REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nešatės į turgų fotoaparatą? Rizikuojate būti sulaikyti apsaugos darbuotojų. Žinomas Lietuvos fotografas Vincas Alesius dešimtims tūkstančių lietuvių feisbuke ištransliavo vaizdelį, kaip jį sulaiko turgaus apsauga.

Nešatės į turgų fotoaparatą? Rizikuojate būti sulaikyti apsaugos darbuotojų. Žinomas Lietuvos fotografas Vincas Alesius dešimtims tūkstančių lietuvių feisbuke ištransliavo vaizdelį, kaip jį sulaiko turgaus apsauga.

REKLAMA

Kol turgavietės administracija pasakoja, kad fotografas kėlė grėsmę aplinkiniams, V. Alesius aiškina, kad buvo sulaikytas ir apstumdytas visiškai be jokios priežasties.

Žinomas Lietuvos fotografas tūkstančiams lietuvių socialinėje Facebook paskyroje transliavo savo akistatą su apsaugos darbuotojais, kuriuos šeštadienį iškvietė sostinėje įsikūrusio Justiniškių turgaus administracija. Fotografas ginčijosi su turgaus apsaugininkais, nesuprasdamas, kodėl jie jį sulaikė.

Fotografas pasakojo, kad jis tiesiog ėjo per Justiniškių turgų, kai jį staiga sustabdė neprisistatęs vyras.

„Priėjo neadekvatus kažkoks žmogus rusakalbis ir pradėjo kabinėtis, nepasakęs, nei kodėl, nei kas jis toks, nei kas yra. Panaudojo smurtą, apribojo laisvę, pradėjo plėšyti drabužius, nepasakęs, dėl ko kas vyksta ir kaip yra“, – teigė V. Alesius.

REKLAMA
REKLAMA

Vyras incidento metu ant krūtinės pasikabinęs nešėsi fotoaparatą, tačiau aiškina, kad tuo metu juo nesinaudojo.

„Pas mane aparatas kabėjo ant krūtinės, aš jo nebuvau nei prisitaikęs, nei užsidėjęs, nei kitaip. Atvyko trys asmenys su „Eurocash“ uniformomis, kurie neprisistatė, stovėjo aplink mane, niekas nieko nepasakė“, – tikino fotografas.

REKLAMA

„Turgavietės prekiautojai ir netgi žmonės praeiviai priėjo prie mano vyro ir pasakė, kad vaikšto kažkoks narkomanas. Mano vyras priėjo prie jo ir sako, jūs čia filmuojat, ar ką jūs čia darot, kodėl žmonės man skundžiasi jumis.

Tai jis pasakė, ko tu prie manęs kabinėjasi, gal tau vyrai patinka, tokia provokuojanti kalba, mano vyrui po to pasakė, pažiūrėk mano kišenėje yra peilis, dėl to vyras mano iškvietė mūsų apsaugos tarnybą“, – pasakojo Justiniškių turgaus vadovė Liudmila Kliukovskaja.

Atvykus policijai konfliktas nurimo, pareigūnai nusivedė fotografą prie tarnybinio automobilio, patikrino jo daiktus ir vėliau paleido.

REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnai situaciją pavadino žodiniu konfliktu, tyrimas nebuvo pradėtas. Tačiau V. Alesius vėliau nuvyko į komisariatą ir užpildė pareiškimą.

„Tikiuosi, kad tas vyriškis patirs teisingumą, atsakys už savo veiksmus neadekvačius“, – pridūrė V. Alesius.

„Viešojoje erdvėje. Kaip elgiasi žmogus, tikrai pavojinga, mes iš patirties žinome. Turgavietę administruojame, visokių įvykių čia buvo ir tikrai pavojus yra kartais dėl tokių asmenų“, – sakė L. Kliukovskaja.

Įvykio aplinkybes toliau aiškinsis sostinės pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų