REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo narys Mindaugas Puidokas pirmadienį spaudos konferencijos metu paskelbė, kad sieks Lietuvos prezidento posto ir stabdo narystę Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungoje (LVŽS).

Seimo narys Mindaugas Puidokas pirmadienį spaudos konferencijos metu paskelbė, kad sieks Lietuvos prezidento posto ir stabdo narystę Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungoje (LVŽS).

REKLAMA

Vasario 8 d. M. Puidokas sulaukė viešo kreipimosi laiško, kuriame buvo kviečiamas kelti savo kandidatūrą prezidento rinkimuose.

„Stabdau savo įgaliojimus Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungoje, nes dalyvausiu prezidento rinkimuose“, – pirmadienį per spaudos konferenciją Seime sakė M. Puidokas.

Politikas siūlo geresnės Lietuvos viziją: demokratinė valstybė, pagrįsta dialogu ir kompromisu, bendro gėrio samprata, „suvokimu, kad šis žemės lopinėlis yra mūsų namai“.

39-erių parlamentaras teigė sprendimą dalyvauti prezidento rinkimuose priėmęs sulaukęs raginimų kandidatuoti iš visuomenės atstovų.

REKLAMA
REKLAMA

„Sulaukęs oficialaus kvietimo ir daug asmeninių raginimų iš organizacijų, visuomenės veikėjų turėjau persvarstyti savo ketinimus. Jei anksčiau esu sakęs, kad šio žingsnio nesvarsčiau, (...) nenoriu nuvilti žmonių, kurie išsakė ir skelbia paramą mano idėjoms“, – sakė M. Puidokas.

REKLAMA

Konstitucija numato, kad prezidentu gali būti renkamas asmuo, jeigu jam iki rinkimų dienos yra suėję ne mažiau kaip keturiasdešimt metų. M. Puidokas keturiasdešimtąjį gimtadienį švęs kovo mėnesį.

Valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis portalui tv3.lt sakė, kad yra labiau susirūpinęs dėl M. Puidoko sveikatos, nei pykstantis dėl bendražygio veiksmų.

„Kai supranti, kad priežastis nėra blaivus protas, o yra kitų problemų, belieka susirūpinti", – kalbėjo R. Karbauskis.

Valstiečių lyderis mano, kad M. Puidokui nėra gerai su savijauta ir neatlaikęs valdžios išbandymo, jis nesupranta ką kalbą ir nesusivokia aplinkoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Žinodamas keturis metus M. Puidoką, girdžiu, kad jis gali būti prezidentu, tai man ne tik, kad juokas neima, man gaila žmogaus darosi, dėl to, kad jam yra labai blogai", – sakė R. Karbauskis.

M. Puidokas teigė sustabdantis savo narystę Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungoje, tačiau liekantis parlamentinėje frakcijoje. Pasak R. Karbauskio, tai yra neįmanoma ir politikas turės palikti frakciją. Valstiečių lyderio teigimu, M. Puidokas neteks ir pareigų parlamente. M. Puidokas yra Seimo Europos reikalų komiteto pirmininko bei delegacijos NATO Parlamentinėje Asamblėjoje pirmininkės pavaduotojas.

„Šioje situacijoje mes tikrai negalime leisti, kad tokioje būsenoje Seimo narys atstovautų Lietuvai“, – sakė R. Karbauskis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu Vyriausioje rinkimų komisijoje savarankiškais kandidatais į prezidentus yra užsiregistravę Seimo nariai Ingrida Šimonytė ir Naglis Puteikis, europarlamentarai Valentinas Mazuronis ir Petras Auštrevičius, ekonomistas Gitanas Nausėda bei filosofas Arvydas Juozaitis, taip pat visuomenei mažiau žinomi Alfonsas Butė, Vitas Gudiškis, Kazimieras Juraitis ir Raimonda Daunienė.

Portalas tv3.lt primena, kad pirmasis Lietuvos prezidento rinkimų turas vyks gegužės 12 dieną. Jei prireiks antrojo, jis vyks gegužės 26 d., kartu su rinkimais į Europos Parlamentą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų