REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
29
D. Didžiūnaitytės žūties tyrimas (nuotr. tv3.lt)

Po skaudžios tragedijos, kai Klaipėdoje žuvo iš viešbučio 14 aukšto iškritusi Dovilė Didžiūnaitytė prabėgo beveik 15 mėnesių. Ikiteisminis tyrimas garsaus modelio žūties aplinkybėms nustatyti pradėtas dar 2017-ųjų lapkričio 20-ąją, tačiau iki šiol nei žuvusiosios artimieji, nei visuomenė nesulaukė atsakymų į svarbiausius klausimus.

29

Po skaudžios tragedijos, kai Klaipėdoje žuvo iš viešbučio 14 aukšto iškritusi Dovilė Didžiūnaitytė prabėgo beveik 15 mėnesių. Ikiteisminis tyrimas garsaus modelio žūties aplinkybėms nustatyti pradėtas dar 2017-ųjų lapkričio 20-ąją, tačiau iki šiol nei žuvusiosios artimieji, nei visuomenė nesulaukė atsakymų į svarbiausius klausimus.

REKLAMA

Situacija tokia, kad iki šiol neatsakyta, ar tikrai galėjo nutikti nelaimė, o gal vis dėlto jauna mergina galėjo būti net nužudyta. Įtarimai nebuvo pareikšti nė vienam ikiteisminiame tyrime paminėtam asmeniui. Nei pramogų pasaulyje žinomam Ričardui Pinikui, nei paskutines Dovilės gyvenimo akimirkas mačiusiam medikui Aivarui Milteniui.

Tyrimas užsitęsė, tačiau jį kontroliuojantis Klaipėdos apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Arūnas Saunorius pranešė, kad netrukus situacija gali pasikeisti. Po mėnesio ekspertai pateiks pomirtinės D. Didžiūnaitytės psichologinės psichiatrinės ekspertizės išvadas.

REKLAMA
REKLAMA

Tikisi proveržio

Prokuroras A. Saunorius patvirtino, kad pomirtinės psichologinės psichiatrinės ekspertizės išvados turėtų būti pateiktos vėliausiai iki šių metų balandžio 1-osios.

REKLAMA

„Galiu pasakyti, kad ikiteisminis tyrimas yra eigoje. Bet kol kas jokie sprendimai nėra priimti. Reikia tikėtis, kad laukiamos ekspertų išvados suteiks impulsą šiam tyrimui.

Šios išvados turėtų pasakyti apie žuvusios merginos būklę prieš pat įvykį. Bet tikrai nesinori spėlioti, kas ir kaip, kol jų (išvadų – aut. past.) nėra. Išvados turėtų būti kovo pabaigoje, balandžio pradžioje“, – tvirtino A. Saunorius.

Anot prokuroro, tokiame sudėtingame tyrime kiekviena detalė yra itin svarbi: „Jau dabar turime sukaupę apie 15-20 tomų ikiteisminio tyrimo medžiagos. Tokiame tyrime – itin svarbi bendra surinktų bylos duomenų visuma.“

REKLAMA
REKLAMA

Prokuroras pasisakė ir dėl žuvusiosios artimųjų bei jiems atstovaujančio advokato Gintaro Černiausko viešų priekaištų dėl nesugebėjimo tinkamai atlikti savo pareigų. Dėl to net buvo prašoma nušalinti A. Saunorių nuo atliekamo ikiteisminio tyrimo. Bet toks prašymas buvo atmestas.

„Tą tyrimą, kaip ir visais atvejais, nei aš pasiimu savo noru, nei kam nors jį atiduodu. Man pavedė atlikti šį tyrimą. Dabar tame tyrime iš nukentėjusiųjų pusės yra reiškiamas tam tikras nepasitenkinimas. Bet tai yra proceso dalis“, – teigė A. Saunorius.

Netiki prokuroru

Advokatas G. Černiauskas savo ruožtu teigia, kad beveik 15 mėnesių besitęsiantis ikiteisminis tyrimas jau seniai yra atsidūręs aklavietėje:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kol kas bijau prognozuoti, kaip viskas rutuliosis toliau, bet labai panašu į tai, kad šiame etape prokuratūra turi aiškią poziciją. Bet mes (kartu su žuvusiosios artimaisiais – aut. past.) tikime, kad Lietuvoje galime pasiekti teisingumą, todėl nenuleidžiame rankų.

Siekiame, kad prokuratūra dirbtų savo darbą pagal šalyje galiojančius įstatymus. Tikime, kad tai įmanoma. Jei netikėtume, tada liktų tik emigruoti. Norime ir ketiname kovoti iki pabaigos, nes tikime, kad galime pasiekti rezultatą.“

Reportažą apie D. Didžiūnaitytės žūtį žiūrėkite:

Advokatas patvirtino, kad ir toliau yra siekiama nušalinti A. Saunorių: „Prašiausi, kad mane priimtų generalinis prokuroras. Jis atsisakė susitikti, todėl negalėjau pateikti savo pozicijos. Mums paaiškino, kad tokiais klausimais reikia kreiptis į jo pavaduotoją. Tą ir ketiname padaryti.

REKLAMA

Norime aiškiai pasakyti, kad ši byla jau seniai turėjo būti perduota į teismą ir taip turėjo būti sudaryta galimybė įtariamiems asmenims gintis, o mums įrodyti savo poziciją. Prokuratūra turėtų atlikti kaltinintojo vaidmenį, bet šioje byloje taip nėra.“

Anot jo, prieš kelias savaites pasirodę anoniminiai kaltinimai medikui A. Milteniui taip pat nesuteikė jokio postūmio D. Didžiūnaitytės tyrime. Nors A. Miltenis anonimiškai apkaltintas tuo, kad gydymo įstaigoje pasirodė apsvaigęs. Būtent narkotikų aspektas D. Didžiūnaitytės žūties tyrime vaidina toli gražu ne antraeilį vaidmenį.

Kaltinimai medikui

Naujienų portalas tv3.lt šių metų vasario pradžioje rašė, kad po anoniminio pranešimo apie tai, kad Kretingos ligoninės chirurgas A. Miltenis galimai darbo vietoje dirbo apsvaigęs nuo alkoholio ir narkotinių medžiagų kilo didelis skandalas.

REKLAMA

Sunkūs kaltinimai užgriuvo mediką, kuris yra minimas modelio D. Didžiūnaitytės žūties byloje. Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) atstovai patvirtino, kad sulaukė tokio laiško ir patvirtino, jog iškart ėmėsi veiksmų.

Primename, kad 2017-ųjų lapkričio 20-ąją, tragiškai žuvusios 22-jų modelio Dovilės Didžiūnaitytės mirties aplinkybės narpliojamos iki šiol.

Atliekamame ikiteisminiame tyrime kalbama ne tik apie savižudybę, bet ir apie galimą apsvaiginimą, modelio išžaginimą, privedimą prie savižudybės ar net nužudymą. Aiškūs ir asmenys, su kuriais paskutines savo gyvenimo valandas leido D. Didžiūnaitytė.

Tarp įtariamųjų iškart pradėjo šmėžuoti pramogų pasaulyje gerai žinomo R. Piniko, o vėliau ir, kaip paaiškėjo po kurio laiko, kartu tą vakarą su Dovile buvusio mediko A. Miltenio pavardės. Bet įtarimai jiems taip ir nebuvo pareikšti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prokuratūros pateikti faktai

Prieš kurį laiką, prabėgus daugiau kaip metams po D. Didžiūnaitytės žūties, Generalinė prokuratūra pateikė keletą faktų apie šį iki šiol atliekamą tyrimą.

* Tuo metu jau buvo sukaupta 11 tomų arba apie 2200 įvairių dokumentų, kuriuose užfiksuoti reikšmingi tyrimui duomenys. Naujausiais duomenimis, bylos tomų skaičius jau viršijo 15 ribą.

* Tyrimo metu prokuratūra kreipėsi mažiausiai dėl 24 specialistų išvadų (ekspertizių). Dalis rezultatų jau yra gauti, bet kitos dalies dar yra laukiama. Viena reikšmingiausių – pomirtinė psichologinė psichiatrinė ekspertizė.

* Su tarptautinės teisinės pagalbos prašymais prokuratūra kreipėsi į dvi užsienio valstybes. Taip pat buvo apklausti liudininkai, kurie nėra Lietuvos piliečiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų