REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šešių vaikų mama šiomis dienomis išgyvena kuo tikriausią košmarą. Iš jos vaiko teisių tarnybos specialistai atėmė visus šešis vaikus ir net ką tik gimusį kūdikį.

Šešių vaikų mama šiomis dienomis išgyvena kuo tikriausią košmarą. Iš jos vaiko teisių tarnybos specialistai atėmė visus šešis vaikus ir net ką tik gimusį kūdikį.

REKLAMA

Viskas įvyko, kai rugsėjo mėnesį Renata išvyko gimdyti. Namuose prižiūrėti vaikus liko sugyventinis Vitalijus ir jo motina. Apie tai, kad namuose nėra saugu, pareigūnams pranešė vyriausiasis sūnus. Jis paskambino į policiją ir pasakė, kad namuose nėra ko valgyti, o mamos sugyventinis girtas.

„Ten konflikto kaip ir nebuvo. Aš paprašiau, duok man pakalbėti telefonu. Aš tuo metu buvau virtuvėje. Ir viskas. Jis truputį durimis trinktelėjo, o aš išstūmiau jį iš virtuvės“, – apie konfliktą su penkiolikmečiu Renatos sūnumi pasakojo Vitalijus.

Tai antras kartas, kai iš moters paimti vaikai. Sykį vaikų ji neteko metams, kai turėjo problemų su alkoholiu. Tačiau dabar Renata nebegeria jau ketverius metus ir sako nežinanti, kodėl šįkart iš jos būnant ligoninėje paimtas ir naujagimis.

REKLAMA
REKLAMA

„Visi sako, kad šio vaiko paimti neturėjo. Ką nori, tą daro. Kiekvieną dieną vaikai skambina ir klausia, kada jau namo, kaip mes grįšime“, – vaikų gynėjų elgesiu stebisi moteris.

REKLAMA

Vaikų Renata iš dalies neteko ir dėl sugyventinio motinos elgesio. Kai atvyko pareigūnai, ši kategoriškai atsisakė pasilikti su vaikais ir nesutiko pasitikrinti blaivumo, kai jos sūnus buvo išvežtas į policijos nuovadą.

„Ji pasakė, daryk, ką nori, čia tavo problemos, aš nežiūrėsiu tavo vaikų“, – sugyventinio motiną kaltina Renata.

Visgi Vitalijus tikras, kad tą dieną jo mama buvo blaivi, tačiau negali paaiškinti, kodėl ši atsisakė likti su vaikais ir juos prižiūrėti. Po šio įvykio vyras užsikodavo nuo alkoholio ir svaigalų nevartoja jau tris mėnesius.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš normaliai dirbti negaliu, nes mintys ten namuose, apie vaikus visada galvoju. Aš savo kaltę pripažįstu, tą dieną ir buvau išgėręs“, – savo poelgio gailisi Vitalijus.

„TV Pagalbos“ žurnalistė Rūta Filejeva atskleidė, kad sulaukė Renatos sūnaus skambučio, kuris prašė, kad padėtų jo mamai. Visgi vyriausiasis sūnus jokiu būdu nenori grįžti pas tėvus ir dar labiau apsunkina situaciją tėvams atsiimti kitus vaikus.

Kad atgautų likusias atžalas, tėvai turės laikytis socialinių darbuotojų ir vaiko teisių apsaugos specialistų jiems įteikto pagalbos plano.

„Jame labai aiškiai yra surašyta, ką turite padaryti, kad vaikus atgautumėte ir jie sugrįžtų namo. Tame plane išdėstyta labai daug punktų, kuriuos turite įvykdyti. Tai reiškia, kad jūs kaltinami daugybe dalykų: esate priversti lankytis anoniminių alkoholikų kursuose, nors teigiate, kad negeriate. Lankyti psichologo konsultacijas, lankyti pozityvios tėvystės kursus. Prie kai kurių punktų matau, kad yra iš dalies įvykdyta“, – apie pokyčius kalbėjo R. Filejeva.

Visą reportažą žiūrėkite:

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų