REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kriminalinės policijos biuras skelbia išaiškinęs gerai organizuotą asmenų grupę, įtariamą šešėliniu statybos verslu.

Kriminalinės policijos biuras skelbia išaiškinęs gerai organizuotą asmenų grupę, įtariamą šešėliniu statybos verslu.

REKLAMA

Kaip antradienį pranešė policija, surengta didelio masto policijos operacija, per kurią atlikti įtariamųjų asmenų sulaikymai bei daugiau nei 200 teismo sankcionuotų procesinės prievartos veiksmų įvairiose Lietuvoje registruotų juridinių asmenų buveinėse, asmenų gyvenamosiose vietose ir kitose patalpose: kratos, poėmiai, reikalavimai pateikti dokumentus.

Per kratas rasti ir paimti, tikėtina, „juodosios buhalterijos“ dokumentai, užrašai, kompiuterinės laikmenos, nusikalstamu būdu įgyti grynieji pinigai, kiti suklastoti ir tyrimui svarbūs dokumentai.

Per policijos operaciją sulaikyti aštuoni asmenys, dar penkiems suteiktas specialaus liudytojo statusas. Įtariamiesiems inkriminuojamas veikimas organizuotoje grupėje siekiant vykdyti įvairias nusikalstamas veikas.

REKLAMA
REKLAMA

Policijos operacijoje dalyvavo daugiau nei 200 pareigūnų.

Įtariama, kad šios nusikalstamos organizuotos grupės lyderis – ūkio subjekto vadovas, siekdamas sumažinti apyvartą ir nemokėti mokesčių, apgaulingai ir sukčiaudamas tvarkė juridinio asmens buhalterinę apskaitą, neapskaitė visų privalomų apskaityti sandorių, pirkimų-pardavimų faktų, klastojo sąskaitas-faktūras.

REKLAMA

Teisėsaugos duomenimis, per vienerius metus jis nuslėpė apie pusę visos esamos apyvartos (apie 1 mln. eurų) taip fiktyviai ją sumažindamas, į deklaracijas-ataskaitas įrašydavo suklastotus duomenis apie pajamas, pelną, turtą ar jų naudojimą ir pateikdavo jas valstybinei mokesčių inspekcijai, tokiu būdu išvengdamas privalomų sumokėti mokesčių.

Įtariama, kad nusikalstamos organizuotos grupės lyderis buvo susijęs neskaidriais verslo ryšiais su ne mažiau nei 138 Lietuvos juridiniais ir fiziniais asmenimis.

Pasak policijos, šių asmenų komercinė veikla, jų mokėti mokesčiai valstybės biudžetui taip pat bus vertinami. Įtariamųjų gali daugėti.

REKLAMA
REKLAMA

Siekiant užtikrinti galimą civilinį ieškinį, taip pat iš galbūt nusikalstamos veikos gauto turto konfiskavimą, įtariamiesiems prokurorai apribojo nuosavybės teises į maždaug 1 mln. eurų vertės turtą.

Tyrimui vadovauja ir jį organizuoja Generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo departamento prokuroras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų