REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
19
Laurynas Baltrūnas ir Aivaras Kilkus

Prieš daugiau kaip metus, 2017-ųjų spalio 15-ąją, be žinios dingo baikeris Aivaras Kilkus. Netrukus pradėtas ikiteisminis tyrimas buvo perkvalifikuotas į nužudymą.

19

Prieš daugiau kaip metus, 2017-ųjų spalio 15-ąją, be žinios dingo baikeris Aivaras Kilkus. Netrukus pradėtas ikiteisminis tyrimas buvo perkvalifikuotas į nužudymą.

REKLAMA

Nors aukos kūnas taip ir nebuvo surastas, tačiau operatyviai veikę pareigūnai sulaikė, o teismas leido suimti įtariamąjį, taip pat baikeriams priklausantį Lauryną Baltrūną.

Kurį laiką praleidęs už grotų L. Baltrūnas vėliau su tam tikrais apribojimais buvo paleistas į laisvę. Bet vakar ši istorija pakrypo kiek netikėta linkme.

Sprendimas nėra galutinis

Vasario 21 d. L. Baltrūną atstovaujantis advokatas Rolandas Tilindis sulaukė laiško, jog yra panaikinami įtarimai ne tik L. Baltrūnui, bet ir jo žmonai Daivai Baltrūnienei bei Kazimierui Jakui.

„Taip, galiu patvirtinti, kad įtarimai buvo panaikinti. Negali juk kaboti byla prieš konkretų žmogų iki begalybės. Visada tikiesi, kad ateis laikas, kai sprendimai bus priimami. Panašu, kad tas laikas atėjo.

REKLAMA
REKLAMA

Bet toks sprendimas dar neįsigaliojo, tam yra numatytas 20 dienų terminas, todėl daugiau kažko komentuoti nėra prasmės. Tokį prokuroro priimtą sprendimą gali apskųsti nukentėjusiais pripažinti asmenys“, – pabrėžė R. Tilindis.

REKLAMA

Anot advokato, praktikoje dažnai pasitaiko atvejų, kai vykdomas ikiteisminis tyrimas dėl vienokių ar kitokių priežasčių užkabina žmones, kuriems vėliau įtarimai yra panaikinami: „Tas procesas yra toks ir vargu, ar kada nors jis bus kitoks.“

R. Tilindis nesutiko su tuo, kad nužudymo atveju, kai nėra randamas aukos kūnas, ikiteisminis tyrimas yra pasmerktas merdėti: „Nemanau, kad tokios bylos iš anksto būna pasmerktos, priklauso nuo aplinkybių, surinktų įrodymų.“

Netikėtas dingimas

Baikeris Aivaras Kilkus 2017 metų spalio 15 dieną, apie 17 val., motociklu išvyko iš namų Vilniuje ir negrįžo, jo buvimo vieta nebuvo žinoma.

REKLAMA
REKLAMA

Skelbta, kad spalio 15-osios popietę vyras galėjo būti pastebėtas Trakuose, Trakų rajone ar Senojoje Varėnoje.

Užfiksuota, kad tą dieną A. Kilkus bendravo telefonu su L. Baltrūnu. Vėliau jie susitiko Trakuose, tačiau kas vyko po to taip ir nepaaiškėjo.

Vėliau Vilniaus pakraštyje pareigūnai rado A. Kilkui priklausantį mobilųjį telefoną. Tuo tarpu jo motociklas rastas Varėnos rajone.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų