REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teisėsauga trečiadienį pranešė atliekanti didelės apimties ikiteisminį tyrimą, kuriame įtariant kyšininkavimu sulaikyti aštuoni teisėjai ir penki advokatai.

Teisėsauga trečiadienį pranešė atliekanti didelės apimties ikiteisminį tyrimą, kuriame įtariant kyšininkavimu sulaikyti aštuoni teisėjai ir penki advokatai.

REKLAMA

BNS primena ankstesnes bylas, kuriose teisėjai kaltinti kyšininkavimu ar piktnaudžiavimu.

2001 metų kovo 13 dieną už stambaus masto kyšininkavimą ketverių metų laisvės atėmimo bausme nuteista buvusi Vilniaus teismo teisėja Eglė Milinienė. Teisėja per kelis kartus paėmė 15,5 tūkst. JAV dolerių kyšį, už 10 tūkst. JAV dolerių teisėjai buvo nupirktas automobilis „Volkswagen Golf“.

2007 metų vasario 6 dieną Aukščiausiasis Teismas paliko galioti apkaltinamąjį nuosprendį trims buvusiems teismų pirmininkams, kurie kaltinti korupciniais ryšiais su kontrabandininkų grupuote. Buvusiems Lazdijų rajono apylinkės teismo pirmininkui Arvydui Gudui, Biržų rajono apylinkės teismo teisėjai Palmirai Linkevičienei ir Panevėžio miesto apylinkės teismo pirmininkui Dariui Japertui keleriems metams atimta teisė dirbti darbą teisminėse, teisėsaugos ir teisėtvarkos institucijose.

2012 metų spalio 15 dieną buvęs Kauno apygardos teismo teisėjas Arvydas Stankus pripažintas kaltu byloje dėl piktnaudžiavimo tarnyba klastojant teismo nutartis ir taip paleidžiant nuteistuosius į laisvę anksčiau laiko. Jis nubaustas laisvės atėmimu su atidėjimu.

REKLAMA
REKLAMA

Interviu su STT direktoriumi žiūrėkite:

2013 metų sausio 24 dieną buvęs Panevėžio apygardos teismo teisėjas Rimantas Savickas pripažintas kyšininkavusiu ir nubaustas dvejų metų laisvės atėmimo bausme su atidėjimu už tai, kad 2008 metais paėmė kyšį už tam tikro bankroto administratoriaus paskyrimą. Šiuo nusikaltimu kaltintas ir kitas teisėjas, Arnoldas Šukaitis, tačiau jis išteisintas.

REKLAMA

2015 metų birželio 9 dieną Lietuvos Aukščiausiojo Teismo sprendimu už kyšininkavimą nuteistam buvusiam teisėjui Ryšardui Skirtunui palikta 28,2 tūkst. eurų bauda. Teisėjas iš advokato paėmė kyšį siekiant, kad advokato klientui pavyktų išvengti nelaisvės.

2018 metų lapkričio 11 dieną Lietuvos Aukščiausiasis Teismas paliko galioti 7,5 tūkst. eurų dydžio baudą už piktnaudžiavimą nuteistai buvusiai Šiaulių apylinkės teismo teisėjai Virginijai Kazlauskienei. Ji sužinojusi, kad teisme bus sprendžiamas suėmimo skyrimo jos sūnui klausimas, pasinaudojo pažintimi su kita teisėja ir prašė, kad jos sūnus nebūtų suimamas.

2019 metų sausį prokuratūra Lietuvos Aukščiausiajam Teismui apskundė išteisinamąjį nuosprendį Kauno apygardos teismo teisėjui Ramūnui Antanavičiui. Jis kaltintas, kad 2017 metų birželį papirko Mažeikių rajono apylinkės teismo teisėją Mindaugą Klemenį, perduodamas jam 600 eurų dydžio kyšį siekdamas, kad būtų sušvelninta vienam privačiam asmeniui policijos skirta nuobauda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų