REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
17
P. Auštrevičius pristato savo rinkimų programą (nuotr. fotodiena/Justino Auškelio)

Į prezidentus kandidatuojantis Liberalų sąjūdžio palaikomas europarlamentaras Petras Auštrevičius ketvirtadienį visuomenei pristatė savo rinkimų programą bei politinę komandą.

17

Į prezidentus kandidatuojantis Liberalų sąjūdžio palaikomas europarlamentaras Petras Auštrevičius ketvirtadienį visuomenei pristatė savo rinkimų programą bei politinę komandą.

REKLAMA

Savo programą P. Auštrevičius pasirinko pristatyti knygų apsuptyje Adomo Mickevičiaus bibliotekoje, teigdamas, kad šią aplinką pasirinko, nes A. Mickevičius laikomas Europos laisvės šaukliu bei vienu žymiausių lietuvių.

„Europietiška Lietuva, tokią matau Lietuvą – tokia ir mano rinkimų kampanijos žinia, ir mano, kaip politiko, tikslas“, – kalbėjo P. Auštrevičius.

Stebina susiskaldžiusi valdžia

Kandidatas sakėsi tikintis laisvais ir atsakingais Lietuvos žmonėmis, liberalia demokratija, o ne tautą skaldančiu populizmu, telkiančia, o ne reitingine lyderyste.

„Kaip kandidatas į Lietuvos prezidentus esu pasirengęs imtis reikiamos politinės lyderystės, sutelkti šalies politines jėgas ir susitarti dėl ilgalaikių mechanizmų visais šalies klausimais – dėl pensijų, švietimo, mokslo, nacionalinės kultūros, valstybės demografinio ir socialinio modelio, sveikatos apsaugos ir daugelio kitų valstybei būtinų ir neišvengiamų temų“, – teigė P. Auštrevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Reaguodamas į šiandienos aktualijas, P. Auštrevičius teigė, kad šiuo metu Lietuvos valdžios nesusitaria ir nederina savo darbo.

„Mūsų valstybėje tapo norma, kad valdžios institucijos ne tik nesiderina, dažnai jos net ir nesišneka tarpusavyje. Tai yra ne kas kita, o pigi politika. Vieni valdžios rūmai prieš kitus ir taip daugelį metų iš eilės“, – stebėjosi politikas.

REKLAMA

Kandidatas sakė norintis padaryti galą beprasmėms politinėms rietenoms ir tapti tarpininku tarp visų valdžios institucijų.

„Turiu šalies ateities viziją. Užteks blaškymosi ir pigių sprendimų. Reikia drąsiai ir užtikrintai eiti gerai išbandytu europietišku keliu. Mano rinkimų programa paremta tvirtu įsitikinimu, kad nūdienos prezidento prievolė yra sutelkti šalies politinės jėgas ir sutarti dėl nacionalinių susitarimų visais svarbiais klausimais“, – kalbėjo P. Auštrevičius.  

Svarbiausi P. Auštrevičiaus prioritetai – šeimos stiprinimas, darbo pajamų mokesčių mažinimas, nauja mokytojų rengimo sistema, nacionalinis kultūros skatinimas ir sklaida, nacionalinio saugumo užtikrinimas, skiriant lėšas gynybai, koordinuota užsienio ir europinė politika.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu Vyriausioje rinkimų komisijoje savarankiškais kandidatais į prezidentus yra užsiregistravę 11 asmenų.

Seimo nariai Aušra Maldeikienė, kuri pranešė, kad traukiasi iš kovos dėl prezidento posto, Ingrida Šimonytė ir Naglis Puteikis, europarlamentarai Valentinas Mazuronis ir Petras Auštrevičius, ekonomistas Gitanas Nausėda bei filosofas Arvydas Juozaitis, taip pat visuomenei mažiau žinomi Alfonsas Butė, Vitas Gudiškis, Kazimieras Juraitis ir Raimonda Daunienė. Tiesa, A. Maldeikienė neseniai pareiškė pasitraukianti iš rinkimų kovos.

Lietuvos prezidento rinkimai vyks gegužės 12 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų