REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienio rytą Vilnelės upėje rastas nužudytos 17-metės kūnas. Mergina anksčiau buvo ieškoma kaip dingusi be žinios.

Antradienio rytą Vilnelės upėje rastas nužudytos 17-metės kūnas. Mergina anksčiau buvo ieškoma kaip dingusi be žinios.

REKLAMA

Merginos kūnas rastas Naujojoje Vilnioje, pirminiais duomenimis, kūną rado pareigūnai, kurie iškart iškvietė gelbėtojus.

Merginos kūnas pradėtas ieškoti dar šeštadienį, žvalgant upę prieš srovę. Tačiau tada jų nepavyko aptikti dėl gausaus sniego.

Manoma, kad mergina nužudyta siekiant nuslėpti kitą nusikaltimą. Tikėtina, kad nusikaltimas buvo įvykdytas lauke, ant tilto.

Pirminiais duomenimis, mergina buvo nudurta. Įvykio vietoje dirba kriminalistai.

Merginos mirties priežastį nustatys teismo medicinos ekspertai.

Apie nužudymą žinota sulaikius įtariamuosius

Tai, kad rastas merginos kūnas anksčiau tv3.lt patvirtino Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė: „Galiu patvirtinti, kad rastas 17-metės kūnas. Nepilnametės kūną upės pakrantėje surado policijos pareigūnai.“

Mergina lygiai prieš dvi savaites buvo ieškoma kaip dingusi be žinios, tačiau sulaikius tris įtariamuosius tyrimas buvo perkvalifikuotas į nužudymą.

REKLAMA
REKLAMA

Lūžis šiame ikiteisminiame tyrime įvyko būtent sulaikius įtariamuosius. Visus tris – du jaunuolius (g. 1997 ir 1998 m.) ir vieną merginą (g. 1998 m.) – teismas leido suimti didžiausiam leistinam terminui.

REKLAMA

G. Vitkauskaitė-Šatkauskienė patvirtino, kad įtariamieji buvo suimti trims mėnesiams:

„Galiu patvirtinti, kad visiems trims įtariamiesiems teismas skyrė griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą trims mėnesiams. Byla buvo perkvalifikuota į nužudymą, nes, anot prokurorų, buvo surinkta pakankamai duomenų, kurie leistų teigti, kad nepilnametė buvo nužudyta.“

Dingo prieš dvi savaites

Naujienų portalas tv3.lt anksčiau rašė, kad dėl merginos dingimo į policiją buvo kreiptasi dar sausio 21 dieną, pirmadienį, apie 22 val. Pranešta, kad iš Ozo gatvėje esančių vaikų globos namų mergina išėjo į mokyklą ir negrįžo.

REKLAMA
REKLAMA

Buvo numanoma ir merginos buvimo vieta. Turėta informacijos, kad 17-metė gali būti Naujojoje Vilnioje esančiame bute, tačiau į vietą atvykę pareigūnai nieko nerado.

Prabėgus beveik dviem savaitėms Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai pranešė, kad sulaikė tris įtariamuosius.

Jaunuoliai policijai žinomi, anksčiau yra teisti už vagystes, sveikatos sutrikdymus.

Vaizdo įrašas iš įvykio vietos:

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų