REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
14
Ričardas Malinauskas (nuotr. Fotodiena.lt)

Druskininkų merui Malinauskui atimta teisinė neliečiamybė

Papildyta 13:30 val.

Šiandien Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) panaikino Druskininkų mero Ričardo Malinausko teisinę neliečiamybę. Jis turėjo neliečiamybę kaip kandidatas į Druskininkų merus. Politikas rinkimuose dalyvauja su visuomeniniu komitetu „Už Druskininkus su Ričardu Malinausku“.

14

Šiandien Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) panaikino Druskininkų mero Ričardo Malinausko teisinę neliečiamybę. Jis turėjo neliečiamybę kaip kandidatas į Druskininkų merus. Politikas rinkimuose dalyvauja su visuomeniniu komitetu „Už Druskininkus su Ričardu Malinausku“.

REKLAMA

Pagal įstatymus, kandidatas savivaldos rinkimuose be Vyriausiosios rinkimų komisijos sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimtas, negali būti kitaip suvaržyta jo laisvė. Pats R. Malinauskas prieš tai vykusioje spaudos konferencijoje teigė, „sprendimas ir taip jau aiškus“ ir todėl jis VRK posėdyje nedalyvaus.

„Posėdyje neplanuoju dalyvauti, nes man sprendimas jau atrodo aiškus. Labai ramiai dėl to jaučiuosi, nes 53 metus gyvenu be tos apsaugos. Koks bus sprendimas, nelabai domina“, – kalbėjo R. Malinauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Prokurorų prašymu taip pat panaikinta jo patarėjo Aivaro Kadziausko neliečiamybė. Sprendimas buvo priimtas bendru sutarimu.

Prokuroras Martynas Jovaiša prašė klausimą svarstyti uždarame posėdyje, tačiau sutarta neviešinti prokurorų kreipimosi turinio ir sprendimą priimti viešai.  „Dabar vykstančio ikiteisminio tyrimo metu yra surinkta pakankamai duomenų, leidžiančių įtarti, kad R. Malinauskas ir kitas asmuo dalyvavo nusikalstamas veikas“, – žurnalistams sakė prokuroras. Jis sakė šiuo metu negalintis atsakyti, ar teisėsauga sulaikys R. Malinauską.

REKLAMA

„Pagal šiandien duotą leidimą panaikinus neliečiamybę teisėsaugos institucijos įgyja teisę sulaikyti ar kreiptis į teismą suėmimo, tačiau, ar tai bus daroma, negalėčiau komentuoti“, – teigė M. Jovaiša.

Jis patvirtino, kad įtarimai susiję su kyšininkavimu, bet nekomentavo, apie kokio dydžio kyšį kalbama.

Prieš tai Druskininkų meras žurnalistams teigė, kad apie „teisėjų korupcijos skandalą“ sužinojo iš žiniasklaidos. Politikas sakė, kad jo ir jo patarėjo Aivaro Kadziausko namuose trečiadienį atliktos kratos.

REKLAMA
REKLAMA

„Apie vakar dienos įvykius sužinojau iš jūsų – portalų ir leidinių. Galiu sau leisti pakomentuoti, kad pagal teismo nutartį vakar mano namuose buvo atlikta krata, kaip ir mano patarėjo. Apie tai nelabai daugiau galiu kalbėti“, – žurnalistams ketvirtadienį kalbėjo Druskininkų meras.

Portalas tv3.lt primena, kad teisėsauga VRK prašė panaikinti R. Malinausko, kuris kandidatuoja dar vienai kadencijai į Druskininkų merus, neliečiamybę, nes jis įtariamas korupcija. Manoma, kad jis mokėjo kyšius taip vadinamoje „Vijūnėlės dvaro byloje“.

R. Malinauskas pakliuvo į teisėsaugos akiratį trečiadienį, kai buvo pranešta, kad dėl įtarimų korupcija sulaikyti aštuoni teisėjai ir penki advokatai. Šiuo metu atliekami keli ikiteisminiai tyrimai dėl įtariamo stambaus masto kyšininkavimo, prekybos poveikiu, papirkimo ir piktnaudžiavimo teismų sistemoje. Trečiadienį prezidentė Dalia Grybauskaitė panaikino aštuonių teisėjų imunitetą dėl įtarimų korupcija. Įtariama, kad sutartų kyšių suma galėjo siekti 400 tūkst. eurų. Iš viso sulaikyti 26 asmenys.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų