REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aiškėja daugiau detalių apie įmonę, kurios vilkike galimai buvo rasta rekordiškai didelė narkotikų – hašišo – kontrabanda. Skaičiuojama, kad įmonės vilkike buvo rasta 1,5 tonos hašišo.

Aiškėja daugiau detalių apie įmonę, kurios vilkike galimai buvo rasta rekordiškai didelė narkotikų – hašišo – kontrabanda. Skaičiuojama, kad įmonės vilkike buvo rasta 1,5 tonos hašišo.

REKLAMA

Naujienų portalo tv3.lt duomenimis, vilkikas priklauso Alytuje registruotai įmonei „Transtėja“, kurios vadovas nuo šių metų yra Virginijus Tuinyla.

Internete galima rasti šiek tiek daugiau duomenų apie įmonės vadovą, pavyzdžiui, tai, kad jo gimimo data yra 1966 m. Trečiadienį Vilniaus policija paskelbė, kad sulaikytas rekordiškai didelis narkotikų kiekis, sulaikyti 3 vyrai, kuriems yra apie 40-50 metų.

Tinklalapio rekizitai.lt duomenimis, įmonei priklauso daugiau nei 40 automobilių, joje dirba 26 darbuotojai, vidutinis atlyginimas siekia apie 500 eurų.

REKLAMA
REKLAMA

Su įmone susisiekti pavyko, tačiau telefonu jokių duomenų ar papildomo komentaro nebuvo suteikta. 

Sulaikyta 1,5 tonos hašišo

Policija sulaikė rekordinį kvaišalų kiekį – 1,5 tonos hašišo. Bendros Lietuvos kriminalinės policijos biuro ir prokurorų operacijos metu sulaikytas rekordinis Lietuvos istorijoje kiekis narkotinių medžiagų kiekis, kurį kontrabandos būdu buvo ketinama gabenti per Lietuvą į Rusijos Federaciją.

REKLAMA

Neeilinė, slapta policijos operacija, kuria siekta užkardyti tarptautiniu mastu vykdomą nusikalstamą veiklą, buvo organizuota remiantis Lietuvos kriminalinės policijos biuro atliekamo tyrimo metu gauta ir surinkta informacija apie organizuojamą ir vykdomą labai didelio kiekio narkotinių medžiagų kontrabandą iš Maroko, Ispanijos Karalystės tranzitu per Lietuvos Respubliką į Rusijos Federaciją, skelbiama pranešime.

Tyrimo metu, laikantis ypatingos konspiracijos, siekta surinkti išsamius duomenis, turinčius įrodomąją reikšmę apie labai didelio kiekio narkotinių medžiagų gabenimo kelius, galutinį pristatymo tašką, kitas aplinkybes visų asmenų dalyvaujančių nusikalstamoje veikloje, atžvilgiu: tiek kontrabandos vykdytojų, tiek organizuotos nusikalstamos grupės iniciatorių – lyderių.

REKLAMA
REKLAMA

Slaptos policijos operacijos metu buvo sulaikyti 3 asmenys, 40-50 metų amžiaus vyriškiai. Du iš jų gerai žinomi policijai – Lietuvos piliečiai, susiję su organizuotu nusikalstamumu, trečias - Baltarusijos pilietis. Visiems trims skirtas suėmimas, pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių medžiagų kiekiu, dėl šių medžiagų kontrabandos organizavimo ir vykdymo organizuotoje grupėje. Įtariamųjų ratas gali plėstis.

Hašišas per Lietuvą buvo gabenamas pasinaudojant krovinių pervežimo bendrovių vilkiku su specialiai narkotikams gabenti įrengtomis slėptuvėmis. Vilkikas, gabenęs mineralinio vandens krovinį, panaudotą narkotikų kontrabandos priedangai, buvo sulaikytas Lietuvos – Latvijos pasienyje, ketinant kirsti Lietuvos Respublikos valstybinę sieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iškrovus vežamą krovinį ir atlikus detalią vilkiko ir jo puspriekabės apžiūrą, jos dugne buvo aptikta profesionaliai užmaskuota slėptuvė narkotinėms medžiagoms gabenti. Puspriekabės kratos metu iš neteisėtos apyvartos išimti 335 briketai (1500 kg) narkotinių medžiagų – hašišo.

Atlikus kratas įtariamųjų asmenų gyvenamosiose ir darbo vietose rasti ir paimi kontrabandos įrankiai ir priemonės: puspriekabės su įrengtomis slėptuvėmis ir slėptuvių ruošiniai, mobilaus ryšio telefonai, kompiuteriai, mobilaus ryšio telefonų blokatorius, transporto priemonių identifikacinių duomenų lentelės, vakuumavimo aparatas, kiti didelę reikšmę ikiteisminiam tyrimui turintys daiktai ir dokumentai.

REKLAMA

Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnų atliekamą ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos skyriaus prokurorai.

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už neteisėtą disponavimą labai dideliu kiekiu narkotinių ar psichotropinių medžiagų numato laisvės atėmimo bausmę nuo 10 iki 15 metų, už narkotinių ar psichotropinių medžiagų kontrabandą numatoma nuo 3 iki 10 metų laisvės atėmimo bausmė.

Lietuvos neteisėtoje narkotikų rinkoje hašišas nėra populiarus. Pasauliniame narkotikų kontrabandos ,,žemėlapyje“ Lietuva buvo ir išlieka šios rūšies narkotikų tranzitinė valstybė, per kurią kvaišalai gabenami iš Vakarų (Maroko, Ispanijos Karalystės, Nyderlandų Karalystės; kilmės šalys – Šiaurės Afrikos valstybės) į Rytus (Rusijos Federaciją, dažniausiai – Sankt Peterburgą ir Maskvą). Tai patvirtina ir Lietuvos teisėsaugos institucijų sulaikomi ir iš neteisėtos apyvartos išimami labai dideli hašišo kiekiai.

Sulaikymo įrašą žiūrėkite:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų