REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
29
Vilniaus miesto apylinkės teisme suiminėjami teisėjų korupcijos bylos dalyviai - teisėjai, advokatai ir kyšių užsakovai.(Fotodiena/Arnas Strumila )

Teisėjų korupcijos byloje prokurorai prašo suimti 18 įtariamųjų, ketvirtadienį pranešė prokuratūra.

29

Teisėjų korupcijos byloje prokurorai prašo suimti 18 įtariamųjų, ketvirtadienį pranešė prokuratūra.

REKLAMA

„Iki šios akimirkos į teismą buvo kreiptasi dėl 18 įtariamųjų, dėl vieno jau priimtas sprendimas suimti dviems mėnesiams“, – BNS ketvirtadienį sakė Specialiųjų tyrimų tarnybos atstovė Renata Endružytė.

Ketvirtadienio rytą į teismą vienas pirmųjų atvestas advokatas Marius Navickas.

Generalinės prokuratūros atstovė Elena Martinonienė BNS patvirtino, kad pirmas suimtasis tyrime nėra teisėjas ar advokatas.

Kaip skelbė žiniasklaida, trečiadienį tarp kelių atvestųjų į teismą buvo įmonės „Indema“ vadovas Rolandas Vasiliauskas, advokatas Aivaras Surblys.

Teisėsauga trečiadienį pranešė, jog korupcija įtariami Lietuvos apeliacinio teismo teisėjai Viktoras Kažys, Konstantinas Gurinas ir Valdimaras Bavėjanas, Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėjas Egidijus Laužikas, Vilniaus apygardos teismo teisėjas Henrichas Jaglinskis, Vilniaus apygardos administracinio teismo teisėjas Arūnas Kaminskas, Regionų apygardos administracinio teismo Kauno rūmų teisėjas Gintaras Čekanauskas, Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas Robertas Rainys.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat sulaikyti penki advokatai – Drąsutis Zagreckas, Romualdas Mikliušas, Giedrė Cimbolienė, Aivaras Surblys ir Marius Navickas.

Teisėsaugos duomenimis, iš viso trečiadienį sulaikyti 26 asmenys.

Specialiųjų tyrimų tarnybos vadovas Žydrūnas Bartkus sakė, kad įtariamųjų skaičius gali augti.

Įtariama, kad sutartų kyšių suma galėjo siekti 400 tūkst. eurų. Anot prokuratūros, konkretūs kyšiai svyravo nuo vieno tūkstančio iki 100 tūkst. eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų