REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
22
Šlapdriba (nuotr. Fotodiena.lt)

Artimiausiomis dienomis Lietuvoje stipriai nesušalsime, bet vyraus stipresnis vėjas. Vis dar susidursime su plikledžiu, o sniegas ims tirpti. Kitaip tariant, tokie orai – labai palankūs virusams plisti.

22

Artimiausiomis dienomis Lietuvoje stipriai nesušalsime, bet vyraus stipresnis vėjas. Vis dar susidursime su plikledžiu, o sniegas ims tirpti. Kitaip tariant, tokie orai – labai palankūs virusams plisti.

REKLAMA

Ketvirtadienį vakariniuose ir šiauriniuose rajonuose numatomi krituliai, daugiausia nedidelis sniegas, šlapdriba. Iki vidurdienio Šiaurės ir Rytų Lietuvoje daug kur formavosi plikledis, vietomis lijundra. Aukščiausia temperatūra 1–3 laipsniai šilumos.

Šalyje pagrindiniai keliai daugiausia drėgni, tačiau mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai išlieka padengti prispausto sniego sluoksniu, provėžoti, apledėję. Keliai yra valomi ir barstomi, tačiau vairuotojų, prašome atsižvelgti į kelio dangos būklę ir pasirinkti saugų, o ne maksimaliai leistiną, greitį. 

Artimiausią naktį vietomis (didžiausia tikimybė vakariniuose rajonuose) prognozuojami nedideli krituliai. Prognozuojamas ir plikledis, galima silpna lijundra. Temperatūra kris iki 0–2 laipsnių šalčio.

REKLAMA
REKLAMA

„Orai Europoje padalyti į dvi dalis. Pietuose ir rytuose juos lemia aukšto slėgio sritis, dėl to ten bus ramu, gražu ir nešalta, o vakaruose ir šiaurėje orus lemia ciklonai, todėl ten bus drungna, drėgna ir nestigs kritulių. Lietuva atsidurs šių oro masių sandūroje. Dėl to čia bus nei žiema, nei pavasaris.

REKLAMA

Šiandien bus debesuota, kai kur su menka pragiedrulių tikimybė, kai kur gali pasirodyti labai negausių kritulių, vyraus drėgnas sniegas ir dulksna, pirmoje dienos pusėje daug kur plikledis, lijundra. Orai vėl bus drungni ir drėgni“, – kalbėjo sinoptikas Naglis Šulija.

Rytoj vyraus gūsingas vėjas

Rytojaus dieną pajūryje vėjas taps gūsingas – 15–17 m/s. Temperatūra kils iki 2 – 4 laipsnių šilumos. Galimas nedidelis lietus, bet didžiąją laiko dalį vyraus debesuoti su pragiedruliais orai.

„Per kitas dvi paras orai iš esmės nesikeis, visą laiką pūs stiprokas pietų, pietvakarių vėjas, kartkartėm bus kritulių. Dienomis tai bus šlapdriba ir lietus, naktimis sniegas, šlapdriba. Naktimis vyraus menkas šaltukas, šeštadienį, kai kur su menka šiluma. Dienomis vyraus 2–4 laipsniai šilumos. Sniegas Lietuvoje teš ir tirps, ypač dienomis, o naktimis tykos klastingas plikledis“, – dėstė sinoptikas.

REKLAMA
REKLAMA

Šeštadienį vyraus šlapdriba

Šeštadienio naktį daugelyje rajonų temperatūra sieks iki 0–2 laipsnių šilumos. Vėjas 7–12 m/s, pajūryje kiek gūsingesnis. Krituliai menkai tikėtini.

Dieną laikysis 2–3 laipsniai šilumos. Diena bus debesuota, didžiojoje Lietuvos dalyje prognozuojama šlapdriba.

Sekmadienį lis

Sekmadienio naktį numatoma 1–3 laipsnių šiluma. Vyraus 7–12 m/s vėjas. Dangus bus apniukęs, dažnai palis, galima šlapdriba.

Dieną laikysis 4–5 laipsniai šilumos. Vėjas 7–12 m/s. Krituliai prognozuojami didžioje Lietuvos dalyje, tik rytiniuose rajonuose bus kiek šviesiau. Vyraus lietus, šlapdriba. 

Kitą savaitę orai smarkiai nesikeis

Kitos savaitės pradžioje dar vyraus drungni orai, tačiau trečiadienį ims veržtis nedidelis šaltukas, grįš žiemiškesni orai. Pirmadienį dar lis, o trečiadienį galimas mekas sniegas, krituliai rims.

Pirmosiomis savaitės dienomis temperatūra smarkiai nesiskirs nuo savaitgalio, o nuo trečiadienio naktimis bus 3–5 laipsniai šalčio. Dienomis apie 0 laipsnių. Vėjas pašalus taip pat aprims. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų