REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
56
H. Daktaras ligoninėje (nuotr. tv3.lt)

Kauno nusikalstamo pasaulio autoritetas Henrikas Daktaras trečiadienio vakarą buvo skubiai išvežtas į Kauno klinikas. Pranešta apie rimtą sveikatos sutrikimą, todėl jis negalėjo būti gydomas Laisvės atėmimo vietų ligoninėje.

56

Kauno nusikalstamo pasaulio autoritetas Henrikas Daktaras trečiadienio vakarą buvo skubiai išvežtas į Kauno klinikas. Pranešta apie rimtą sveikatos sutrikimą, todėl jis negalėjo būti gydomas Laisvės atėmimo vietų ligoninėje.

REKLAMA

Naujienų portalo tv3.lt žiniomis, H. Daktarą ištiko insultas. Šią informaciją patvirtino iki gyvos galvos nuteisto Henytės žmona Ramutė. Moteris teigė, kad jai iki šiol nepavyko pasimatyti su ligoninėje gulinčiu vyru.

„Vakar Kauno klinikose buvo daug pareigūnų. O naktį saugoti jo palatą pristatė ir du „Aro“ pareigūnus. Nei manęs, nei dukros neprileido prie jo. Šiandien važiuoju pas Pravieniškių pataisos namų direktorių. Prašysiu leidimo, kad leistų bent užeiti į vyro palatą“, – naujienų portalui tv3.lt teigė R. Daktarienė.

Rūpinosi savo sveikata

Su H. Daktaru naujienų portalo tv3.lt žurnalistas buvo susitikęs tiek jam bausmę dar atliekant Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime, tiek nuteistąjį perkėlus į Pravieniškių pataisos namus.

REKLAMA
REKLAMA

H. Daktaras per pokalbius užsimindavo, kad jau yra ne pirmos jaunystės (praėjusių metų gruodžio 12-ąją jam suėjo 61 metai – aut. past.), todėl sveikata pamažu silpsta. Tiesa, Henytė daugiau kalbėdavo apie senstančius sąnarius ir sporto režimo neatlaikančius rankų raumenis.

REKLAMA

Per pokalbius H. Daktaras visada pabrėždavo, kad net ir būdamas už grotų stengiasi palaikyti sportinę formą. Rytinė mankšta ir krosas buvo tapę jo kasdieniu ritualu.

Primename, kad insultas yra ūminis galvos smegenų kraujotakos sutrikimas. Smegenų infarkto metu, dėl staiga užsikimšusios galvos smegenis maitinančios kraujagyslės, sutrinka smegenų audinio kraujotaka ir atsiranda smegenų pažeidimo simptomai. Tiesa, yra keli insulto tipo, o kuris būtent ištiko H. Daktarą yra neaišku.

Bausmė iki gyvos galvos

Primename, kad H. Daktaras iš viso yra teistas penkis kartus. Pirmąsyk už grotų jis atsidūrė būdamas vos 19 metų. Du kartus Henytė buvo teistas už turto prievartavimą bei poveikį liudytojui.

REKLAMA
REKLAMA

1997 metais teismas H. Daktarui skyrė pusaštuntų metų laisvės atėmimo bausmę už tarpininkavimą išperkant automobilius ir grasinimus buvusiam bendrovės „Agora“ apsaugos vadovui Jurijui Milevskiui.

2001 metų spalį H. Daktaras iš Vilniaus 2-osios griežto režimo pataisos darbų kolonijos buvo paleistas į laisvę už gerą elgesį, atlikęs tris ketvirtadalius bausmės.

2009 m. vasario mėnesį buvo paskelbta tarptautinė Daktaro paieška, ir tų pačių metų rugsėjo 4 dieną jis buvo sulaikytas netoli Varnos miesto Bulgarijos specialiosios policijos pajėgų.

2013 metų birželį Klaipėdos apygardos teismas nuteisė H. Daktarą kalėti iki gyvos galvos. Henytė buvo nuteistas dėl turto prievartavimo, kūno sužalojimų, žmogžudysčių (tarp kurių ir Rimanto Ganusausko, pravarde Mongolas, kurio kūnas iki šiol nerastas).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų