REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis kritikuoja Valstybinės mokesčių inspekcijos sprendimą kvitų loterijoje leisti registruoti čekius, kuriuos pirkėjai gaus įsigydami alkoholį ir tabaką.

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis kritikuoja Valstybinės mokesčių inspekcijos sprendimą kvitų loterijoje leisti registruoti čekius, kuriuos pirkėjai gaus įsigydami alkoholį ir tabaką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, tai prieštarauja valstybės politikai mažinti alkoholio prieinamumą ir vartojimą.

„VMI žiūrėjo į tai, kad mažinti šešėlį, bet mūsų siekis mažinti vartojimą kažkaip čia pamirštamas“, – BNS sakė R. Karbauskis.

REKLAMA

Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas aiškina neįžvelgiantis, kad loterija skatins alkoholio ar rūkalų pirkimą.

„Pirkėjas, įsigijęs alkoholinių gėrimų ar tabako gaminių ir norintis su pirkimą patvirtinančiu kvitu dalyvauti kvitų žaidime, turi tokias pačias dalyvavimo jame sąlygas, kaip ir kitas asmuo, kuris pirko kitokias prekes ar įsigijo paslaugas“, – BNS nurodė departamento direktoriaus pavaduotoja Gražina Belian.

REKLAMA
REKLAMA

„Taigi, pagal savo tikslą ir pobūdį kvitų žaidimas neprieštarauja Alkoholio kontrolės įstatyme, Tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatyme nustatytiems draudimams, susijusiems su alkoholinių gėrimų, tabako gaminių įsigijimo ar vartojimo skatinimu bei šių prekių reklama“, – teigė ji.

R. Karbauskis su tokiu išaiškinimu nesutinka – jo įsitikinimu, loterija gali paskatinti žmones pirkti svaigalus, o valstybės pozicija turėtų būti priešinga.

„Kaip tik neįtraukdami šių prekių mes parodome valstybės požiūrį į tų prekių vartojimą. Dabar tas požiūris gaunasi toks, kad ar tu pirkai pieną, ar degtinę, yra tas pats, nes gali abu kvitus registruoti“, – BNS kalbėjo jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tam tikrą skatinimą pirkti alkoholį įžvelgia ir Seimo Sveikatos reikalų komiteto narys konservatorius Antanas Matulas

„Yra nelogiška. Jeigu jau mes ėmėmės kovos su alkoholizmu, tai neturėtume skatinti pirkti tam, kad laimėti“, – BNS sakė jis.

Komiteto pirmininkė „valstietė“ Asta Kubilienė teigia nematanti skirtumo, už kokią prekę gautą čekį žmogus registruos.

„Taip pat jis gali nusipirkti sviesto ar duonos, registruoti (kvitą) ir laimėti. Tai ką skatins sviesto ar duonos pirkimą? Jam vienodai, ar su tuo čekiu laimės, ar su kitu. Nematau, kad skatintų ar neskatintų. Čia ne apie tai kalba, o apie šešėlio mažinimą“, – BNS teigė A. Kubilienė.

Kvitų žaidime nuo praeitos savaitės gali dalyvauti ir mažesnių tinklų parduotuvėse perkamos prekės, įskaitant ir specializuotas alkoholio bei tabako parduotuves.

Pirmoji šalies istorijoje nacionalinė kvitų loterija rengiama nuo 2017 metų lapkričio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų