REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
44
Ilgapirščiai taikosi į seifuose žmonių saugomą turtą (nuotr. Organizatorių)

Pastarosiomis dienomis policijos suvestinėse sumirgėjo pranešimai apie vagystes iš privačių namų. Dėmesį patraukia tai, kad ilgapirščių pagrindiniu taikiniu tapo namuose esantys seifai.

44

Pastarosiomis dienomis policijos suvestinėse sumirgėjo pranešimai apie vagystes iš privačių namų. Dėmesį patraukia tai, kad ilgapirščių pagrindiniu taikiniu tapo namuose esantys seifai.

REKLAMA

Prienų rajone taip apšvarintas namo savininkas nuostolius įvertino beveik 36 tūkst. eurų, o identiškos vagystės Vilniaus rajone atveju nuostoliai siekė daugiau kaip 23 tūkst. eurų.

Ką žmonės saugo seifuose, kad vagys jais susigundo?

Sulaikė tik vieną vagį

Vilniaus rajone, Melekonių kaime, vagis į namą įsibrovė atstūmęs terasos duris. Jis pavogė seifą, kuriame buvo 19 500 eurų, juvelyriniai dirbiniai ir laikrodis. Bendrą nuostolį savininkas įvertino beveik 23 600 eurų.

Šiuo atveju nukentėjusiajam pasisekė, nes operatyviai reagavę policijos pareigūnai sulaikė įtariamąjį. Netrukus po įvykdyto nusikaltimo 1995 m. gimęs jaunuolis buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

REKLAMA
REKLAMA

Mažiau pasisekė Prienų rajono Išlaužo kaimo gyventojui. Namo savininkas įsigudrino palikti neužrakintas namo duris, tad vagims net nereikėjo per daug vargti, jog patektų į vidų.

REKLAMA

Iš namo buvo pavogtas seifas, kuriame buvo laikoma apie 29 tūkst. eurų ir juvelyriniai dirbiniai. Ilgapirščiai iš kambaryje esančios piniginės taip pat pavogė 2 760 eurų. Bendras nuostolis įvertintas apie – 35 760 eurų.

Nepakanka tik nusipirkti

Seifais prekiaujančios bendrovės „Saffort“ Regiono pardavimų ir plėtros vadovas Povilas Skrodenis tikina, kad šie būna skirti apsaugoti ne tik pinigams ar juvelyriniams dirbiniams, bet ir įvairiems dokumentams, ginklams, kitiems pinigine arba emocine prasme brangiems daiktams.

„Seifai daiktų saugojimo prasme turi daug paskirčių ir jie yra skirstomi pagal saugumo lygius. Kuo aukštesnis saugumo lygis, tuo stipresnis seifas. Seifas turi būti pakankamai sunkus, storomis sienomis. Taip pat yra seifai, kurie apsaugo ne tik nuo vagių, bet ir gaisro atveju.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau svarbiausia, kad visi namuose esantys seifai privalo būti tinkamai įtvirtinti. Jei žmogui atrodo, kad nupirkus seifą jį kažkas sunkiai atnešė, tai nereikia galvoti, kad jo lygiai taip pat kažkas kitas ir neišneš. Lietuvoje buvo atvejų, kai ir 300 kg sveriantis seifas buvo išneštas“, – sako P. Skrodenis.

Nors seifo tvirtinimas nėra privalomas, bet tą padaryti rekomenduojama dėl saugumo. Jis gali būti tvirtinamas tiek prie sienos, tiek prie grindų, o, idealiausiu atveju, iškart prie abiejų paviršių.

„Nepritvirtintas seifas yra pakankamai lengvas grobis vagims. Tokiu atveju seifą yra lengva išnešti iš namų. Bet prie to paties norisi paminėti ir antrą didelę žmonių daromą klaidą – namuose neįrengtą signalizaciją. Jei žmogus bus išvykęs iš namų ilgesniam laikui, tai vagys turės daug laiko įvykdyti savo užmačias.

Palikus namus savaitei, galima atidaryti bet kurį seifą. Tad neįrengus signalizacijos, vagims bus atrištos rankos, nes niekas nesureaguos. Norintys namuose užtikrinti didžiausią įmanomą apsaugą, turėtų apie tai gerai pagalvoti“, – teigė P. Skrodenis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų