenką dalį pavienių asmenų ar šeimos biudžeto. Išleisti kelis šimtus eurų nuomai Lietuvoje tapo norma. Mat už vos kiek tvarkingesnio vieno-dviejų kambarių buto nuomą gali tekti pakloti nuo 250 iki 600 eurų.

49

Buto nuoma įprastai „suvalgo“ nemenką dalį pavienių asmenų ar šeimos biudžeto. Išleisti kelis šimtus eurų nuomai Lietuvoje tapo norma. Mat už vos kiek tvarkingesnio vieno-dviejų kambarių buto nuomą gali tekti pakloti nuo 250 iki 600 eurų.

REKLAMA

Kuo nuomojamas butas kokybiškiau įrengtas ir kuo jis patogesnėje geografinėje padėtyje, tuo nuomos kaina auga ne dešimtimis, o šimtais eurų. Bet tikrai nėra taip, kad itin taupiai gyventi siekiantys ir nedidelius reikalavimui gyvenamai vietai keliantys lietuviai neturėtų pasirinkimo.

Patikrinus nuomai visoje Lietuvoje siūlomus butus ir nustačius itin ribotą 50-100 eurų mėnesinį biudžetą pavyko surasti tikrai įdomių pasiūlymų. Atlikdami paiešką šįkart išeliminavome tuos pasiūlymus, kur yra nuomojamas kambarys kelių kambarių bute.

Pasižvalgyti po pigiausius nuomojamus butus Lietuvoje galite šioje išskirtinėje nuotraukų galerijoje (butų savininkų/aruodas.lt nuotraukos – aut. past.):

REKLAMA
REKLAMA

Daugiau pasiūlymų regionuose

Atsižvelgiant į tai, kad nuomos suma buvo pasirinkta iki 100 eurų, tai daugiausia pasiūlymų rasta ne didžiuosiuose Lietuvos miestuose, o mažesniuose miesteliuose. Bet pasitaikė ir išimčių.

REKLAMA

Vilniuje, Šnipiškėse, kelis kambarius bendrabučio tipo patalpose (pigiausiai už 70 eurų nuomojamas 12 kv. m. kambarys) nuomojantis Aleksandras papasakojo, kokia yra tokių butų rinka: „Visų pirma, tokia žema kaina, nes yra nuomojami butai bendrabučio tipo patalpose, kur bendros komunalinės paslaugos ir bendri patogumai.

Daugiausia domisi darbininkai, kuriems net nėra svarbu, kad butuose nėra atliktas remontas. Skambinantys žmonės taip pat klausia dėl baldų, buitinės technikos. Viską paaiškini ir žmonės supranta, kodėl nuomos kaina yra tokia nedidelė.“

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto, buto nuoma iki 100 eurų realiausia Lietuvos regionuose. Todėl susidomėjusiems tektų priimti svarbų sprendimą – svarstyti galimybę persikelti iš didmiesčio į mažesnį miestelį. Vienas pavyzdžių – Jurbarko miestas. Čia už 95 eurų nuomojamas itin tvarkingas dviejų kambarių (34 kv. m.) butas.

Šio buto savininkas Vytis tv3.lt pasakojo, kad mažesniuose miestuose išnuomoti butą nėra problema, nes pati pasiūla yra itin nedidelė: „Iš tikrųjų, kiek žinau, tokiuose nedideliuose miestuose yra butų trūkumas. Mažai kas nuomoja, todėl esant poreikiui nėra sunku susirasti nuomininką.

Tiesa, jį tenka rinktis atidžiai. Turiu patirties šioje srityje, todėl butą išnuomoju toli gražu ne kiekvienam. Neseniai teko bendrauti su vienu žmogumi, kuris primygtinai prašė leisti nuomą mokėti grynaisiais. Tada išsiaiškinome, kad jis turi problemų su teisėsauga.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot Vyčio, nuomodamiesi butus žmonės daugiausia žiūri, ar juose yra buitinė technika, baldai: „Įprastai nuomininkai mažesniuose miesteliuose yra mažiau reiklūs. Aišku, butas turi būti tvarkingas, bet nėra keliami per dideli reikalavimai. Jie atitinka nustatytą kainą.

Šiuo dviejų kambarių butu domėjosi ir didesnės šeimos, bet teko juos nuvilti, nes jis skirtas gyventi pavieniams žmonėms arba poroms. Tiesiog paaiškinau, kad su dviem vaikais ta šeima neišsiteks.“

Pigiausia nuoma – žiemą

Portalo Aruodas.lt vadovė Viktorija Steponavičiūtė atkreipė dėmesį, kad įprastai butų nuomos kainos yra mažesnės žiemos laikotarpiu. Anot jos, vertinant keletą pastarųjų metų tendencijas, buto nuomos kainos krinta lapkričio-gruodžio mėnesiais, vėliau kreivė pradeda kilti.

REKLAMA

Tą nesunkiai galima paaiškinti prasidedančiu šildymo sezonu. Būtent tada nuomotojai tampa lankstesni derybose dėl buto nuomos kainos.

Norintiems gyventi pigiau, visada yra pasiūlymų nuomotis kambarį kelių kambarių bute su kitais nuomininkais arba bute gyvenančiais šeimininkais.

Portalo Aruodas.lt duomenimis, Vilniuje 1 kambario butas vidutiniškai kainuoja 300 eurų/mėn., 2-jų kambarių – 450-500 eurų/mėn.

Kaune atitinkamai – 250 eurų/mėn. (1 kamb. butas) ir 400 eurų/mėn. (2 kamb. butas). O Klaipėdoje – 220 eurų/mėn. (1 kamb. butas) ir 300-320 eurų/mėn. (2 kamb. butas).

„Žiūrint konkrečius skelbimus, galima surasti ir pigesnių, ir brangesnių pasiūlymų. Tai yra vidurkiai, kurie gali skirtis pagal vietą, įrengimą, apstatymą baldais ir kitus kriterijus“, – pateiktus nuomos kainų vidurkius reziumavo V. Steponavičiūtė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų