REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valdančioji Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcija antradienį iš savo gretų pašalino apie kandidatavimą prezidento rinkimuose paskelbusį Mindaugą Puidoką.

Valdančioji Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcija antradienį iš savo gretų pašalino apie kandidatavimą prezidento rinkimuose paskelbusį Mindaugą Puidoką.

REKLAMA

Iš 43 posėdyje buvusių frakcijos narių už M. Puidoko pašalinimą slaptame balsavime buvo 38 parlamentarai. Du biuleteniai buvo sugadinti, trys frakcijos nariai balsavo prieš.

„Valstiečių“ vadovas Ramūnas Karbauskis pareiškė, jog M. Puidokas neteks pareigų Seimo struktūrose.

„Jis pašalintas i frakcijos, tuo pačiu jis netenka visų pareigų, kurias jam suteikė frakcija, t. y. jis bus pakeistas ir kaip NATO asamblėjos delegacijos narys, ir kaip Europos reikalų komiteto pirmininko pavaduotojas“, – po frakcijos posėdžio žurnalistams sakė R. Karbauskis.

Anot LVŽS pirmininko, M. Puidokas pašalintas, nes „jo sprendimai prieštarauja ir partijos, ir frakcijos nuostatoms“.

„Valstiečių“ vadovas teigė, kad kandidatuoti rinkimuose nusprendęs M. Puidokas labai aiškiai pasirinko „taktiką kenkti mūsų partijos kandidatui prezidento rinkimuose“.

REKLAMA
REKLAMA

„Pasirinkta taktika, kuri priešiška mūsų partijos sprendimams“, – teigė LVŽS vadovas.

R. Karbauskis tvirtino, kad M. Puidokas dvejus su pusę metų balsavo, teikė siūlymus drauge su kolegomis, o per porą pastarųjų mėnesių smarkiai pasikeitė.

REKLAMA

„Galvoju, kad tikrai nuo didžiulio krūvio galėjo būti, kad žmogus susimaišė tikroves. Nesu medikas, negaliu spręsti. Kitas variantas yra, kad jis paprasčiausiai pragmatiškai skaičiavo. Jis prieš kokius du mėnesius man teigė, kad yra 100 tūkst. rinkėjų, kurie už jį balsuotų, rinktų jį“, – žurnalistams Seime sakė „valstiečių“ lyderis.

„Matydamas, kad jam rūpi tik bačka ir kalbėjimas į viešą erdvę, o ne Vaiko teisių apsaugos įstatymo pakeitimai, pats įsijungiau į tą procesą. Po to Seimo narys pajutęs, kad praranda žiniasklaidos dėmesį, jis puolė į mergaitės įvaikinimo temą. (...) Visiškai Seimo nariui nepriimtina įsikišti į vaiko likimą tokiu būdu, kaip kišasi Seimo narys“, – tvirtino R. Karbauskis.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak „valstiečių“ vadovo, pagal frakcijos veiklos aprašą, narys gali būti pašalinamas dviem trečdaliais balsų.

LVŽS lyderis teigė, kad per artimiausią partijos tarybos posėdį bus sprendžiama dėl M. Puidoko pašalinimo iš partijos, nes įstatai esą nenumato galimybės stabdyti narystės.

M. Puidokas prieš posėdį žurnalistams sakė pats frakcijos palikti neketinantis. „Aš patvirtinau visiems, kad savo noru iš frakcijos nesitrauksiu, nes tai būtų rinkėjų išdavystė“, – teigė parlamentaras.

39-erių parlamentaras M. Puidokas teigė sprendimą dalyvauti prezidento rinkimuose priėmęs sulaukęs raginimų kandidatuoti iš visuomenės atstovų. Jis taip pat pažėrė kritikos „valstiečių“ lyderiui dėl nevykdomų programinių įsipareigojimų ir diskusijų stokos.

„Valstiečių“ frakcijoje po M. Puidoko pašalinimo liko 52 nariai. Pirmadienį paliekantis LVŽS frakciją paskelbė kitas pretendentas prezidento rinkimuose, Centro partijos vadovas Naglis Puteikis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų