REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybė neturėtų kratytis atsakomybės spręsti Astravo atominės elektrinės klausimų, jie turėtų būti keliami ir tarptautinėse bendruomenėse, sako prezidentės patarėjas Mindaugas Lingė.

Vyriausybė neturėtų kratytis atsakomybės spręsti Astravo atominės elektrinės klausimų, jie turėtų būti keliami ir tarptautinėse bendruomenėse, sako prezidentės patarėjas Mindaugas Lingė.

REKLAMA

„Lietuvos interesas, pagal prezidentės išsakytas pozicijas, kad nepradėtų veikti atominė. Mes matome tas galimybes, tai turėtų būti nesikratoma ir iš pačios Vyriausybės atsakomybės klausimo spręsti, naudotis tarptautinių bendruomenių formatų galimybe kelti tuos klausimus“, – antradienį Žinių radijui sakė M. Lingė.

Anot jo, svarbu nepamiršti, kad Astravo atominė elektrinė – geopolitinis projektas, kuris kelia grėsmę Lietuvos nacionaliniam saugumui.

„Šitokiu dalyku spekuliuoti dėl rinkiminių dalykų ar populistinių pareiškimų tikrai nėra vertinga ir negalima“, – sakė M. Lingė.

REKLAMA
REKLAMA

„Niekada neturime pamiršti, kad šią atominę stato ne Baltarusija, tai vis dėlto Rusijos statomas, finansuojamas, interesais pagrįstas projektas. Ir be abejonės, žiūrėti siaurai, nematant geopolitinių taškų, būtų naivu“, – pridūrė jis.

REKLAMA

Premjeras Saulius Skvernelis pirmadienį pareiškė žadantis pasiūlyti Baltarusijos valdžiai didžiąją dalį statomos Astravo AE infrastruktūros, įskaitant tinklus ir elektros generavimo įrangą, išnaudoti dujomis kūrenamai elektrinei įrengti.

Anot prezidentės patarėjo, S. Skvernelis šį klausimą turėtų aptarti su Rusijos prezidentu.

„Premjeras turėtų tą klausimą aptarinėti tiesiogiai su Rusijos prezidentu, ar jis atsisakys savo geopolitinių tikslų, ir nekurti papildomų, sunkiai įgyvendinamų naujų samprotavimų, bet naudotis ir dirbti tais instrumentais, kuriais galima, kaip ir minėjau, apie tarptautinių bendruomenių kėlimą, įtikinėjimą, kalbėjimą ir bendrą siekį Lietuvos interesų, kad apskritai nepradėtų veikti toje vietoje atominė elektrinė“, – sakė M. Lingė.

REKLAMA
REKLAMA

Seimas 2017 metų birželį įstatymu įtvirtino, jog Astravo AE yra nesaugi ir kelia grėsmę Lietuvos nacionaliniam saugumui bei aplinkai ir visuomenės sveikatai. Taip siekta apriboti elektros importą iš Baltarusijos. Vyriausybė vėliau pritarė planui, kaip blokuoti Astravo AE gaminamos elektros importą.

Lietuva laikosi pozicijos, kad Baltarusijoje, netoli Astravo, jėgainė statoma nesaugiai, nesilaikant tarptautinių įsipareigojimų, tuo metu Minskas kaltinimus neigia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų