REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžio teismui perduota byla, kurioje verslininkė kaltinama dėl nusikalstamo vadovaujamos bendrovės bankroto.

Panevėžio teismui perduota byla, kurioje verslininkė kaltinama dėl nusikalstamo vadovaujamos bendrovės bankroto.

REKLAMA

Kaip pirmadienį pranešė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT), anksčiau už finansinius nusikaltimus jau teista gyvulius superkančios bendrovės vadovė kaltinama per septynerius metus pasisavinusi bendrovei priklausančius daugiau kaip 167 tūkst. eurų ir nulėmusi įmonės nusikalstamą bankrotą.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas pernai, kai Panevėžio apskrities valstybinė mokesčių inspekcija informavo FNTT apie tai, kad Panevėžyje registruota bendrovė vengia mokėti mokesčius.

Tyrimo duomenimis, Žemaitijoje iš ūkininkų gyvulius superkanti verslininkė tuo metu buvo bendrovės direktorė ir kasininkė, todėl valdė bendrovės grynuosius pinigus.

REKLAMA
REKLAMA

Įtariama, kad bendrovės pinigus asmeniniams poreikiams leidusi panevėžietė žymiai pablogino bendrovės finansinę ir turtinę padėtį ir kreditoriams bendrovė negalėjo sumokėti daugiau kaip 60 tūkst. eurų, o praėjusių metų lapkritį bendrovei dėl nemokumo buvo iškelta bankroto byla.

REKLAMA

Pasak FNTT, tai ne pirmas kartas, kai ši panevėžietė yra kaltinama lėšų pasisavinimu ir vadovaujamų bendrovių privedimu prie bankroto.

FNTT Šiaulių ir Panevėžio apygardos valdybos tyrėjai jau anksčiau tyrė aplinkybes, kai verslininkė iš savo vadovaujamų kelių bendrovių ir individualios įmonės savinosi dideles sumas pinigų, o joms bankrutuojant vengė atsiskaityti su kreditoriais.

Baigta baudžiamoji byla perduota nagrinėti Panevėžio apygardos teismui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų