REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
45
G. Nausėda sieks tapti Lietuvos prezidentu (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Gitanas Nausėda rugsėjį paskelbęs apie norą siekti prezidento posto pristatė ir savo komandą, kurioje buvo nemažai visuomenėje žinomų žmonių. Tačiau vasario pradžioje vykusiame kandidato štabo atidaryme buvo pristatyti visiškai kiti kandidato pagalbininkai. Portalas tv3.lt nusprendė pasidomėti, ar rugsėjį pristatyti žmonės vis dar remia G. Nausėdą ir kuo skiriasi šios komandos.

45

Gitanas Nausėda rugsėjį paskelbęs apie norą siekti prezidento posto pristatė ir savo komandą, kurioje buvo nemažai visuomenėje žinomų žmonių. Tačiau vasario pradžioje vykusiame kandidato štabo atidaryme buvo pristatyti visiškai kiti kandidato pagalbininkai. Portalas tv3.lt nusprendė pasidomėti, ar rugsėjį pristatyti žmonės vis dar remia G. Nausėdą ir kuo skiriasi šios komandos.

REKLAMA

Kai G. Nausėda paskelbė apie savo norą tapti šalies vadovu, greta jo buvo ne tik žmona Diana Nausėdienė, bet ir visuomenėje pažįstami veidai. Jie buvo pristatyti kaip komanda, lydėsianti G. Nausėdą į rinkimus.

Tuo metu komandos nariais buvo pristatoma dainininkė ir rinkodaros specialistė Dovilė Filmanavičiūtė, žurnalistas ir keliautojas Vytaras Radzevičius, psichoterapeutas Andrius Kaluginas, Vilniaus universiteto Teisės fakulteto dekanas Tomas Davulis, vaikų ir paauglių psichiatras Linas Slušnys, verslininkas Ilja Laursas, kardiologė Jelena Čelutkienė, ekonomistas Teodoras Medaiskis, toksikologas Robertas Badaras, politologas Mindaugas Jurkynas.

REKLAMA
REKLAMA

Savo statuso nežino

Štabo atidaryme vasario 5 d. buvo pristatyta nauja kandidato komanda, kurioje, iš rugsėjį pristatytų žmonių, buvo tik štabo vadovės Algės Budrytės pavardė. Portalas tv3.lt susisiekė su dauguma rudens pradžioje pristatytų G. Nausėdos narių. Dalis jų negalėjo tiksliai įvardinti, koks vaidmuo jų laukia prezidentinėje kampanijoje.

REKLAMA

„Juokiuosi, kad teoriškai esu, bet praktiškai esu jam nenaudingas, nes turiu tiek daug veiklos“, – ar vis dar priklauso G. Nausėdos komandai atsakė psichiatras L. Slušnys.

Jis teigia, kad save įvardintų kaip komandos patarėją, kuris konsultuoja kandidatą, jei iškyla klausimų švietimo ar sveikatos klausimais. Pašnekovas tvirtino, kad gyvai susitikti pritrūksta laiko, tad pagalbą teikia elektroniniu paštu ar kitokiais bendravimo kanalais.

„Bet aš tikrai nesu komandos narys ir nepretenduoju tokiu būti. Mano sąlyga buvo, kad aš einu tik į rinkimus, bet aš neinu į prezidentūrą, nes aš nenoriu ten eiti, nenoriu prisiimti valstybinio darbo“, – kalbėjo L. Slušnys.

REKLAMA
REKLAMA

Toksikologas R. Badaras patvirtino, kad formaliai yra G. Nausėdos komandoje.

„Čia tokie politiniai dalykai, nebūčiau linkęs telefonu tokius interviu dalinti, jaučiu tam tikrą atsakomybę, klausimai rimti. Dalyvauju pagal tai, kiek galiu būti naudingas, kiek aš čia naudingas, reikia nuspręsti pačiam kandidatui“, – tikino R. Badaras.

„Negavau žinios, kad būčiau pašalintas“, – paklaustas ar vis dar priklauso komandai tvirtino T. Medaiskis, kuris G. Nausėdą konsultuoja socialinės apsaugos klausimais.

Teisininkas T. Davulis teigė, kad padeda G. Nausėdai, kai šis paprašo.

„Aš net nežinau, kokie ten statusai“, – tikslaus savo vaidmens komandoje T. Davulis negalėjo įvardinti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Politologas M. Jurkynas patvirtino, kad pataria G. Nausėdai užsienio politikos ir saugumo klausimais, tačiau į susitikimus su rinkėjais nevažiuoja, o ir konsultacijos vyksta nereguliariai, pagal poreikį.

Aptakiau, paklaustas ar priklauso G. Nausėdos komandai, kalbėjo psichoterapeutas A. Kaluginas.

„Nėra tikslaus atsakymo dabar. Žinoma, kaip pilietis turiu sąsają. Tai mano pilietiškas pasirinkimas. Kiekvienas iš mūsų turėtų tokį turėti, tai yra normalu. Vieni vienus palaiko, kiti kitus. Žinoma, jeigu kreipsis, tikrai padėsiu“, – tv3.lt sakė A. Kaluginas.

D. Filmanavičiūtė tv3.lt tvirtino, kad G. Nausėdos komandai nepriklauso ir į politiką žengti neketina.

REKLAMA

„Mano vaidmuo tąkart buvo gal labiau palaikyti viešai. Aš, deja, aktyvios pozicijos ten neturiu ir neturėsiu. Tai kertasi su mano veiklomis kitur šiek tiek, politikoje savęs ir šiaip nematau, tai prioritetai kiti – menai, televizija, rinkodara“, – kalbėjo dainininkė.

Žinomų žmonių gali daugėti

Nors daugelis rugsėjį G. Nausėdos pašonėje buvusių žmonių patvirtino, kad vienokiu ar kitokiu būdu prisidės prie kandidato kampanijos, štabo atidarymo metu buvo pristatyta kita komanda.

Joje politinio technologo pareigas užims buvęs Kauno vicemeras Povilas Mačiulis, už komunikaciją bus atsakingas viešųjų ryšių konsultantas Aistis Zabarauskas, komunikacijos projektų vadove tapo Sofija Armoškaitė, iždininke – vyr. apskaitininkė Vilma Gražulevičienė, regionų tinklo vadovės pareigas užims Lina Svidinskaitė, vizitus bei renginius šalyje ir užsienyje organizuos Ieva Ulčickaitė, reklamos projektų vadove komandoje bus Daiva Mačėnaitė.

REKLAMA

Už kandidato komunikaciją atsakingas A. Zabarauskas tv3.lt paaiškino, kad G. Nausėdos komanda susideda iš trijų dalių.

„Rugsėjo mėnesį, kai Gitanas paskelbė, kad dalyvaus prezidento rinkimuose, jis pristatė politinę tarybą“, – paaiškino A. Zabarauskas.

Pašnekovo teigimu, politinė taryba yra įvairių sričių pripažinti specialistai, kurie G. Nausėdą ir jo štabą konsultuoja savo įžvalgomis konkrečiomis temomis.

„Kaip verslo organizacijos turi stebėtojų tarybą, taip mes turime politinę tarybą“, – pasakojo G. Nausėdos komandos narys.

Jo tvirtinimu, politinė tarybos pagrindas yra savanoriškas dalyvavimas, tad vieni dalyvauja aktyviau, kiti mažiau. A. Zabarauskas teigė, kad prie jos ateityje gali prisidėti dar daugiau visuomenėje žinomų žmonių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Vyksta pokalbiai su kitais norinčiais prisijungti ar mums padėti žmonėmis. Paskelbsime, kai bus susitarta“, – kalbėjo pašnekovas.

Štabo atidarymo metu buvo pristatyta štabo komanda, kuriai priklauso keliolika žmonių. Pasak A. Zabarausko, tai tarsi vykdomasis komandos organas, kuris planuoja rinkiminę kampaniją ir organizuoja jos vykdymą.

Trečiasis G. Nausėdos komandos dėmuo yra atstovybės ir savanoriai savivaldybėse. Šiuo metu komanda turi savo atstovus 47 savivaldybėse ir virš 500 savanorių. A. Zabarausko teigimu, iki rinkimų planuojama turėti savo atstovybes visose 60 savivaldybių ir apie 2 tūkst. savanorių.

Portalas tv3.lt primena, Lietuvos prezidento rinkimų pirmasis turas vyks šių metų gegužės 12 d. Jei prireiks antrojo turo, jis vyks gegužės 26 d. kartu su rinkimais į Europos Parlamentą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų