REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Policija trečiadienį pranešė sulaikiusi rekordinį Lietuvos istorijoje narkotikų kiekį.

Policija trečiadienį pranešė sulaikiusi rekordinį Lietuvos istorijoje narkotikų kiekį.

REKLAMA

Kaip BNS sakė Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis, ankstesnis narkotinių medžiagų kontrabandos rekordas siekė 800 kilogramų.

Koks kiekis narkotikų sulaikytas šįkart, jis kol kas neatskleidė, bet teigė, kad „kalbama apie tonas“. Policijos generalinio komisaro Lino Pernavo teigimu, sulaikytas narkotikų kiekis yra net 1,5 tonos.

Iš viso sulaikyti 3 žmonės: du Lietuvos piliečiai ir vienas užsienietis. Vilkikas buvo sulaikytas praėjusią savaitę, Lietuvos-Latvijos pasienyje. Tuo metu narkotikai rasti automobilyje, lygiagrečiai atliktos kratos ir kituose įmonės automobiliuose. 

Nelegalioje rinkoje šios narkotinės medžiagos vertinamos apytiksliai 1,5 mln. eurų, o juodojoje rinkoje jos galėtų būti parduotos už 20 mln. eurų.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak policijos, slaptos operacijos metu sulaikytus narkotikus kontrabanda buvo ketinama gabenti per Lietuvą teritoriją į Rusiją.

Nustatyta, kad iš Maroko per Lietuvą į Rusiją gabentas hašišas, kuris buvo užmaskuotas vilkiko priekabose, po mineralinio vandens talpomis.

REKLAMA

Pasak policijos generalinio komisaro Lino Pernavo, vienas sulaikytųjų yra logistikos įmonės darbuotojas, kuris, manoma, šiuo verslu naudojosi kaip priedanga.

L. Pernavas patikslino, kad sulaikytas asmuo yra įmonės vadovas, o bendrovė Lietuvoje yra gana gerai žinoma. Dabar jis yra suimtas. Vilkiką vairavo Baltarusijos pilietis, kartu vyko ir dar vienas Lietuvos pilietis.

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų