REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tarp daugiau nei 13 tūkst. kandidatų šiemet vyksiančiuose savivaldos rinkimuose netrūksta milijonierių. Portalas tv3.lt pateikia turtingiausių kandidatų penkiasdešimtuką, sudarytą pagal viešai prieinamus kandidatų finansinius duomenis ir deklaracijas.

Tarp daugiau nei 13 tūkst. kandidatų šiemet vyksiančiuose savivaldos rinkimuose netrūksta milijonierių. Portalas tv3.lt pateikia turtingiausių kandidatų penkiasdešimtuką, sudarytą pagal viešai prieinamus kandidatų finansinius duomenis ir deklaracijas.

REKLAMA

Turtingiausių kandidatų penkiasdešimtukas sudarytas sudedant visą asmens deklaruotą turtą (nekilnojamąjį turtą, kelių transporto priemones, meno ir juvelyrinius dirbinius, vertybinius popierius ir kt.), išduotas paskolas ir iš šios sumos atimant gautas paskolas.

Vidmantas Martikonis

Vienareikšmiškai turtingiausias šių metų kandidatas pagal savo asmeninį turtą – kartu su partija Tvarka ir teisingumas į Vilniaus miesto savivaldybės tarybą kandidatuojantis Vidmantas Martikonis. Bendra verslininko 2017 m. deklaruoto turto vertė – kiek daugiau nei 22,5 mln. eurų.

V. Martikonis ilgus metus dirbo statybų ir energetikos sektoriuose, tačiau dabar pagrindinę jo turto dalį sudaro nekilnojamasis turtas. Pagrindinė bendrovė – „Nekilnojamojo turto fondas“.

REKLAMA
REKLAMA

59 metų verslininkas Vilniaus miesto savivaldybės taryboje dirbo 2000–2011 m. bei nuo 2015 m. Savo kelią į politiką verslininkas pradėjo 1995 m. kartu su Lietuvos liberalų sąjūdžiu, vėliau Liberalų ir centro sąjunga, o nuo 2006 m. – Lietuvos liberalų sąjūdžiu. 2018 m. buvo pašalintas iš partijos, nes atsiskyrė nuo Vilniaus liberalų.

REKLAMA

V. Martikonis žinomas kaip aistringas meno kolekcionierius bei akmens skulptūrų parko „Vilnoja“ įkūrėjas.

Vidmantas Dambrauskas

Antrasis pagal savo asmeninius turtus – Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) kandidatas į Klaipėdos miesto savivaldybės tarybą Vidmantas Dambrauskas. Bendra jo turto vertė – beveik 15,7 mln. eurų.

V. Dambrauskas vadovauja įmonei „Birių krovinių terminalas“, yra Lietuvos jūros krovos kompanijų asociacijos prezidentas. Iki tol V. Dambrauskas dirbo teisėsaugoje.

Remigijus Lapinskas

Lietuvos žaliųjų partijos kandidatas į Vilniaus miesto merus Remigijus Lapinskas turi sukaupęs turto už 7,68 mln. eurų. Jo valdoma bendrovė „Seven Entertainment“ valdo „Siemens“ ir „Cido“ arenas bei bilietų pardavimo sistemą „Tiketa“.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat jis prezidentauja Pasaulio biomasės energetikos asociacijai. 2011 m. kartu su žalias idėjas palaikančiais kolegomis įkūrė VšĮ „Žaliosios politikos institutas“. Lietuvos žaliųjų partijos pirmininku tapo 2016 m., yra vienas ir partijos steigėjų.

Jonas Dumašius

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) kandidatas į Klaipėdos rajono savivaldybės tarybą Jonas Dumašius turi sukaupęs turto už kiek daugiau nei 6,4 mln. eurų. Pagrindinis J. Dumašiaus turto šaltinis – statyba, jis yra įmonės „Hidrostatyba“ valdybos pirmininkas, Lietuvos statybininkų asociacijos viceprezidentas.

Klaipėdos rajono savivaldybės taryboje J. Dumašius dirbo 2000–2007 m. ir nuo 2011 m. Nors kelią į politiką pradėjo palaikydamas liberalias idėjas Lietuvos liberalų sąjungoje, kiek vėliau Liberalų ir centro sąjungoje, 2010 m. papildė konservatorių gretas ir įstojo į TS-LKD.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Visvaldas Matijošaitis

Vienas turtingiausių Lietuvos žmonių Kauno meras Visvaldas Matijošaitis, skaičiuojant tik asmeninį, o ne jo valdomų įmonių turtą, nukrinta į penktąją sąrašo vietą su kiek daugiau nei 5,3 mln. eurų.

Didžiausią dalį savo turto į Kauno merus kartu su rinkimų komitetu „Vieningas Kaunas“ pretenduojantis V. Matijošaitis susikrovė iš maisto pramonės bei nekilnojamojo turto, jam priklauso įmonių grupė „Vičiūnai“.

Kauno miesto tarybai V. Matijošaitis priklauso nuo 2011 m., Kauno meru tapo 2015 m.

Vytautas Krikščiūnas

LVŽS kandidatas į Radviliškio rajono savivaldybės tarybą V. Krikščiūnas 2017 m. deklaravo turto už beveik 5,2 mln. eurų. Pagrindinė vieno stambiausių šalies ūkininkų veikla – žemės ūkis. Šiuo metu V. Krikščiūno ūkį sudaro 1664 ha žemės.

REKLAMA

Arūnas Tuma

Logistikos sektoriuje dirbantis LVŽS kandidatas į Klaipėdos miesto savivaldybės tarybą Arūnas Tuma 2017 m. deklaravo turto už kiek daugiau nei 5 mln. eurų. Jis įkūrė bei vadovauja logistikos paslaugas teikiančiai įmonei „Kamineros grupės“.

Pastarosios vardas nuskambėjo pernai vasarą, kai paaiškėjo, kad Klaipėdos uostas nepasirašė dviejų valstybinės žemės nuomos sutarčių su uoste veikiančiomis bendrovėmis, nes šios kelia grėsmę nacionaliniam saugumui. Viena šių įmonių buvo būtent „Kamineros grupės“.

Aidas Kaveckis

TS-LKD kandidatas į Klaipėdos miesto savivaldybės tarybą Aidas Kaveckis deklaravo turto už kiek mažiau nei 5 mln. eurų.

REKLAMA

Verslininkas 1993 m. įkūrė įmonę „Grūdoteka“, kuriai vadovauja iki šiol. Taip pat kandidatas žinomas kaip Klaipėdoje esančios erdvės „Friedricho pasažas“ įkūrėjas ir vadovas.

1997 m. Klaipėdos miesto apylinkės teismas A. Kaveckį pripažino kaltu dėl savavaldžiavimo. Pagal šiuo metu galiojančius teisės aktus, verslininkas nėra teistas.

Valdemaras Valkiūnas

Devintas tarp turtingiausiųjų – Lietuvos tautininkų ir respublikonų sąjungos kandidatas į Biržų rajono merus, dabartinis meras Valdemaras Valkiūnas. Jis 2017 m. deklaravo turto už kiek daugiau nei 4,9 mln. eurų.

1992 m. verslininko įkurta įmonė „Voldemars“ dirba maisto pramonėje – fasuoja ir pardavinėja Latvijoje prekės ženklu „Valdo“ žinomus maisto produktus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Politikoje V. Valkiūnas, tuo metu priklausęs Lietuvos socialdemokratų partijai, sukasi nuo 2007 m., kai tapo Biržų rajono savivaldybės tarybos nariu. Tiesa, po metų iš partijos buvo pašalintas, nes nutarė dalyvauti Seimo rinkimuose. Seime kaip nepriklausomas kandidatas dirbo 2008–2012 m. Nuo 2017 m. yra Lietuvos tautininkų ir respublikonų sąjungos pirmininko pavaduotojas.

V. Valkiūnas žinomas ir už savo aštrius pasisakymus. Jis griežtai pasisakė prieš pabėgėlių priėmimą į Biržus ir pareiškė, jog „tik išprievartautas sutiksiu priimti“. V. Valkiūnas taip pat žinomas už savo prorusiškas ir antisemitiškas pažiūras, kritika Vakarų sankcijoms Rusijai.

REKLAMA

Jozef Fiedorovič

Paskutinis dešimtuke – Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) kandidatas į Švenčionių rajono savivaldybės tarybą Jozef Fiedorovič, sukaupęs turto už 4,35 mln. eurų. Verslininkas vadovauja Vilniuje esančiam viešbučiui „Velga“. Jis turi Didžiosios Britanijos bei Lenkijos pilietybes.

Kovo 3 dieną vyksiančiuose savivaldos rinkimuose į savivaldybės tarybos narius bei merus pretenduoja daugiau nei 13 tūkst. kandidatų.

Visas turtingiausių kandidatų TOP 50:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų