REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Devyni politikai ir visuomenės veikėjai vienas po kito šeštadienį skubėjo į Vyriausiąją rinkimų komisiją pateikti reikiamus dokumentus būsimai kovai už vietą Daukanto aikštėje. Tiesa, startui vieni buvo nusiteikę linksmai, o štai kiti karingai, ir net skelbė planuojantys perversmą.

Devyni politikai ir visuomenės veikėjai vienas po kito šeštadienį skubėjo į Vyriausiąją rinkimų komisiją pateikti reikiamus dokumentus būsimai kovai už vietą Daukanto aikštėje. Tiesa, startui vieni buvo nusiteikę linksmai, o štai kiti karingai, ir net skelbė planuojantys perversmą.

REKLAMA

Pirmoji atvyko Ingrida Šimonytė ir pareiškė, kad visada mėgsta būti pirma. „Aš visada noriu būti pirma. Taip, aš visada noriu būti pirma. Pirmadieni būsiu išvykusi, ir šiandien, ir rytoj būsiu išvykusi, tai toks visiškai logistinis sprendimas“, – sakė politikė.

Gitanas Nausėda atskubėjo įkandin I. Šimonytės. „Turbūt visada tas pirmas kartas būna ypatingas, ar bus kitų kartų sunku pasakyti šiandien. Todėl noriu pasidžiaugti, kad tokią lemtingą dieną šiandien žengiame į kitą etapą savo rinkimų kampanijoje“, – sakė jis.

Tam, kad premjeras Saulius Skvernelis pateiktų reikiamus popierius, iš savo darbo vietos Vadovybės apsaugos pareigūnai išprašo ir komisijos narius, ir žurnalistus. Atostogų išėjęs premjeras juokauja, mieliau būtų atėjęs be palydos.

REKLAMA
REKLAMA

„Jeigu kažkas džiaugiasi tuo, kad taip yra, tai patikėkite,geriau ateiti taip paprastai. Bet jie dirba savo darbą, taip įstatyme numatyta“, – kalbėjo ministras pirmininkas. Tiesa, premjerą atlydėjo ne tik apsauga, bet ir Mis Lietuva 2011 – Ieva Gervinskaitė.

REKLAMA

Šalia ir buvęs VRK vadovas Zenonas Vaigauskas. Abu tapo pagalbininkais rinkiminėje kovoje. Rinkėjų parašų lapus iš VRK gavę visi kandidatai turi surinkti ne mažiau nei dvidešimt tūkstančių, tik tada jie galės tapti kandidatais į prezidentus. Tik ką pasiskelbęs dalyvausiantys kovoje, Mindaugas Puidokas sako, laukia ne menkas darbas.

„Parašų rinkimas tikrai bus rimtas iššūkis, bendraujam su tiek mūsų šalyje gyvenančiais lietuviais, tiek su užsienio pagrindinėmis bendruomenėmis“, – sakė M. Puidokas.

Netrukus pasirodo ir Vytenis Andriukaitis. „Visi turbūt įkvėpti vasario 16-osios kurie priduoda dokumentus. Visi iki vieno, nes mes visi po ta skarota tėvyne stovim. Taip, kad optimizmo“, – tikino eurokomisaras.

REKLAMA
REKLAMA

Kairiųjų pusę atstovaujantis Andriukaitis prezidentu sieks tapti jau trečią kartą. Ne pirmą kartą prezidento posto siekia ir europarlamentaras Petras Auštrevičius. Šiandien save palyginęs su saule.

„Su švente visus, ir su saule. Matot kaip saulė… vadinkit kandidatu saule“, – juokiasi P. Auštrevičius. Tarp pretendentų netrūksta ir mažiau žinomų veidų. Štai pasirodo ir kiek karingiau nusiteikęs publicistas Kazimieras Juraitis.

„Dabar pretenduoju paimti valdžią. Sėkmė jau užprogramuota, ir nesvarbu, kaip baigsis, aš galiu ir mirti pakeliui į šį tikslą, bet šitoj valstybei svarbiausias tikslas išlaisvėti. Išsakyti ką galvoji ir ką nori. Čia didžiausia problema“, – aiškino K. Juraitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

O štai Alfonsas Butė nėra tikras ar pavyks surinkti reikiamus parašus. Ne pirmą kartą rinkimuose dalyvaujantis Naglis Puteikis VRK komisijai tapo tikru galvos skausmu. Mat komisijoje pasirodęs politikas atėjo nešinas ne visais dokumentais – pritrūko kopijos dėl užstato sumokėjimo. Vyras pasiprašo kelių minučių ir kompiuterio, kur gali pasitikrinti savo sąskaitą. Tačiau nepasirodo beveik pusvalandį. Komisijos pirmininkės kantrybė senka.

„12 nusiskaičiavo auto lizingo suma, ir aš jau neturėjau tos sumos kurios reikia. Lietuvos politikai sugalvoję labai daug turtinių apribojimų, kad kandidatai turi būti turtingi. Buvo pasiruošta, aš buvau pasiruošęs, bet pamiršau, kad 12 bus nuskaičiuoti mokesčiai. Žmona pervedė nes tam pačiam banke“, – pasakojo N. Puteikis.

Dar iki pirmadienio pretendentai į kandidatus gali nešti dokumentus VRK.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų