REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
13
Greitoji, tv3.lt fotomontažas (Nuotr. fotodiena.lt ir 123rf.com)

Gripas toliau šienauja gyvybes. Panevėžyje nuo jo sukeltų komplikacijų vienas po kito mirė net 4 panevėžiečiai – 2 vyrai ir 2 moterys.

13

Gripas toliau šienauja gyvybes. Panevėžyje nuo jo sukeltų komplikacijų vienas po kito mirė net 4 panevėžiečiai – 2 vyrai ir 2 moterys.

REKLAMA

Tiesa, visi staigios ligos palaužti pacientai buvo vyresnio amžiaus ir nesiskiepiję. Dar trys sunkios būklės ligoniai besikamuojantys nuo plaučių uždegimo komplikacijų atsidūrė reanimacijoje.

Gripas kankino namuose

Pirma gripo auka Panevėžyje tapo 65-erių moteris, netrukus po to mirė dar vienas į ligoninę nuo gripo sukeltų komplikacijų atvežtas 80-metis. Abiejų gyvybės užgeso savaitgalį, o šiąnakt gripo aukomis netikėtai tapo dar 2 panevėžiečiai.

Infektologė Violeta Dambrauskienė TV3 žinioms sakė, kad kiekvienas atvejis buvo skirtingas. „Mes vieną pervežėme tikrą gripą į reanimaciją, tačiau tas pacientas nebuvo pradžioje labai sunkus. Tik tiek, kad būklė jo blogėjo, nors gavo visą pilną gydymą priešgripiniais virusiniais vaistais.

REKLAMA
REKLAMA

Anot medikų, gripas karščiuojančius panevėžiečius net kelias dienas kankino namuose. O į ligoninę pateko jau dėl išsivysčiusių gripo komplikacijų – plaučių uždegimo.

REKLAMA

Į medikus nesikreipė

Faktus apie 4 žmonių mirtis Panevėžyje patvirtino Panevėžio ligoninės atstovas. „Tai vyresnio amžiaus žmonės, kuriems yra 50 ir daugiau metų – 2 moterys ir 2 vyrai, jie visi panevėžiečiai.

Visi 4 asmenys, kurie mirė, 3 dienas gydėsi namuose. Buvo aukšta temperatūra, ryškūs susirgimo simptomai, bet į medikus nesikreipė.

Susirgę kreipėsi dėl aukštos temperatūros, dėl dusulio. Buvo nustatytas A tipo gripo virusas. Šie žmonės turėjo dar gretutinių ligų.

Kiti sergantieji šiuo metu yra stebimi, prijungti prie aparatų. Dar trys šiuo metu kovoja dėl gyvybės. Jie taip pat yra vyresnio amžiaus.

REKLAMA
REKLAMA

Labai pavojingas, ypatingai, per 3 pirmąsias susirgimo dienas. Dažniausiai išsivysto antrinis plaučių uždegimas, jis patenka į bronchus, plaučių audinį“, - sako atstovas spaudai.

Kitų būklė sunki 

Šiuo metu dar trys gripuojantys ligoniai atsidūrė reanimacijoje. Jų būklė sunki. Beje, visi nuo gripo mirę panevėžiečiai nebuvo pasiskiepiję.

Nesiskiepijęs ir gripo palaužtas ligoninėje atsidūrė ir Bronius. Gyvenime nesirgęs 76-erių senjoras prisipažino šiemet vos išsikapstė. Medikai perspėja, kad į ligos patalą guldantis pandeminis A tipo gripo virusas labai pavojingas.

„Nežinau iš kur aš susirgau ir neidavau niekur iki vasario tik kartais. Į parduotuvę. Esu neįpratęs, todėl liga kamuoja baisiai“, - TV3 žinioms kalbėjo pacientas Bronius Mašalka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dar viena auka Šiauliuose

Primename, kad praėjusią savaitę nuo gripo komplikacijų mirė garbaus amžiaus moteris Šiauliuose.

Sergamumas gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis ir toliau grėsmingai auga visoje Lietuvoje. Epidemija skelbiama Alytaus mieste, Panevėžio, Raseinių, Šalčininkų ir Telšių rajonuose. Nuo rytdienos gripo epidemija skelbiama ir Vilniuje bei Klaipėdoje – taigi iš viso jau – 16 savivaldybių.

Specialistai prašo ne tik apriboti lankymąsi viešose vietose, renginiuose ir nepamiršti higienos. Netgi rekomenduoja susilaikyti nuo glebėsčiavimosi pasilabinant bei bučinių į skruostą.

Daugiau - TV3 reportaže:

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų