REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
21
Apsaugininkas įpūtė 1,32 prom. nuotr. Broniaus Jablonsko

Naktį į sekmadienį įkliuvo daug girtų vairuotojų: vieni sukėlė avarijas, kiti įkliuvo per reidą, dar kitiems reidų pavyko išvengti, tačiau juos sustabdė policijos patruliai.

21

Naktį į sekmadienį įkliuvo daug girtų vairuotojų: vieni sukėlė avarijas, kiti įkliuvo per reidą, dar kitiems reidų pavyko išvengti, tačiau juos sustabdė policijos patruliai.

REKLAMA

Šeštadienį vakare buvo pranešta, kad Šilo gatvėje autobusiukas „Fiat“ rėžėsi į stulpus, vieną jų nulenkęs vairuotojas paspruko iš įvykio vietos. Policijai skambinęs liudininkas sekė paskui avarijos kaltininką ir telefonu sakė, kur autobusiukas važiuoja.

Rokantiškių soduose autobusiukas „Fiat“ įsuko į kiemą, čia policija dar vis automobilyje sėdintį sulaikė vyrą. Autobusiuko variklis buvo įjungtas. Vyras buvo akivaizdžiai girtas, tačiau girtumą jis tikrintis atsisakė. Pareigūnai vyriškį nuvežė į Priklausomybės ligų centrą, tačiau ir ten duoti kraujo tyrimui ar bent papūsti į alkoholio matuoklį sulaikytasis nesutiko.

Išvežamas į Kelių policiją vyras žurnalistams tvirtino, kad nevairavo, niekur nevažiavo, jokios avarijos nepadarė, o policija jį sulaikė tada, kai nusprendė pašildyti autobusiuką.

REKLAMA
REKLAMA

Vairuotojas greičiausiai išvengs baudžiamosios bylos, kurią butų „užsidirbęs“, jei būtų nustatytas didesnis nei 1,5 prom. girtumas. Tačiau jau greitai turėtų įsigalioti įstatymų pataisos, neleisiančios taip išsisukti vairuotojams.

REKLAMA

Vairuotojas greičiausiai bus pripažintas kaltu dėl avarijos, tokiu atveju už eismo įvykį ir vengimą pasitikrinti girtumą jis be didelės baudos net penkeriems metams greičiausiai praras vairuotojo pažymėjimą.

Jau pranešėme, apie naktį Uosių soduose įvykusią kitą avariją, kurią sukėlė didelę kompaniją vežusi girta vairuotoją. Triukšmingą ekipažą policijai teko sulaikyti, vairuotoja įpūtė 1,31 prom.

Tai ne vienintelė girta įkliuvusi moteris: šeštadienį vakare Pilaitės pr. policijos patruliams įkliuvo girta „Mercedes-Benz“ vairuotoja. Apie ją pranešė kiti vairuotojai – skambintojai tvirtino, kad mersedesas pavojingai manevruoja, o jo vairuotoja greičiausiai yra girta. Įtarimai pasitvirtino – prie vairo sėdėjusi ukrainietė įpūtė 2,39 prom. Tai vidutinis girtumas ir už tiek keliama baudžiamoji byla.

REKLAMA
REKLAMA

Dar du vairuotojai įkliuvo per reidus. Dunojaus gatvėje prieš vidurnaktį sulaikytas „Volvo“ vairuotojas įpūtė 0,43 prom. - būtų įpūtęs bent viena šimtąja mažiau – nebūtų baudžiamas, nes dėl galimo prietaiso paklaidos būtų laikoma, kad leidžiamas alkoholio kiekis neviršytas. Apmaudžiai įkliuvęs vairuotojas paliko mašiną ir nuvažiavo namo su taksi. Už nesmarkiai viršytą leidžiamą girtumą teks brangiai susimokėti – be maždaug 300 eurų baudos dar ir metams prarasta teisė vairuoti.

Reidui jau besibaigiant, apie pusę trijų nakties, policijai įkliuvo apsaugininkas. Geležinio Vilko gatvėje ties Vingio parku sustabdytas „VW Passat“ vairuotojas įpūtė 1,32 prom. Vyras greičiausiai važiavo ne darbo metu, tačiau prie vairo jis sėdo su apsaugininko striuke, galbūt tikėjosi, kad jei su tokia bus sustabdytas, tai niekas jo netikrins. VW vairuotojui už lengvą girtumą bus skirta administracinė nuobauda.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų