REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kelių teismų vadovai trečiadienį pareiškė esantys sukrėsti po teisėsaugos pranešimų apie tyrimus dėl galimos korupcijos teismuose.

Kelių teismų vadovai trečiadienį pareiškė esantys sukrėsti po teisėsaugos pranešimų apie tyrimus dėl galimos korupcijos teismuose.

REKLAMA

„Aš ir visas teismo kolektyvas esame sukrėsti šios žinios. Labai gaila, kad mūsų teismo teisėjo vardas minimas tokiame kontekste“, – išplatintame pranešime teigia Vilniaus apygardos administracinio teismo pirmininkė Jolanta Malijauskienė.

Prokuratūra trečiadienį paskelbė atliekanti tyrimus dėl korupcijos, sulaikyti aštuoni įvairių grandžių teisėjai ir penki advokatai.

Vilniaus apygardos teismo pirmininkė Loreta Braždienė sakė, kad tyrimas supurtė visą teismų sistemą.

Pasak jos, po pasirodžiusios informacijos apie aštuonis teisėjus apimantį tyrimą „iškilo labai rimtų klausimų“ apie teisėjo moralę.

REKLAMA
REKLAMA

„Mūsų teismų bendruomenės prioritetas yra nepakantumas korupcijai ir teisėjo vardo žeminimui, todėl tokia informacija, kuri mus pasiekė iš žiniasklaidos, tikrai supurtė visą teismų sistemą“, – BNS trečiadienį sakė teismo vadovė.

REKLAMA

„Teisingumui užtikrinti svarbu ne tik įstatymo raidė, bet ir teisėjo moralė ir šiandien mums iškilo labai rimtų klausimų. Žiūrėsime, stebėsime situaciją, tačiau bet kokiu atveju pagrindinis prioritetas išliks nepakantumas korupcijai“, – pridūrė ji.

Interviu su STT direktoriumi žiūrėkite:

J. Malijauskienė tvirtino, kad jos teismo darbuotojai netoleruoja ir ateityje netoleruos jokių korupcijos apraiškų.

Teisėsauga atlieka kelis tyrimus dėl įtariamo stambaus masto kyšininkavimo, prekybos poveikiu, papirkimo ir piktnaudžiavimo teismų sistemoje.

REKLAMA
REKLAMA

Skirtingomis korupcinėmis veiklomis įtariami trys Lietuvos apeliacinio teismo teisėjai Viktoras Kažys, Konstantinas Gurinas ir Valdimaras Bavėjanas, Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėjas Egidijus Laužikas, Vilniaus apygardos teismo teisėjas Henrichas Jaglinskis, Vilniaus apygardos administracinio teismo teisėjas Arūnas Kaminskas, Regionų apygardos administracinio teismo Kauno rūmų teisėjas Gintaras Čekanauskas ir Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas Robertas Rainys.

Visi teisėjai yra nušalinti nuo pareigų, panaikinta jų neliečiamybė.

L. Braždienė teigė, kad Vilniaus apygardos teisme dirbantis H. Jaglinskis yra vienas labiausiai patyrusių civilinių bylų teisėjų, o įtartino teisėjo elgesio ji nepastebėjusi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus apygardos administracinio teismo pirmininkė sakė, jog teisėjas A. Kaminskas šiuo metu nedirba ir detaliau situacijos nekomentavo.

Atliekant tyrimus taip pat sulaikyti penki advokatai – Drąsutis Zagreckas, Romualdas Mikliušas, Giedrė Cimbolienė, Aivaras Surblys ir Marius Navickas.

Įtariama, kad sutartų kyšių suma už palankius teismų sprendimus galėjo siekti 400 tūkst. eurų. Anot prokuratūros, konkretūs kyšiai svyravo nuo vieno tūkstančio iki 100 tūkst. eurų.

Pareigūnai taip pat sulaikė kai kuriuos asmenis, kurie buvo suinteresuoti bylų baigtimi, bei tarpinininkus korupcinėse schemose. Iš viso sulaikyti 26 asmenys.

Įtariama, kad kyšiai mokėti ir vadinamojoje Vijūnėlės dvaro byloje. Teisėsauga prašys Vyriausiosios rinkimų komisijos panaikinti perrinkimo siekiančio Druskininkų mero Ričardo Malinausko teisinę neliečiamybę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų